Παυλόπουλος από Τρίπολη: Η Άλωση της Τριπολιτσάς είναι εθνική επέτειος (vid)

Παυλόπουλος από Τρίπολη: Η Άλωση της Τριπολιτσάς είναι εθνική επέτειος (vid)

Σεπτέμβριος 25, 2016 - 13:41
0 σχόλια

Μια πραγματική εθνική επέτειο χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος την Άλωση της Τριπολιτσάς. Ο κ. Παυλόπουλος τίμησε με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης για την Άλωση της Τριπολιτσάς την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 και παρακολούθησε την παρέλαση προς τιμήν των στρατευμάτων του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που κυριάρχησαν στο διοικητικό οθωμανικό κέντρο του Μοριά, η κατάκτηση του οποίου υπήρξε η αρχή του τέλους για την κατάλυση της οθωμανικής εξουσίας στον ελλαδικό χώρο.

Μετά την παρέλαση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Η Άλωση της Τροπολιτσάς φέρει όλα τα χαρακτηριστικά παραγματικής εθνικής επετείου. Και τούτο διότι, πρώτον, είναι ιστορικώς αναμφισβήτητο ότι η Άλωση της Τριπολιτσάς υπήρξε ύστερα απο την έκρηξη της Επανάστασης του 1821, η μεγαλύτερη επιτυχία των αγωνιστών, η οποία οδήγησε και στην ευόδωση της εθνεγερσίας. Ευόδωση η οποία οδήγησε και στον αγώνα της πάντοτε παρούσας, κι αυτό ας μην το ξεχνάμε, σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες για την ελευθερία, για τη δημοκρατία Εκκλησία μας».

Ακολούθως, ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην εμβληματική φυσιογνωμία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη:

Η εθνικώς εμβληματική φυσιογνωμία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη αποτελεί και θα αποτελεί πηγή ηθικών διδαγμάτων για εμάς τους Έλληνες ιδίως αυτές τις δύσκολες ώρες για τον τόπο και τον λαό μας.

Διδαγμάτων όπως το ότι οφείλουμε να επιτύχουμε ενωμένοι τα μεγάλα και σημαντικά, όπως επίσης ότι πρέπει παραμερίζοντας κάθε διαφορά μας και καταβάλλοντας κάθε τίμημα να συνεχίσουμε την απαράμιλλη κληρονομιά τους. Αιωνία η μνήμη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και άξιο μίμησης το παράδειγμά του».

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Δήλωση Παυλόπουλου Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.