Παυλής μαινόμενος εναντίον της Αποκεντρωμένης για την Κανονιστική (vid)

Παυλής μαινόμενος εναντίον της Αποκεντρωμένης για την Κανονιστική (vid)

Ιανουάριος 13, 2017 - 14:33
26 σχόλια

Σκληρή απάντηση στην ερώτηση του Arcadia Portal σχετικά με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου να ακυρώσει την Κανονιστική του Δήμου Τρίπολης την οποία δημοσιεύσε το Arcadia Portal (Δείτε ΕΔΩ) έδωσε ο δήμαρχος Δημήτρης Παυλής στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου.

Φανερά δυσαρεστημένος, ο δήμαρχος τόνισε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση πρέπει να φροντίσει να εφαρμόσει τον Νόμο σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της και τίποτε παραπάνω, ενώ ξεκάθαρα επεσήμανε ότι οι υπάλληλοι δεν μπορούν να ακυρώνουν αποφάσεις ενός κυρίαρχου οργάνου, όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

«Δεν είναι μόνο αυτή η απόφαση, είναι και άλλες, στην οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ακυρωθούν. Αν νομίζουν κάποιοι ότι πρέπει να τους παραδώσουμε τα κλειδιά του Δημαρχείου να ασκούν τον έλεγχο νομιμότητας και ταυτόχρονα να ασκούν τη διοίκηση ενός τόπου, μάλλον ζουν σε άλλη χώρα και σε άλλον νομό. Είμαι ξεκάθαρος. Να περιοριστούν στην αρμοδιότητα που τους δίνει ο Νόμος. Έχουν υπερβεί τα καθήκοντά τους, με ό,τι αυτό σημαίνει. Μπορεί κάποιοι να θέλουν να εφαρμοστούν αποφάσεις του ΔΣ άλλων εποχών, που αποφάσιζαν ανάλογα με τον ποιον εξυπηρετούσε. Όσο εγώ θα είμαι στον Δήμο της Τρίπολης, θα εφαρμόζεται η απόλυτη νομιμότητα εξίσου για όλους.

Κανείς δεν θα επιβάλλει τον νόμο της ζούγκλας ή των συμφερόντων

Ιδιαιτέρως καυστικός ήταν, μάλιστα, με τους υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης, οι οποίοι, κατά τον ίδιο, υπερέβησαν τα καθήκοντά τους βάσει του νόμου, ενώ άφησε αιχμές ότι η ακύρωση της απόφασης εκ μέρους τους στηρίζεται σε συμφέροντα και σε πρακτικές άλλων δημοτικών αρχών: «Εμένα προσωπικά δεν μου λέει κάτι ένας υπηρεσιακός υπάλληλος να βάζει την υπογραφή του και να ακυρώνει μια απόφαση ενός κυρίαρχου Δημοτικού Συμβουλίου που ο λαός επέλεξε. Ο έλεγχος νομιμότητος είναι άλλο πράγμα. Η ουσία της απόφασης είναι άλλο πράγμα. Όταν τα μπλέκουν στο μυαλό τους, νομίζουν ότι μπορούν να ακυρώνουν αποφάσεις».

Αν κάποιοι συρθούν στη Δικαιοσύνη, και θα συρθούν, δεν θα φταίει ο δήμαρχος

«Λυπάμαι για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν το ζήτημα οι εντός εισαγωγικών υπηρεσιακοί που θέλησαν να ακυρώσουν μια απόφαση. Αν ήταν θέμα νομιμότητας, να ακυρωθεί η απόφαση. Όταν είναι και αδιάβαστοι ταυτόχρονα και δεν ξέρουν, λυπάμαι πάρα πολύ για τη θέση στην οποία βρίσκονται. Τη νομιμότητα ο υπάλληλος καλείται να την υπηρετήσει και πρέπει να ξέρει μέχρι πού φτάνουν τα πόδια του και εδώ έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα. Πρέπει να ξέρουν ότι ή θα περιοριστούν ή θα αντιμετωπίσουν αυτό που ο Νόμος ορίζει. Τις προσωπικές τους απόψεις να τις πουν στη γυναίκα τους, εκεί που πίνουν ουισκάκια και καφεδάκια, όχι σε έγγραφα του Δήμου. Είναι πολύ μικροί για να αποφασίσουν αυτοί πώς θα διοικείται ένας τόπος και ποιος θα παίρνει τις πολιτικές αποφάσεις», ανέφερε ο δήμαρχος με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο, ενώ, προχωρώντας ακόμα παραπέρα, είπε ότι οι ακυρωθείσες αποφάσεις θα τεθούν ξανά στο ΔΣ ίδιες και απαράλλαχτες.

