Παρθενορραφή

Παρθενορραφή

Μάιος 26, 2016 - 10:28
9 σχόλια

Ο Νίκος Φίλης προσπαθεί να βολευτεί στην καρέκλα του στο υπουργείο Παιδείας αλλά είναι τρομερά ανήσυχος. Είναι οι ώρες που θα ευχόταν να έμπαινε στη χρονομηχανή και να βρισκόταν στο γραφείο του στην εφημερίδα, τότε που είχε ορκιστεί ότι διά της δημοσιοποίησης θα υπηρετούσε την ισονομία και τη διαφάνεια.

Περασμένοι ξεχασμένοι ευγενείς στόχοι, άνετα ξεπουλημένοι.

Είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η δική του κυβέρνηση ξετρύπωσε τους 2.500 δημοσίους υπαλλήλους που διορίστηκαν με πλαστό απολυτήριο Λυκείου. Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς δεν πετάς στην ανεργία 2.500 δημοσίους υπαλλήλους. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, αυτοί οι 2.500 δεν έχουν από πίσω τους 6.000 ψήφους; Τι διάολο, αν τους αφήσουμε στις θέσεις τους, δεν θα μας ψηφίσουν; Με την ΕΡΤ και τους 3.000 μια χαρά τα καταφέραμε, πιάσαμε τον στόχο!

Ο Νίκος Φίλης δεν είχε διαβάσει ποτέ τόσο στη ζωή του, αλλά έστρωσε κώλο με τους αγαπητούς μετακλητούς και κατόρθωσε να ξετρυπώσει μια νομοθετική διάταξη της Μαριέττας Γιαννάκου (πολύ χρήσιμη η Δεξιά!) που δεν είχε ενεργοποιηθεί ποτέ, αλλά που ταιριάζει γάντι: «Σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν.3577/2007 (Α΄ 130), τα πτυχία των μαθητών Ιδιωτικών ΤΕΕ που τους αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας λόγω των παραπάνω διαπιστωμένων παρανομιών θα έπρεπε να χορηγηθούν εκ νέου κατόπιν ειδικών πτυχιακών εξετάσεων».

Να η βελόνα ναι και η κλωστή, μια παρθενορραφή και όλα θα είναι εντάξει, θα αποκαταστήσουμε την ισονομία και τη διαφάνεια ανάμεσα στα μπούτια του περικαλλούς και ευγενούς στόχου κάθε ελληνικής οικογένειας που είναι ο πάση θυσία διορισμός στο Ιερό Δημόσιο και οι υπάλληλοι αυτοί εξαγνισμένοι -τι κι αν παραμένουν αγράμματοι;- θα αποκατασταθούν ηθικά στις θέσεις τους και θα μας χρωστάνε και χάρη.

Χρωστούσαν στην πασοκοδεξιά που διορίστηκαν, ας χρωστάνε και στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα που αποκαθίστανται.

Έχουν βάλει τη χώρα σε μια αιώνια μέγγενη λόγω ανικανότητας, λανθασμένων χειρισμών, λεονταρισμών και άγνοιας της πολιτικής. Αυτά τα συνειδητοποιήσαμε με τον επώδυνο τρόπο. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παραδέχεται ότι ψήφισε την αντισυνταγματικότητα και το έγκλημα. Θα κωλώσει ο Φίλης να σκοτώσει την αξιοκρατία βαφτίζοντας την παρανομία ισονομία;

Αμέσως μετά τις Πανελλαδικές, λέει, θα γίνουν οι εξετάσεις όλων αυτών των αγράμματων που πήραν μετεγγραφή από δημόσια σε ιδιωτικά ΤΕΕ και τους δόθηκε από τους πλήρως διεφθαρμένους καθηγητές και διευθυντές τους το απολυτήριο δίχως να έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους στα μαθήματα και δίχως να έχουν περάσει τις προβλεπόμενες εξετάσεις. Αυτοί οι αγράμματοι που ούτε ένα δημόσιο ΤΕΕ δεν μπήκαν στον κόπο να τελειώσουν προφανώς είχαν τη θεσούλα έτοιμη και καθόλου δεν τους χάλασε που τα ιδιωτικά Λύκεια έπαψαν να ελέγχονται από το υπουργείο Παιδείας -λες και η ιδιωτική εκπαίδευση δεν πρέπει να ελέγχεται με τον ίδιο τρόπο που ελέγχεται η δημόσια. Αυτοί οι αγράμματοι-υπάρχουν περιπτώσεις 20 ατόμων με πλαστό απολυτήριο Λυκείου που διορίστηκαν μαζικά- έπιναν το καφεδάκι τους, τους χάιδευαν οι γονείς τους τα αφτιά, τους είχαν στρώσει τη θέση ξεπουλώντας ψήφους και λάδι- και στέρησαν από ανθρώπους που είχαν τα νόμιμα προσόντα τον διορισμό.

