Παθήσεις του Στόματος Δοντιών και Ούλων (video)

Παθήσεις του Στόματος Δοντιών και Ούλων (video)

Νοέμβριος 22, 2014 - 14:47
1 σχόλια

Επιστημονική Ημερίδα Γναθοχειρουργικής και Περιοδοντολογίας στην Τρίπολη

Επιστημονική ημερίδα με θέματα Γναθοχειρουργικής και Περιοδοντολογίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Την ημερίδα διοργάνωσε  ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας και ομιλητές της ήταν ο κ. Τζώρτζης Γεώργιος Διευθ. Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Παναρκαδικού Γ. Ν. Τρίπολης και κ. Νίκου Γεώργιος οδοντίατρο (εξειδικευθέντα στην Περιοδοντολογία9.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν οι διεγχειρητικές και μετεγχειρητικές επιπλοκές στη στοματική χειρουργική το οποίο εισηγήθηκε ο κ. Τζώρτζης και οι Οξείες περιοδοντικές φλεγμονές- κατηγορίες και η θεραπεία τους όπου το παρουσίασε ο κ.Νίκου.

 Η γναθοχειρουργική ή καλύτερα η στοματική και γναθοπροσωπική χειρουργική, είναι η ειδικότητα που ασχολείται με την πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση οξέων και χρόνιων παθήσεων, τραυμάτων, δυσμορφιών και αισθητικών προβλημάτων του στόματος, των δοντιών, των γνάθων και του προσώπου.

Περιοδοντολογία είναι η ειδικότητα της οδοντιατρικής που μελετά τους περί του δοντιού ιστούς, δηλαδή τους ιστούς που περιβάλλουν το δόντι. Με πιο απλά λόγια, ασχολείται με το κόκαλο, τα ούλα και τις παθήσεις τους, δηλαδή με τα προβλήματα των θεμελίων των δοντιών.

Οι περισσότερες οδοντιατρικές εργασίες πρέπει να ξεκινάνε από την Περιοδοντολογία, γιατί σκοπός της ειδικότητας αυτής είναι η αποκατάσταση και η διατήρηση σε υγιές επίπεδο των ιστών που στηρίζουν τα δόντια.  Χωρίς γερά «θεμέλια» κανείς οδοντίατρος δεν μπορεί να «κτίσει» (αποκαταστήσει) υγιή δόντια.

Δείτε στο βίντεο  που ακολουθεί τον πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κ.Πάνο Γιαλαμά ο οποίος μας μίλησε για την οδοντιατρική μερίδα αλλά και για τους παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν ώστε να εμφανιστεί η τερηδόνα. Επίσης μίλησε για τις παθήσεις του Στόματος Δοντιών και Ούλων. Οι μεγάλες και συχνές ποσότητες ζάχαρη,ς εντείνουν τα οδοντιατρικά προβλήματα και οι ασθενείς ολοένα και περισσότερο αναζητούν την βοήθεια ενός ειδικού οδοντιάτρου. Μεταξύ άλλων μας μίλησε για τα παιδία και έδωσε συμβουλές για γερά δόντια.

Τέλος μίλησε για το κοινωνικό οδοντιατρείο του δήμου Τρίπολης το οποίο αυτή τη στιγμή είναι κλειστό αλλά αναμένεται με την συμβολή του δήμου να ανοίξει άμεσα.

Ειδήσεις: 
Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Επιστημονική Ημερίδα Γναθοχειρουργικής και


Υπάρχει 1 Σχόλιο

έχει γεμίσει η χώρα με "απόφοιτους" από χώρες όπως ρουμανία,βουλγαρία...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.