Πατσαρίνος: Οι δήμοι να ολοκληρώσουν τον Περιφερειακό Σχεδιασμό

Πατσαρίνος: Οι δήμοι να ολοκληρώσουν τον Περιφερειακό Σχεδιασμό

Ιούνιος 01, 2016 - 10:14
0 σχόλια

Ο Περιφερειάρχης ξαναχτύπησε! Διαπιστώνοντας ότι το σχέδιο του για την εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων για τα επόμενα 28 χρόνια στην ΤΕΡΝΑ συναντάει την σοβαρή αντίδραση των πολιτών και των φορέων της Πελοποννήσου προσπαθεί κινδυνολογώντας να επιτύχει μία λύση που θα εξυπηρετεί τους αρχικούς του καταστροφικούς σχεδιασμούς. Σε κάθε ευκαιρία δεν ξεχνά να μας υπενθυμίζει την απαράδεκτη εικόνα των χωματερών - ΧΑΔΑ και τα προβλήματα που δημιουργούνται σε κάποιους Δήμους λόγω των κακών μέχρι τώρα χειρισμών τους.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στο anagnostis κατηγορεί τους δημάρχους ότι «ζουν σε παραμυθένιο κόσμο», για να προωθήσει εκ νέου το φαραωνικό σχέδιο της ΤΕΡΝΑ και να δεσμεύει την Πελοπόννησο για 28 (!) χρόνια σε μία περιβαλλοντικά απαράδεκτη και οικονομικά καταστροφική επιλογή, όπως η παράταξή μας έχει σταθερά και κατ’  επανάληψη καταδείξει.

Για άλλη μια φορά διαμηνύουμε στην Περιφερειακή Αρχή ότι θα σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι στα σχέδια αυτά και θα στηρίξουμε τους Δήμους της Περιφέρειας μας, ν’ αντιμετωπίσουν το δικό τους πρόβλημα στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδιασμού (ΕΣΔΑ). Θα βοηθήσουμε να τελεσφορήσουν οι προσπάθειες που καταβάλουν για να επιτευχθεί η λύση της αποκεντρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, η μόνη δηλαδή περιβαλλοντικά αποδεκτή και οικονομικά συμφέρουσα για τα απορρίμματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Δεν πρόκειται να μετακινηθούμε από τη θέση αυτή, που σταθερά υποστηρίζουμε από την πρώτη στιγμή, που προέκυψε το σχέδιο Τατούλη – ΤΕΡΝΑ από το 2012 ήδη, όταν δίναμε τον αγώνα να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους συμπολίτες μας για τους κινδύνους που εμπεριέχει το συγκεκριμένο σχέδιο για το δημόσιο συμφέρον.

Καλούμε

Την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρα θέση για το θέμα και να υποστηρίξει τις προσπάθειες των Δήμων για την αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.
Τους Δήμους να ολοκληρώσουν άμεσα τον Περιφερειακό Σχεδιασμό στις κατευθύνσεις του ΕΣΔΑ και ν’ αντιμετωπίσουν σε συνεργασία με την Κυβέρνηση την ενδιάμεση μεταβατική φάση.

Η διαιώνιση της παρούσας κατάστασης αβεβαιότητας, επιτρέπει στον κ. Τατούλη να εμφανίζεται ως τιμητής όλων, γεγονός που προσβάλει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Πελοποννήσου.

Ο επικεφαλής της παράταξης

Νίκος Πατσαρίνος


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.