Και όλα αυτά η κυβέρνηση πάει να τα εξαγνίσει με μια παρθενορραφή.

Η πλαστογραφία είναι ποινικό αδίκημα. Μήπως να αλλάξει και ο ποινικός κώδικας ώστε αυτοί οι άχρηστοι να κρατήσουν τη θεσούλα τους; Ώστε τα σχολεία που τους έδωσαν τα απολυτήρια να συνεχίσουν να εργάζονται απρόσκοπτα επ' ωφελεία του ρουσφετιού, βεβαίως-βεβαίως; Μήπως να καταργήσουμε διά νόμου και την αξιοκρατία;

Μια απορία, επίσης. Έστω ότι γίνονται οι «εξετάσεις». Θα περάσουν όλοι, προφανώς. Ό,τι και να γράψουν, προφανώς. Τα απολυτήριά τους απλώς θα τυπωθούν, έτσι; Διότι τι θα γράψουν αυτοί οι άνθρωποι που δεν είχαν ανοίξει βιβλίο πριν από δέκα χρόνια και που βολεμένοι στη θεσούλα τους έμειναν στουρνάρια; Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί ο ευγενής σκοπός είναι να τους τεθούν ερωτήσεις του τύπου «τα παιδιά του Ζεβεδαίου ποιον είχαν πατέρα», «τι χρώμα ήταν το άσπρο άλογο του Κολοκοτρώνη» και θέματα ανάλογης δυσκολίας.

Ας ανατρέξει ο κ. Φίλης στις εξετάσεις της παλιάς Χωροφυλακής, όλο και κάποιο θέμα αντάξιο των γνώσεών τους (και των γνώσεών του) θα βρει.

Πού είναι οι ομοσπονδίες να διαμαρτυρηθούν; Πού είναι το μαθητικό κίνημα που ξέρει να βγαίνει στους δρόμους και να κάνει καταλήψεις κάθε τρεις και λίγο; Κρίνοντας από τη σιωπή τους, μάλλον πρέπει δίπλα στη λέξη «κίνημα» να βάλουμε επιτέλους και τη λέξη «κατευθυνόμενο».

Κι εσύ; Κάτσε εσύ τώρα και διάβασε κάποιες χιλιάδες σελίδες για να τελειώσεις το μεταπτυχιακό σου στη Δημόσια Διοίκηση, δούλευε τα Σαββατοκύριακα για να τελειώσεις το Πολυτεχνείο, κάνε την απόσταση Άρτα - Αθήνα δέκα φορές τον μήνα επειδή δεν έχεις χρήματα να νοικιάσεις σπίτι για να τελειώσεις σαν άνθρωπος το πανεπιστήμιο. 

Τι έχεις; Μεράκι για την επιστήμη σου; Καγχάζει το υπουργείο. Δεν θέλει μεράκι. Δεν θέλει κόπο. Ούτε καν τρόπο. Θέλει κόλπο.

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

9 Σχόλια

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΠΑΛΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΜΑ ΘΕΑΝΩ;;;; ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ Ο ΦΙΛΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ;;;;

Στις εξετάσεις "επαναβεβαίωσης" των προσόντων τους θα μπορούμε να τους φωτογραφίσουμε ή θα τους δίνει κουκούλα ο σύριζα;

Μια μόνο επιλογή υπάρχει. Η άμεση απόλυση. Όλα τα άλλα και εκ του πονηρού είναι ασφαλώς...είπαμε, τα ψηφαλάκια ένα ένα τα μαζεύτει ο ανίκανος Τσιπράκος. Δεν πειράζει, από αλλού μαζεύει κι από αλλού χάνει...στις προκυρήξεις αυτές κύριοι άσχετοι υπήρχε προφανώσς και κόσμος με καλούς βαθμούς στα απολυτήρια που δεν ήταν ψεύτικοι...

<<...και καθόλου δεν τους χάλασε που τα ιδιωτικά Λύκεια έπαψαν να ελέγχονται από το υπουργείο Παιδείας ....>> ποιός ψήφισε αυτό τό νόμο?? πώς είπατε ??

KATI ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΗ ΒΟΙΔΟΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ;;

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΛΑΛΙΣΤΑΤΗΣ Κ. ΓΑΛΑΝΙΑΔΗ !!!!!!!!! http://www.koutipandoras.gr/article/nea-gkafa-mhtsotakh-p-katsaros-afoy-htan-faylos-o-nomos-giannakoy-giati-ton-pshfise-to-2007-video

«Χρωστούσαν στην πασοκοδεξιά που διορίστηκαν, ας χρωστάνε και στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα που αποκαθίστανται» λεει το κειμενο. κανονικα πρεπει να απολυθουν ολοι. αν ο συριζα εχει κοτσια ας καθαρισει το δημοσιο απο τα ρουσφετια. οσοι ειχαν 15.000 για να παρουν απολυτηριο λυκειου, ειχαν και για να λαδωσουν για να διοριστουν.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.