Ας το καταλάβουν και να προσέξουν από εδώ και πέρα. Οι αποφάσεις που έχουν ακυρωθεί, θα επανέλθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο. Αν τις ακυρώσουν για δεύτερη φορά, να ξέρουν τι τους περιμένει

«Ο δήμαρχος δεν απειλεί. Αλλά θα τηρηθεί η νομιμότητα και οι υπάλληλοι θα περιοριστούν στα καθήκοντά τους», διευκρίνισε, τέλος, ο κ. Παυλής.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Παυλής: Θα ισχύσει η νομιμότητα


26 Σχόλια

Μήτσο όταν μας έταζες εννιά μέτρα και πήρες τα ψηφάκια μας ήμασταν καλοί και νόμιμοι. Τώρα που πήγες να μας κλείσεις με την "κανονιστική" τα μαγαζιά και αντιδράσαμε σου φταίνε οι υπάλληλοι.

ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΤΩΡΑ? ΜΗΤΣΟ ΣΕ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ

Ο Ερντογαν της Τριπολης ειπε οτι δεν μπορουν οι υπαλληλοι της αποκεντρωμενης να ακυρωνουν αποφασεις του Δ Σ .Ποιος μπορει ρε Μητσο να σου ακυρωση αποφασεις οταν δεν ειναι νομιμες ?Μηπως ο *** ?

Θα ισχυσει η νομιμοτητα ειπε,συμφωνω αλλα μηπως πρεπει να ξεκινησει πρωτα απο τον ιδιο ?

Για την κεδητ εφταιγε η αντιπολιτευση για τα σκουπιδια οι πολιτες για την πολιτιστικη πρωτευουσα τα συμφερωντα για την κανονιστικη η αποκεντρωμενη για σενα που σε βγαλαμε ποιος φταει? ουστ ρε

Ουτε μια αποφαση δεν μπορει να περασει απο την αποκεντρωμενη ο Μητσος και η παρεα του γιατι τους βαζει και ψηφιζουν συνεχεια παρανομα

Αυτα που λεει τα πιστευει η τα λεει για πεισει τους χαχολους που εχει μαζι του?Η για να πειστει ακομα και ο ιδιος?

δήμαρχε ειναι δύσκολος ο πόλεμος απέναντι στα συμφέροντα!! Συνέχισε έτσι δυνατά σε αυτο το κατεστημένο και στο τέλος σίγουρα ο νικητής θα εισαι ΕΣΥ!!!

ΤΡΑΒΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΙΛΙΚΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΡΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΟΥ. ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ

Ο νόμος προβλέπει οτι τον έλεγχο των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου τον κάνει η αποκεντρωμένη.Επομένως ποια νομιμότητα να τηρηθεί ρε Παυλή? Να τηρήσεις εσύ την νομιμότητα και άσε τους υπαλλήλους να κάνουν τη δουλειά τους.

