Παυλής: Οι κάτοικοι στις Καλτεζές λένε ανακρίβειες για το νερό (vid)

Παυλής: Οι κάτοικοι στις Καλτεζές λένε ανακρίβειες για το νερό (vid)

Αύγουστος 28, 2015 - 07:31
0 σχόλια

Για την ποιότητα νερού στις Καλτεζές αλλά και της ευρύτερης περιοχής μίλησε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής, θέλοντας να απαντήσει σε δημοσιεύματα τα οποία είχαν να κάνουν με την ποιότητα του νερού. Η συνέντευξη ήταν κοινή,καθώς παρευρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Καρώνης Γιώργος και ο πρόεδρος του χωριού κ. Ντεβέρος Ιωάννης.

Όπως ανέφερε ο κ. Παυλής, η περιοχή αντιμετώπιζε πάντα πρόβλημα με το νερό, αλλά με τις κατάλληλες επεμβάσεις η ΔΕΥΑΤ κατάφερε να λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα ποιότητας και ποσότητας νερού το οποίο αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι κατά καιρούς. Έτσι,προχώρησαν σε εργασίες στεγανοποίησης, καθαρισμού και περίφραξης της δεξαμενής.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι οι κάτοικοι των Καλτετζών όπως και στην πλειονότητά τους οι κάτοικοι δημοτικών ενοτήτων, χρησιμοποιούν το νερό για να ποτίσουν τους κήπους και τις καλλιέργειες τους, με αποτέλεσμα το νερό να μην επαρκεί για να λειτουργήσει ένα νοικοκυριό αλλά και για πιουν.

Πρόσφατα έγινε μια μελέτη στο χωρίο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το υδρευτικό πρόβλημα. Το έργο θα στοιχίσει περίπου 700.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

«Για τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι περί ακαταλληλότητας του νερού, αυτά είναι ανακρίβειες», τόνισε ο δήμαρχος,«γιατί υπάρχουν αναλύσεις οι οποίες έχουν κρίνει κατάλληλο το νερό». Ίσως να υπάρχει παρανόηση καθώς στο σημείο υπάρχουν δύο πηγές. Οι κάτοικοι ίσως έχουν μπερδευτεί, είπε, με την πηγή η οποία βρίσκεται πιο ψηλά, αλλά δεν είναι αυτή η πηγή από την οποία υδροδοτείται το χωριό.

«Κανείς δεν έχει πάει με γαστρεντερίτιδα»

Ο κ. Καρώνης έδειξε την απογοήτευσή του για όλα όσα ειπώθηκαν από τους κατοίκους της περιοχής περί ακαταλληλότητας του νερού, καθώς έχει προσπαθήσει πολύ και έχει κάνει αρκετές επαφές με τους κατοίκους των δημοτικών ενοτήτων της Τρίπολης προκειμένου να γίνουν έργα από τη ΔΕΥΑΤ και να βελτιωθεί η ποιότητα του νερού σε αυτές.

«Η ΔΕΥΑΤ δεν δίνει νερό χωρίς να έχουν γίνει έλεγχος και αναλύσεις νερού»

Μεταξύ άλλων, άφησε υπονοούμενα ότι κάποιοι κάτοικοι κάνουν δολιοφθορές στα έργα που κάνει η ΔΕΥΑΤ, αναφέροντας  χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν κάποια χεράκια που κάνουν ατασθαλίες στις δεξαμενές όπως π.χ., κόβουν το ρεύμα αλλά και σταματούν τη χλωρίωση του νερού».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του χωριού κ. Ντεβέρος μίλησε για τα έργα της ΔΕΥΑΤ στην περιοχή και επεσήμανε ότι έχουν απόλυτη συνεργασία με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΤ.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Δήμος Τρίπολης: Κανένα πρόβλημα με ποιότητα νερού στις Καλτεζές


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.