Παυλής: Ο δήμος θα φτιάξει τον δρόμο για το Πανεπιστήμιο (photos+video)

Παυλής: Ο δήμος θα φτιάξει τον δρόμο για το Πανεπιστήμιο (photos+video)

Απρίλιος 29, 2015 - 14:12
20 σχόλια

Σε εξαιρετικά καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή με εκπροσώπους των φοιτητών και των δύο Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη την Τετάρτη 29 Απριλίου το μεσημέρι.

Ο δήμαρχος Τρίπολης υποδέχθηκε τους φοιτητές και άκουσε με προσοχή τα αιτήματά τους, που αφορούν στη βελτίωση των υποδομών αλλά και των συνθηκών της παραμονής τους στην Τρίπολη και της καθημερινότητάς τους στο Πανεπιστήμιο.
Οι φοιτητές επέδωσαν επιστολή στον κ. Παυλή, όπου εξηγούν τις θέσεις τους και τα αιτήματά τους. Και από τις δύο πλευρές, εκφράστηκε η διάθεση για αμοιβαία συνεργασία, ώστε να προσπελαστούν τα προβλήματα που καθημερινά συναντούν οι φοιτητές κυρίως ως προς την πρόσβασή τους στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις.

Ο κ. Παυλής, από την πλευρά του, τόνισε ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δρόμος που οδηγεί στο Πανεπιστήμιο αποτελεί ντροπή, και τόνισε ότι ο δήμος δεν υπόσχεται ότι θα προχωρήσει στην ανακατασκευή του, διότι είναι υποχρέωσή του να το κάνει.
Ακόμη, πληροφόρησε τους φοιτητές ότι έχει οριστικοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο, και παράλληλα ότι θα καταβληθεί η προσπάθεια η πόλη να «ανοίξει» προς τα έξω, με έργα ουσιαστικών υποδομών, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο. Σε αυτό το πλαίσιο, προανήγγειλε τη δημιουργία περιφερειακής οδού που θα ενώνει τους γύρω δρόμους, ενώ τόνισε ότι θα φροντίσει για την ηλεκτροδότηση του δρόμου που οδηγεί στο Πανεπιστήμιο, για τη δημιουργία πεζοδρομίων, για την κατασκευή ποδηλατοδρόμου, για τη δημιουργία δρόμου διπλής κατεύθυνσης με νησίδα, προκειμένου να διευκολύνονται περαιτέρω οι μετακινήσεις.

Τέλος, ο κ. Παυλής ανακοίνωσε ότι είναι στην πρόθεσή του ο δρόμος μπροστά από το Πανεπιστήμιο να μετονομαστεί από Γ. Καραϊσκάκη σε οδό Θεόδωρου Καραθεοδώρου, προς τιμήν του μεγάλου μαθηματικού.

Το δελτίο Τύπου τηςνομάδας (Ανεξάρτητοι φοιτητές Τρίπολης) αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

έχοντας πολλές φορές επικοινωνήσει και συζητήσει μαζί σας και με δεδομένο το ενδιαφέρον σας για την ακαδημαϊκή κοινότητα σας αποστέλλουμε την παρούσα αίτηση-επιστολή. Έχοντας ιδίαν πείρα, γνωρίζετε πως ο δρόμος που οδηγεί από το κέντρο της πόλης προς το πανεπιστήμιο και αντίστροφα είναι εξαιρετικά επικίνδυνος.

 Πιο συγκεκριμένα ο δρόμος στα περισσότερα σημεία είναι στενός, χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς φωτισμό και το οδόστρωμα είναι σε άθλια κατάσταση με αποτέλεσμα η ζωή των φοιτητών και όχι μόνο να τίθεται σε κίνδυνο. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με τα άνω, καθιστούν απαραίτητη την μελέτη και κατασκευή νέου δρόμου ο οποίος θα διασφαλίζει την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση όλων.

