Παυλής: Οι δήμαρχοι αποφάσισαν, Περιφέρεια-Κυβέρνηση έχουν σειρά (vid)

Παυλής: Οι δήμαρχοι αποφάσισαν, Περιφέρεια-Κυβέρνηση έχουν σειρά (vid)

Ιούλιος 30, 2016 - 16:12
0 σχόλια

Κοινή συνέντευξη τύπου των δημάρχων Πελοποννήσου για την διαχείριση των απορριμμάτων έδωσαν το πρωί του Σαββάτου 30 Ιουλίου στο δημαρχείο του Άργους ο δήμαρχος  Άργους-Μυκηνών και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Δημήτρης Καμπόσος, ο δήμαρχος Κορινθίων  Αλέξανδρος Πνευματικός, ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής,ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης και ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς.

Ο  δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που αποφάσισαν οι δήμοι ομόφωνα γιατί είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο ότι η διαχείριση των απορριμμάτων ανήκει στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και έχει αποτυπωθεί από τη σχετική νομοθεσία.

«Οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί, περπατάει ή προσπαθούν να περάσουν προς τα έξω είναι του πονηρού και είμαι βέβαιος ότι έχουν άλλες σκέψεις από αυτές που ο νόμος ορίζει. Στα πλαίσια αυτής της ευθύνης, αυτή η περιφέρεια κυριολεκτικά ήταν στο τελευταίο σκαλοπάτι της διαχείρισης των απορριμμάτων με τις όποιες «καθυστερήσεις». Στον ΠΕΣΔΑ έχει αποτυπωθεί κάτι που επιθυμούν οι πολίτες, σωστή διαχείριση με το χαμηλότερο κόστος.»

Ο κ. Παυλής στάθηκε στο γεγονός που ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συμφώνησε και αυτό σημαίνει ότι και το Περιφερειακό θα έχει την εντολή να επικυρώσει την ομόφωνη απόφαση των δημάρχων. Επεσήμανε ότι και η Περιφέρεια και η Κυβέρνηση εκφράστηκαν θετικά αλλά από εδώ και πέρα ο καθένας θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις που του αναλογούν και όχι να φέρνει εμπόδια σε ομόφωνη απόφαση.

Μίλησε και για την Κυβέρνηση και είπε:

Δεν μπορεί να υπάρχει η αντίληψη το πώς πρέπει να γίνει η διαχείριση, άλλα να λέμε και άλλα να κάνουμε μετά. Προς τη σωστή κατεύθυνση κινήθηκε μέχρι σήμερα θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια και να δοθεί η δυνατότητα να λυθεί με σύντομες διαδικασίες τουλάχιστον σε πρώτη φάση η προσωρινή διαχείριση. Να τρέξουν γρήγορα τις διαδικασίες και να μπούμε σε χρηματοδοτήσεις και να μπούμε στην εφαρμογή του σχεδίου

«Εμείς τη δουλειά μας την κάναμε σύμφωνα με τον Εθνικό Σχεδιασμό, εάν οι κύριοι δε θελήσουν ή φέρουν εμπόδια σημαίνει ότι αλλού το πάνε και δεν τιμούν η μεν Κυβέρνηση τον Εθνικό Σχεδιασμό και η δε Περιφέρεια που είναι υποχρεωμένη να τον δεχτεί. Είναι διακριτοί ρόλοι, ή θέλουν ή δε θέλουν, οι δήμαρχοι είμαστε ξεκάθαροι και επιζητάμε να τηρηθεί η νομιμότητα και το πιο χαμηλό κόστος»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα παραβρεθεί ο περιφερειάρχης στη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ είπε:

«Αν μπορεί να έρθει ας έρθει»

Τέλος, ο δήμαρχος Τρίπολης τόνισε ότι αρχίζει και πρυτανεύει η λογική, και όλοι οι θεσμοί θα συνεργαστούν για να υπάρχει το καλύτερο αποτέλεσμα για τον πολίτη.

Φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος, βίντεο ArgolidaPortal.gr

Video: 

ArgolidaPortal.gr ΑΡΓΟΣ-Συνέντευξη δημάρχων Πελοποννήσου για διαχείριση απορριμμάτων-Δ.Παυλής


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.