Μήτσο είσαι δυόμισι χρόνια δήμαρχος τι έκανες για τα συμφέροντα των καφετεριών που λες. Απολύτως τίποτα,υπάρχει ένα απόλυτο χάος κάθε καφετζής κάνει ότι γουστάρει . Γιατί δεν εφαρμόζεις την παλιά κανονιστική;Ο κόσμος σε έχει πάρει χαμπάρι. Μπορείς να λες τα παραμύθια σου στους συμβούλους σου που είναι γίδια όχι στον κόσμο

@Anonymous Παρ, 13/01/2017 - 18:22 Εσύ μανούλα κόψε τα σκληρά, γιατί σε κάνουν και φαντάζεσαι νίκες και νικητές. Ξύπνα τώρα από το λήθαργο και επέστρεψε στην πραγματικότητα της πλήρους απαξίωσης της πόλης σου από ένα τσούρμο αγράμματων, τους οποίους ΕΣΥ ψήφισες μακάκα για να σε καταστρέψουν. ΞΥΠΝΑ ΒΡΕΕΕΕΕΕΕΕ! ΝΤΙΠ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΣΑΙ;;;

κ. Δήμαρχε, επιτέλους δείτε την πραγματικότητα γύρω σας, η κανονιστική είναι κατάλληλη μόνο για φειγ-βολάν και για αυτό δεν ευθύνονται οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης ...... άλλοι επηρεάστηκαν από τα ουισκάκια και τα παρελκόμενα αυτών, οι συντάξαντες δηλαδή (αιρετοί και υπάλληλοι και μάλιστα υψηλόβαθμοι και υποτίθεται γνώστες του αντικειμένου) είναι άμοιροι ευθυνών????? αν είναι μάγκες ας συντάξουν αντιρρήσεις και ας δώσουν εμπεριστατωμένες απαντήσεις στην Αποκεντρωμένη να σας δικαιώσουν ..... είναι όμως ?????

Αγαπητέ οι απαντήσεις-αντιρρήσεις του δήμου εκφράστηκαν στην Αποκεντωμενη και μετά παρθηκε απόφαση. Έτσι γίνεται. Η αποκεντρωμένη ενημερώνει τον Δήμο για τις πρόσφυγες και ζητά από αυτούς την έκθεση με τις αντιρρήσεις τους Μετά παίρνει απόφαση. Αλλά και οι αντιρρήσεις πέσαν στο κενό. Και όπως βλέπεις δεν παίρνει χαμπάρι ο Μητσος και θα την ξαναφέρει την κανονιστική ως έχει ! Και πιστεύει τώρα θα περάσει ενώ έχει κριθεί παράνομη! Δεν μαθαίνει από τα λάθη του και εμπιστεύεται αδαής ανθρώπους σαν τον Γιώργο την προεδραρα! Χαιρετίσματα! Καλύτερα να προσγειωθούν και να μάθουν από τα λάθη τους

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΓΚΕΣ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΜΕ!! ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ? (ΔΗΛΑΔΗ. ΕΧΟΥΝ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΕΞΩ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙ? ΕΛΕΟΣ....

Δήμαρχε βγάλε τους υπαλλήλους να τα ξηλώσουν όλα τα παράνομα!! Βγάλε την πολεοδομία έξω να επιβάλει την τάξη!!!

Το παρεκκλήσι παράγκα γωνία Κένεντι και Δεληγιάννη με κεριά αναμμένα σε εύφελεκτο περιβάλλον θα μονιμοποιηθεί - νομιμοποιηθεί - υπαχθεί σε κανονιστική ή ανήκει στη ναοδομία;

Παρ, 13/01/2017 - 15:07. ΠΟΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΠΑΥΛΗΣ ΡΕ ΡΕΜΠΕΣΚΕ, ΠΟΥ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙΣ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ 10 Μ3 ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ 100Μ3 ΧΩΡΙΣ, ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΑ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ! ΕΙΤΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΓΙΑ 10Μ3 ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΤΣΑΝΤΙΡΙΑ ΣΟΥ ΟΣΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΣΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙΣ .

Βρε παιδιά ακούγοντας την συνέντευξη του Μήτσου ανατρίχιασα... Ποιός νομίζει οτι είναι; Ξέρει τι του γίνεται ή όλα είναι σκοπιμότητες; Ο άνθρωπος έχει ξεφύγει!

Ω Ελλάς, ηρώων χώρα, τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα; Αφιερωμένο Μήτσο μ'

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.