 Είμαστε σίγουροι και μετά από τις προσωπικές σας διαβεβαιώσεις κατά τις συναντήσεις μας τους προηγούμενους μήνες, ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα ολοκληρώνοντας τη μελέτη και δίδοντας στην Τρίπολη ένα έργο κόσμημα για την ίδια την πόλη αλλά και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

 Εκτός αυτού τα πάγια και διαρκή αιτήματα μας ,τα οποία σας έχουμε ήδη αναφέρει, τα γνωρίζετε και θα θέλαμε να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στα εξής:

-Δημιουργία στάσης με στέγαστρο για το αστικό λεωφορείο πλησίον του κτιρίου οικονομικών επιστημών

-Την επιπλέον διάθεση θέσεων πρακτικής άσκησης στις υπηρεσίες του δήμου ώστε οι φοιτητές και των δυο τμημάτων να συμβάλουν παραγωγικά στον τόπο που σπουδάζουν.

Τέλος θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τις πολλές ευκαιρίες που μας έχετε δώσει έχοντας την πόρτα σας πάντα ανοιχτή στους φοιτητές με γνώμονα πάντοτε το καλό

της φοιτητικής μας κοινότητας και της Τρίπολης.

 

ΜΕ  ΕΚΤΙΜΗΣΗ,

Εκπροσωπώντας την
“ΟΜΑΔΑ” (Ανεξάρτητοι  Φοιτητές  Τρίπολης) :

 

      ΚΑΝΕΛΛΟΣ   ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                                                     ΜΠΑΡΔΑΚΗ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ

      (Πρόεδρος Δ.Σ. Τμήματος                                                                        Υπεύθυνη πόλης

Πληροφορικής κ’ Τηλεπικοινωνιών)                                                               “ΟΜΑΔΑΣ”

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνάντηση Παυλή με φοιτητές του ΠΑ.ΠΕΛ


20 Σχόλια

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ... ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ!!! ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΝ!!! ΞΥΔΙ...

Εγώ τον ευχαριστώ παιδιά, όλα κι όλα, κάνει και τη μεταφόρτωση (2 φορτηγά τη μέρα) που είχε υποσχεθεί από Βιολογικό Καθαρισμό και Αγ. Βλάση. Που πάει τα σκουπίδια δεν έχει πει όμως σε ΚΑΝΕΝΑΝ>.....καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει αυτο.

Το τσιράκι 15:54 και 15:58 βιάστηκε, αν είχε δει το σχόλιο 16:04 θα του είχε κοπεί η λαλιά! χαχαχαχα! Τα 4.5 χρόνια παρανομίας που μας περιμένουν είναι πάαααρα πολλά για να τα συνηθίσει κανείς, πόσο μάλλον για να τα ανεχτεί! Δε σας βλέπω καλά! :)

ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ 17:00 ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΛΑ-ΛΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ.... ΧΩΡΙΣ ΛΑ-ΛΑ!!! ΓΚΕ ΓΚΕ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ????

Βλέπω το συνεχίζεις άσχετε ε??? χαχαχαχαχαχα! Αν εννοείς μια...κυρία (γιατί κάτι άλλο δεν μπορεί να εννοείς χαζούλη) αν δεις τα γραπτά της θα δεις ότι η ενημέρωση της είναι ελλειπής, σε αντίθεση με τη δική μου! :) Κάνε νάνι τώρα...με εφιάλτες θα είναι ο ύπνος σας από δω και πέρα!

A, και πες γελοίο τσιράκι στον Παυλή να βάζει eau de parfum στο φορτηγό γιατί υπάρχουν και περιπατητές, αλλά και άνθρωποι σε μπαλκόνια που περνάει δίπλα τους το φορτηγο που κατεβαίνει από τον ΑΓ. ΒΛΑΣΗ γεμάτο σκουπίδια (και δεν πάει για Κόρινθο.......). Που πάνε τα σκουπίδια τσιράκι??? Φαίνεται να ξέρεις πάντως....πολύ καλά.........

