ΠΕΔ: Διαλογή στην πηγή και μείωση υπολείμματος (vid)

ΠΕΔ: Διαλογή στην πηγή και μείωση υπολείμματος (vid)

Ιούλιος 08, 2016 - 14:23
5 σχόλια

Συνεδρίασε εκτάκτως η ΠΕΔ Πελοποννήσου στις 8 Ιουλίου  ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00 μ.μ., στην Τρίπολη, όπου και συζήτησαν θέματα τα οποία είχαν να κάνουν με τη διαχείριση των απορριμμάτων και συγκεκριμένα με τον σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.) και με τις ενέργειες που θα πρέπει στο εξής να προχωρήσει η ΠΕΔ.  

Εισηγητής του θέματος ήταν ο  Καρούτζος Λάμπρος, Χημικός μηχανικός- Περιβαλλοντολόγος  ο οποίος στην δήλωση την οποία έκανε πριν την έναρξη της συνεδρίασης μίλησε για την μελέτη επισημαίνοντας και τα θετικά και τα αρνητικά της και προσπάθησε εμπεριστατωμένα να αποδείξει πιο σενάριο είναι πιο συμφέρον μακροπρόθεσμα.

Βλέπω ότι η πρόταση των αποκεντρωμένων μονάδων μπορεί να λειτουργήσει πολύ θετικά ως κίνητρο για την διαλογή στην πηγή, για έναν ορθό τρόπο διαχείριση όπως προβλέπει ο νέος ΕΣΔΑ και από εκεί να μειωθεί το υπόλειμμα διαχειρίζονταν το σωστά, έτσι ώστε να περιοριστεί το ρεύμα που καταλήγει στην ταφή.

To Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), το οποίο διαμορφώθηκε από κοινού με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μετά από επεξεργασία προηγηθείσας μελέτης, και αφού ελήφθησαν υπόψη απόψεις και προτάσεις υπηρεσιών, φορέων και πολιτών ευρέως αριθμού και φάσματος, καθορίζει τη στρατηγική, τις πολιτικές τους στόχους και τις δράσεις για τη διαχείριση των αποβλήτων σε εθνικό επίπεδο για την επόμενη εξαετία, ως το 2020.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνεδρίασε εκτάκτως η ΠΕΔ Πελοποννήσου


5 Σχόλια

Εξαιρετικός ο Καρούτζος. Δεν υπάρχει μηχανικός που να μη βλέπει τη φάκα της κεντρικής διαχείρισης για 28 χρόνια. Δεν υπάρχει μηχανικός που να μην εξάγει τα ίδια αποτελέσμα. Πανάκριβη εγγυημένη ποσότητα σε βάρος και σύσταση, τεράστια κέρδι για τη Τέρνα και εξίσου τεράστιες απώλειες για τους δήμους. Τα τοπικά σχέδια είναι μονόδρομος.

Τερμα η πολιτικοί και οι στρουθοκαμηλισμοι τατουλη με καμποσο και λοιπούς. Ας δουμε επιτέλους το θεμα απο την τενχικη σκοπια του. Η αποκεντρνμενη διαχείριση ειναι φθηνότερη, συμβατη με την διαλογη στην πηγή και δεν χρειάζεται απικοιοκρατικες συμβάσεις για να υλοποιηθεί.

Ωραία όλα αυτά! Το θέμα είναι εμείς οι απλοί πολίτες τι κάνουμε....Θα γίνουμε έρμαια αυτών που παίξανε τόσα χρόνια παιχνίδια στις πλάτες μας και μόλις δούμε τα σκουπίδια πάλι στις πόρτες μας (σύντομα δηλαδή) θα δεχτούμε την όποια λύση μας πλασάρουν?

Παιδιά είναι επιεικώς γελίο να συζητάμε για "διαστημικές σπουδές" , "πολιτιστική πρωτεύουσα", "πολιτικό αεροδρόμιο Τρίπολης" και ........"διαλογή στην πηγή". Ας καταλάβουμε ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ. Ποιος θα κάνει διαλογή στην πηγή? Το 90% του κόσμου δεν μπορεί να κάνει "ανακύκλωση". Πετάνε τελάρα και χαρτιά κουζίνας. Βοά η Τρίπολη ότι όλο το υλικό πάει στην χωματερή λόγω ακαταλληλότητας. Ας προσγειωθούμε σε πιο "γήινες" λύσεις.......

Εγω που εχω 4 κάδους κάνω οικιακή κομποστοποίηση και πετάω σε μπλε και καφέ κάδο θα χρεωθω για 30 χρονια είτε τα κάνω αυτά είτε όχι τα ίδια λεφτά. Άρα γιατι τα έκανα αυτά και γιατι να συνεχίσω; Αντί να πάμε μπροστά πάμε παλι πίσω. Καλά τα λέει μπας και μαζευτούμε.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.