Τατούλης

Παρουσίαση βιβλίου «Πέτρος ο Πελοποννήσιος, μυθιστορηματική βιογραφία» (pics)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παρουσίαση βιβλίου «Πέτρος ο Πελοποννήσιος, μυθιστορηματική βιογραφία» (pics)

Φεβρουάριος 18, 2019 - 15:41
0 σχόλια

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στο βιβλιοστάσιο (2ος όροφος) της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νεοεκδοθέντος βιβλίου «Πέτρος ο Πελοποννήσιος, μυθιστορηματική βιογραφία».

Ο Πέτρος ο Πελοποννήσιος (ή Λαμπαδάριος ή Λακεδαιμόνιος), αποτελεί την κορυφαία μουσική φυσιογνωμία της Ανατολής μετά την Άλωση και έναν από τους σπουδαιότερους άνδρες, καύχημα και περηφάνια, της Λακεδαίμονος. Ο συγγραφέας Ευάγγελος Θεοδώρου, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση – σε άρχοντες και λαό, κληρικούς και λαϊκούς – σε ένα λυρικό ταξίδι γνωριμίας με τον σπουδαίο μουσικό καθώς και στην άγνωστη ιστορία του τόπου μας.

Ευχαριστήριο του συγγραφέα:

Η χθεσινή μεγάλη βραδιά, καθώς και εκείνη της Παρασκευής στην Αθήνα, μου πρόσθεσαν ένα ακόμα χρέος. Να συνεχίσω με το ίδιο πάθος να αγαπώ τον τόπο μου, την ιστορία του και τους ανθρώπους του, να δημιουργώ και να προσφέρω όπως μπορώ στην πατρίδα που όρισε τα βήματά μου και με έμαθε να είμαι και να ζω ως Λακεδαιμόνιος.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους εκατοντάδες που παρευρέθηκαν και τίμησαν εμένα και την οικογένειά μου με την παρουσία τους. Συγγενείς, φίλους, δασκάλους και καθηγητές, πρώην συνεργάτες, μουσικούς, συγγραφείς, απόστρατους και όλους όσους έχουμε ανταλλάξει απλά μια καλημέρα ή ένα χαμόγελο.

Εξαιρετικά - χωρίς να θέλω να αδικήσω ΚΑΝΕΝΑΝ άλλον - ευχαριστώ την Περιφερειάρχη Λακωνίας κ. Τζανετέα Ντία, την αγαπητή μου κ. Φεβρωνία Πατριανάκου υποψήφια Βουλευτή Λακωνίας, τον σεβαστό υποψήφιο Δήμαρχο Σπάρτης κ. Σταύρο Αργειτάκο, τον φίλο και Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Λακωνίας κ. Δερδελάκο Κυριάκο, τον φίλο και Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Σπάρτης κ. Χρόνη Παναγιώτη, την διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης κ. Ντίνα Γιαννακοπούλου για την εξασφάλιση του αμφιθέατρου της Βιβλιοθήκης καθώς και τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη κ. Φώτιο Γιαννακάκη για την εξασφάλιση του αμφιθέατρου του Πνευματικού Κέντρου Κων/λιτών.

Ευχαριστώ και όλους όσους για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να παραστούν.
Τα λόγια που έκλεισαν την χθεσινή βραδιά, τα δανείστηκα από τον φίλο και σπουδαίο καλλιτέχνη Anser Fj και με αυτά θα ολοκληρώσω.

"Και είμαι πίσω από ‘κει που ξεκίνησα και οργανώνω ξανά την απόδραση
αφού έζησα νίκες και ήττες, ημέρες και νύχτες, παράδεισο ή κόλαση.
Τώρα ξέρω τα πάντα αλλάζουν, τα πάντα σ’ αλλάζουν αλλάζω τους στόχους μου.
Κάθε μέρα ξυπνώ για να πω «σ’αγαπώ» να σταθώ δυνατός στους ανθρώπους μου.

Γιατί δεν θα τανε οι λύπες μου και οι χαρές ίδιες δίχως εσάς
γιατί στον κόσμο αυτό που πατώ διάλεξα να αγαπώ δέκα ανθρώπους
γιατί ακόμα και αν τη μουσική μου ακούσαν χιλιάδες
πάντα περήφανοι θα ‘θελα να ‘ναι για μένα εκείνοι οι δέκα..."


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.