16:04 To επιβεβαιώνω κι εγώ. Περνάει το φορτηγό και τα σκουπίδια φαίνονται μέσα από το μικρό κενό που υπάρχει κι ας είναι σκεπασμένα, και καταλαβαίνεις τη βρώμα και 2 λεπτά αφού έχει περάσει -αυτά για τον Αγ. Βλάση, για τη ΒΙΠΕ δεν ξέρω! Άσε μην ασχολείσαι, τους έχει πάρει σίγουρα χαμπάρι ο κόσμος που κινείται και μένει στην περιοχή, και όχι μόνο έχω να σου πω...,Ε, κι όποιος δεν έχει καταλάβει, θα καταλάβει σύντομα, δεν υπάρχει περίπτωση! Σύντομα θα γίνει μεγάλο θέμα όλο αυτό, κι αν όχι από αυτούς, από άλλους πιο ψηλά!

Κύριοι "anonymous" εμείς οι φοιτητές θα είμαστε αν όλα πάνε καλά για 5 χρόνια εδώ. Είναι στο χέρι σας αν κάποιοι από εμας αγαπήσουν τόσο το μέρος που θα μείνουν μόνιμα! Δεν ξέρετε πόσα θα κερδίζατε αν το χρόνο που κάθεστε για να αλληλοκραχτείτε τον χρησιμοποιούσατε για κάτι άλλο όπως το να σκεφτείτε και να προτείνετε το ΠΩΣ θα γίνει καλύτερη η πόλη!

Έχω να προτείνω κάτι! Να τηρείται ο νόμος και να υπάρχει διαφάνεια, κι όλα τα άλλα να είσαι σίγουρος ότι μπορούμε να τα βρούμε και να προκόψει η πόλη!!!!!!! Αυτό είναι το Α και το Ω. Κατανοητό?

αυτό το είχε υποσχεθεί και ο προηγούμενος δήμαρχος, όταν είχε έρθει σε μία ομιλία στο πανεπιστήμιο. Τελικά δεν έκανε τίποτα. Οι πολιτικοί όλο υποσχέσεις είναι, και στο τέλος δεν κάνουν τίποτα.

Επιτέλους θα συνέρθετε; πώς θα επέμβει σε κομμάτι που είναι εκτός σχεδίου πόλεως; τι κουταμάρες για ποδηλατόδρομους και νησίδες ακούμε; καλά πόσο πιο άσχετος μπορεί να είναι ο Δήμαρχος; ποιους νομίζει ότι πείθει; Ας ξεκινήσει να γκρεμίσει του Σύριου το εργοστάσιο και μετά τα λέμε, Ποιός θα πει στο Δήμαρχο να σοβαρευτεί;

Κύριε Παυλή σοβαρευτείτε και μην κοροϊδεύετε απροκάλυπτα τους φοιτητές. Μεγάλο τμήμα του δρόμου προς το Πανεπιστήμιο είναι εκτός σχεδίου και θέλει απαλλοτριώσεις που θέλουν πολύ χρόνο και πολύ χρήμα...

Μετά τους μαθητές (βλέπε σκουπίδια) κάποιοι κοροιδεύουν κα τους φοιτητές

Το 2035 μπορεί ίσως να φτιαχτεί ο δρόμος όταν θα έχουν τελειώσει όλα τα δικαστήρια με τους πολίτες που θα τους κόβει ο δρόμος τα σπίτια, και όταν θα έχουν βρεθεί μερικά εκατομμύρια για απαλλοτρίωση. Μέχρι τοτε βέβαια μπορεί να μην υπάρχει το Πανεπιστήμιο.... Είπαμε Μήτσο να λες ψέματα , αλλά να είναι πιστευτά. Αυτά ούτε ένα παιδάκι του δημοτικού δεν τα πιστεύει, όχι οι φοιτητές.

Καλά, ας βρεθούν πρώτα μερικά χιλιάρικα που θέλει να πληρώσει άμεσα ο δήμος-δηλαδή εμείς- με τις μ@@@@@ς που κάνουν ορισμένοι και βλέπουμε για το πανεπιστήμιο!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.