ΠΕΔιΣ Πελοποννήσου: Εκπαιδευτική επίσκεψη στην ΕΛΣΤΑΤ

ΠΕΔιΣ Πελοποννήσου: Εκπαιδευτική επίσκεψη στην ΕΛΣΤΑΤ

Ιούνιος 14, 2018 - 14:03
0 σχόλια

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην ΕΛΣΤΑΤ πραγματοποίησαν προπτυχιακοί φοιτητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΠΜΣ «Παγκόσμιες Προκλήσεις και Συστήματα Αναλύσεων» την Τρίτη 22 Μαΐου 2018. Στην επίσκεψη συμμετείχαν συνολικά 19 φοιτητές με συνοδό τον Αναπλ. Καθ. Νικήτα-Σπύρο Κουτσούκη.

Εκ μέρους της ΕΛΣΤΑΤ, τους επισκέπτες από το ΠΕΔΙΣ υποδέχτηκε ο κ. Θεοχάρης Τσίγκας, που ήταν και ο συντονιστής της επίσκεψης. Συμμετείχαν επίσης οι κ.κ.  Παναγιώτης Βλάχος, Αλέξανδρος Κουράκος, Ακριβή Νικολακοπούλου, Ιωάννης Νικολαΐδης και Σωτηρία Σαλάπα.

Η επίσκεψη διήρκησε από τις 10πμ έως τις 3μμ περίπου. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό σεμινάριο από τα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου παρουσιάστηκαν η αποστολή και το σημαντικό έργο που επιτελείται στην ΕΛΣΤΑΤ, το Ευρωπαϊκό Στατιστικό Σύστημα, τη λειτουργία της Eurostat και παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία αναφορικά με θέματα εθνικού και υπερεθνικού ενδιαφέροντος. Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στο δημογραφικό πρόβλημα, τη ρύπανση του περιβάλλοντος και την οδική ασφάλεια.

Στο διαδραστικό σκέλος της επίσκεψης, οι επισκέπτες-φοιτητές είχαν την ευκαιρία να  χρησιμοποιήσουν φορητούς υπολογιστές που παρείχε επιτόπου η ΕΛΣΤΑΤ προκειμένου να χρησιμοποιήσουν στατιστικά στοιχεία, να διατρέξουν διάφορα infographics και να απαντήσουν σε ένα quiz αναφορικά με την Eurostat.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία ήταν οι προοπτικές πρακτικής άσκησης αλλά και επαγγελματικής απασχόλησης των φοιτητών και αποφοίτων του τμήματος ως ερευνητές, σε έρευνες που πραγματοποιεί η ΕΛΣΤΑΤ στη δράση της για «Ιδιώτες συνεργάτες» (Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ).

Η φιλοξενία της ΕΛΣΤΑΤ ήταν εξαιρετική. Επιπλέον του σεμιναρίου, προσφέρθηκαν καφές και σάντουιτς στα διαλείμματα αλλά και τσάντα με αναμνηστικά από την επίσκεψη.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν σχετικά πιστοποιητικά.

Η επίσκεψη στην ΕΛΣΤΑΤ θα επαναληφθεί και το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Για κάθε άλλη πληροφορία σχετικά με την επίσκεψη, μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Κουτσούκη (nkoutsou@uop.gr).

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.