Παρουσιάστηκε η καμπάνια «ΣτηρίΖΩ την τοπική Αγορά της Τρίπολης» (video)

Παρουσιάστηκε η καμπάνια «ΣτηρίΖΩ την τοπική Αγορά της Τρίπολης» (video)

Ιούνιος 18, 2015 - 09:56
5 σχόλια

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της καμπάνιας στα ΜΜΕ για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας

Το απόγευμα της Τετάρτης 17 Ιουνίου το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, προκειμένου να παρουσιάσουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τη νέα καμπάνια «ΣτηρίΖΩ την τοπική Αγορά της Τρίπολης». Σημειωτέον ότι πρόκειται για την τρίτη προσπάθεια στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας εκ μέρους των φορέων.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Π. Μαντάς κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στη βαθιά οικονομική και πολιτική κρίση που διανύει η χώρα μας και επεσήμανε ότι στα έξι χρόνια της κρίσης αυτής 260.000 επιχειρήσεις έβαλαν «λουκέτο». Ακόμη, υπογράμμισε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές τοπικές επιχειρήσεις και υποστήριξε ότι η μόνη απάντηση που μπορούν να δώσουν οι επιχειρηματίες είναι η συσπείρωση και οι συνέργειες όλων των φορέων, υπενθυμίζοντας ότι τα τοπικά εμπορικά μαγαζιά είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα της τοπικής οικονομίας.

Ακολούθως, ο κ. Ιωάνν. Μπουντρούκας, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, επεσήμανε: «Είναι η τρίτη καμπάνια για τη στήριξη της τοπικής αγοράς και η συνύπαρξη των φορέων δίνει το στίγμα της. Πρέπει όλοι να συνεργαστούμε, να δημιουργήσουμε συνέργειες», τόνισε, ενώ επεσήμανε ότι αν και κατά το παρελθόν υπήρξαν επιχειρήσεις ακριβές, με προϊόντα χαμηλής ποιότητας και μη ανταγωνιστικές, τώρα η τοπική αγορά έχει κατανοήσει ότι πρέπει να είναι ανταγωνιστική και καλύτερη ως προς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Αρκαδίας κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος επεσήμανε ότι η τοπική αγορά αποτελεί όρο επιβίωσης για όλες τς δραστηριότητες της περιοχής, ενώ ανέφερε ότι οι τοπικές κοινωνίες είναι ανοικτές στις επενδύσεις μεγάλων επιχειρήσεων που δεν κλείνουν καταστήματα, όπως χαρακτηριστικά είπε, και που προσφέρουν στην τοπική αγορά. Ωστόσο, όπως επεσήμανε, οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση, ευνοϊκή φορολογία και γενικά απολαμβάνουν της διακριτικής εύνοιας ως προς την αδειοδότηση, ενώ οι μικρές επιχειρήσεις, στον αντίποδα, αντιμετωπίζουν τεράστια γραφειοκρατία και σκληρή φορολόγηση. 

Τέλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης κ. Γεώργιος Καραγιάννης έκανε λόγο για την προσπάθεια που απευθύνεται σε ολόκληρο το φάσμα της τοπικής αγοράς και τόνισε ότι η προσπάθεια αυτή στηρίζεται με όλες τις δυνάμεις του ΣΕΒΠ, ενώ επεσήμανε ότι το σύνθημα της πρώτης καμπάνιας «Η κρίση θέλει κρίση» είναι ακόμα επίκαιρο.

Video: 

ArcadiaPortal.gr ΣτηρίΖΩ την τοπική αγορά της Τρίπολης


5 Σχόλια

Τωρα την θυμηθηκατε την Τοπικη Αγορα?Τωρα που ανοιγει το ΤΖΑΜΠΟ σας επιασε τρεμουλα?Να ξεκαθαρισω οτι ειμαι κατα των μεγαλων Αλυσιδων,αλλα και η κοροιδια αυτης της πολης με τις τιμες και την ποιοτητα που προσεφεραν ορισμενοι καταστηματαρχες ηταν απαραδεκτη.Καποιοι αλλοι δεν θα χρειαζεται να ανεβαινουν Αθηνα να ψωισουν απο τα Τζαμπο και να τα φερνουν εδω και να τα πουλανε 10 φορες πιο ακριβα,τωρα το τζαμπο ειναι εδω.Ας στηριξουμε τους τοπικους εμπορους εμεις και αυτοι ας κανουν το ιδιο με εμας,να κατεβασουν τις τιμες και να μην νομιζουν ορισμενοι οτι ειναι στην Νεα Υορκη.

Συμφωνώ 1000% με τον φίλο "ΤΖΑΜΠΟ". Η έπαρση κάποιων ήρθε η ώρα να πληρωθεί. Ακόμη και σήμερα κάποιοι πουλάνε 20% και 30% ακριβότερα από την Αθήνα.

Ας μας στήριζαν οι τοπικοί καταστηματάρχες να τους στηρίζαμε, αλλά.... δυσυχώς λίγοι ειναι οι σωστοί επαγγελματίες στην πόλη και αυτοί δεν έχουν να φοβηθούν κάτι

Σε αυτή την πόλη η έννοια της αλληλεγγύης είναι παραξηγημένη. Νομίζετε ότι μπορούν να στηρίξουν την τοπική αγορά οι άνεργοι, οι απλήρωτοι (3μηνο), οι κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι... και εκείνοι που αναγκάζονται να δουλεύουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σας έως και 16 ώρες (...το 24ωρο!)?? Οι "ξεχασμένοι πολίτες 2ης κατηγορίας", όπου μπορεί ο καθείς "πονηρός" να τους ξεζουμίζει όσο θέλει, έχουν και ΟΝΟΜΑ και ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ... αρκεί να θελήσουν να το χρησιμοποιήσουν. Και έτσι, μπορεί να γίνει η αγορά "δούναι και λαβείν" και όχι μόνο "λαβείν". Δεν αναφέρομαι φυσικά στους συνεπείς επιχειρηματίες.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.