Παρουσίες, απουσίες και δηλώσεις στο συλλαλητήριο για τη ΔΕΗ - Εκτενές ρεπορτάζ (pics,vid)

Παρουσίες, απουσίες και δηλώσεις στο συλλαλητήριο για τη ΔΕΗ - Εκτενές ρεπορτάζ (pics,vid)

Μάιος 05, 2017 - 11:43
1 σχόλια

Ηχηρό ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι Αρκάδες στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, ο Δήμος Μεγαλόπολης και οι φορείς της περιοχής την Πέμπτη 4 Μαΐου στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης.

Στο συλλαλητήριο παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού, η Εκκλησία διά του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμία και βέβαια εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ΔΕΗ καθώς και κάτοικοι της Μεγαλόπολης και όλου του Νομού.

Στην εκδήλωση παρόντες μεταξύ άλλων ήταν και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θ. Καρυπίδης στην Περιφέρεια του οποίου πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε αντίστοιχο συλλαλητήριο, η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο πρόεδρος των Ενεργειακών Δήμων, εκπρόσωπος του κινήματος «Δεν πληρώνω», καθώς και οι αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου και Βαγγέλης Γιαννακούρας ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Δ. Παπαδόπουλος, αντιδήμαρχοι και μέλη του ΔΣ Μεγαλόπολης, ενώ απουσίαζαν εκπρόσωποι από τον Δήμο Τρίπολης και από τους άλλους Δήμους της Αρκαδίας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων ανέβαιναν τα σκαλιά του δημαρχείου το οποίο ήτα «ντυμένο» με πανό τα οποία κατήγγειλαν την κυβέρνηση και τα σχέδιά της για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, αλλά και για τα απορρίμματα και για τη δημιουργία ΧΥΤΕΑ.

Ο Μητροπολίτης κ.κ. Ιερεμίας ξεσήκωσε τον λαό που με προσήλωση άκουγε τον επαναστατικό λόγο του, κραδαίνοντας τη ράβδο του: «Έχουμε και μπαστούνια για όσους έχουν κουλτουριάρικες ιδέες. Έχουμε και μπαστούνια για να τους απωδιώκομεων και θα πάμε με το ραβδί για να διώξουμε τους εχθρούς της πίστεως και πατρίδος μας και της Μεγαλόπολης –Θα νικήσουμε, εμπρός στον αγώνα!».

«Η Μεγαλόπολη συντάσσεται στις διεκδικήσεις και στις διαχρονικές θέσεις όλων των τοπικών κοινωνιών των ενεργειακών Δήμων της χώρας», ανέφερε ο δήμαρχος Δ. Παπαδόπουλος και υπογράμμισε ότι η πλειονότητα του ελληνικού λαού θέλει τη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού στην υπηρεσία της ελληνικής κοινωνίας. «Πρέπει εις πείσμα των απαιτήσεων και των δύσκολων συνθηκών του περιβάλλοντος της σκληρής μνημονιακής πολιτικής να ενισχυθεί η ΔΕΗ».

Η ΔΕΗ έγινε ενεργειακός κολοσσός όχι από την εφαρμογή νεοφιλελεύθερων συνταγών, αλλά μόνο από τον κόπο, τον μόχθο, τη θυσία και της ζωής ακόμα των εργαζομένων της.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδης τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ότι η ενέργεια και το νερό δεν είναι δυνατόν να ιδιωτικοποιηθούν, επειδή όπου έχει συμβεί αυτό, η ανεργία εκτινάσσεται, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ουγγαρία.

Τι δεν καταλαβαίνουμε στην Ελλάδα; Ο λαός θα δώσει τη λύση!

 «Επαναλαμβάνουμε την καθαρή θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου χωρίς μισόλογα: Ούτε πουλάμε ούτε ξεπουλάμε. Είμαστε δίπλα στον Δήμο και στους εργαζομένους», υπογράμμισε η κυρία Ντίνα Νικολάκου, αντιπεριφερειάρχης.

Είναι έλλειμμα που σήμερα δεν είναι εδώ οι εκπρόσωποι της Αρκαδίας στο Κοινοβούλιο

είπε η κυρία Νικολάκου, στηλιτεύοντας την απουσία των βουλευτών από την κινητοποίηση και ζήτησε την ξεκάθαρη θέση των κομμάτων επάνω στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β. Γιαννακούρας, αφού τόνισε ότι η Περιφέρεια είναι πάντα πρώτη στον αγώνα, είπε ότι η Περιφέρεια είναι αναντίον της πώλησης επειδή η πώληση αυτή έχει πολλά σκοτεινά σημεία.

Δεν πουλιέται το ρεύμα, το νερό, ο αέρας. Είναι αγαθά του λαού. Όλοι μαζί, μια γροθιά για τον αγώνα!

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής δήλωσε τη χαρά της που βρέθηκε στην περιοχή και έκανε αναφορά στο ολοκαύτωμα στις Βίγλες, που υπενθυμίζει το αίμα και τις θυσίες που κέρδισαν την ελευθερία. «Τα καθεστώτα όπως το μνημόνιο στηρίζονται στους δυνάστες αλλά και στους εγχώριους εφιάλτες, στις εσωτερικές προδοσίες, στις εμφανείς και στις υπόγειες», είπε με νόημα, αναφερόμενη και στο «όχι» του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου του 2015.

Το ''όχι'' του λαού είναι ενεργό και δεσμευτικό και πρέπει να το υπερασπιστούμε με τον αγώνα μας.

«Οφείλουμε να περιποιηθούμε τους κυρίους που τολμούν να στέλνουν επιστολές και αύριο θα ψηφίσουν την πώληση της ΔΕΗ, να μην τους αφήσουμε να περπατήσουν ανάμεσά μας», είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη ξεκάθαρα στην επιστολή του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτηρίζοντας «προδότες» την κυβέρνηση που δεν υπακούει στη λαϊκή βούληση όπως εκφράστηκε.

Τελευταίος μίλησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Γ. Αδαμίδης δίνοντας δυναμικό παλμό στο συλλαλητήριο:

«Είμαστε όλοι εδώ: τοπική, περιφερειακή αυτοδιοίκηση, η Εκκλησία, όλη η ελληνική κοινωνία. Έπρεπε να είναι και εδώ και στη Δ. Μακεδονία ο Πρωθυπουργός, για να δει ότι ο κόσμος διαμαρτύρεται. Πρέπει να γίνει γνωστό σε .όλους ότι τα συνδικάτα μας δεν είναι κομματικά, αλλά βαθύτατα πολιτικά.

»Βρισκόμαστε απέναντι σε ένα ξεπούλημα, δώσαμε τότε τις μάχες και θα τις δώσουμε και σήμερα. Οι πολίτες έχουν δεχθεί τη μετεγκατάσταση των οικισμών τους, έχουν φύγει από τις περιουσίες τους και τα χωράφια τους για λόγους δημοσίου συμφέροντος, δεν έφυγε κανείς για λόγους ιδιωτικών συμφερόντων. Δυστυχώς συντελείται ένα εθνικό έγκλημα, όπως είχε πει ο Πρωθυπουργός.

Κύριε Πρωθυπουργέ, έχετε αθετήσει τα λόγια σας με τις πράξεις σας.

»Το πρόβλημα είναι δυστυχώς οικουμενικό. Την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται τη μη πώληση της ΔΕΗ, ο Κ. Μητσοτάκης δίνει συνέντευξη και λέει ότι στόχος του είναι να πουληθούν οι λιγνιτικές μονάδες, η ΔΕΗ, ο ΑΔΜΗΕ.

Αν πρέπει να αλλάξει ρότα η χώρα, αυτό να το αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

»Είναι μεγάλο ψέμα να λες στον ελληνικό λαό ότι η ΕΕ επιβάλλει την πώληση των λιγνιτικών μονάδων. Ανοίξαμε μια ρουλέτα να δούμε ποιες μονάδες θα πουληθούν, της Αρκαδίας ή της Δυτικής Μακεδονίας. Δώσαμε μάχη το 2014, και τότε δίπλα μας είχαμε τον σημερινό πρωθυπουργό ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης,. που είχε υιοθετήσει απόλυτα τις θέσεις μας.

»Αν πει ο ελληνικός λαός ότι θέλει η ΔΕΗ να πουληθεί, να πουληθεί. Κλείνω, διαβάζοντας: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε, να ευχηθούμε ο αγώνας μας αυτός να είναι μαζικός και ενωτικός, έχουμε κοινό στόχο να αποτρέψουμε την καταστροφή από την  πώληση της ΔΕΗ. Αθέτησες τον λόγο σου και το συμβόλαιό σου με τον ελληνικό λαό.

Όσοι τα έβαλαν με την ενέργεια, την επόμενη στιγμή είδαν την πλάτη του ελληνικού λαού. Ρεύμα, Υγεία, Παιδεία και Λαό, δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στον λαό και εκεί θα μείνουν.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Παρουσίες, απουσίες και δηλώσεις στο συλλαλητήριο για τη ΔΕΗ - Εκτενές ρεπορτάζ


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Δεν είναι λίγο να βλέπεις μαζεμένα τα 9/10 του εκτός κυβέρνησης κατσαπλιαδισμού

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.