Παρουσίαση βιβλίου «Ευρωπαϊκό φαινόμενο» του Παναγιώτη Λιαργκόβα στην Ασέα (pics,vid)

Παρουσίαση βιβλίου «Ευρωπαϊκό φαινόμενο» του Παναγιώτη Λιαργκόβα στην Ασέα (pics,vid)

Αύγουστος 13, 2017 - 21:22
0 σχόλια

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Ασέα, το Σάββατο 12 Αυγούστου, το βράδυ, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου, έγινε και η παρουσίαση του βιβλίου του συγγενή μου και συμπατριώτη μας, Δημοβαλτετσιώτη, καθηγητή Παναγιώτη Λιαργκόβα, στην οποία κλήθηκα να συμπαρουσιάσω μαζί με δύο ακόμα αξιόλογους επιστήμονες.

Τίτλος του βιβλίου "Το Ευρωπαϊκό φαινόμενο".
Ο Π.Λιαργκόβας γράφει ένα ιστορικό βιβλίο που αναφέρεται στην προσπάθεια ενοποίησης της Ευρώπης, κυρίως μετά το 1940.

Σε αυτό περιγράφονται διάφορα γεγονότα που είτε γνωρίζουμε γιατί κάποια από αυτά τα έχουμε ζήσει, είτε γιατί κάποια άλλα τα έχουμε μάθει μέσα από διηγήσεις.

Το βιβλίο είναι πολύ αξιόλογο και θεωρώ πως πρέπει να βρίσκεται σε κάθε βιβλιοθήκη και κυρίως σε κάθε βιβλιοθήκη δημοβαλτετσιώτη.

Καλοτάξιδο Παναγιώτη το βιβλίο σου και εύχομαι και σε πολλά ακόμα!

Στην διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν εθελοντές που είχαν συμμετάσχει στις φωτιές του 2017 στην περιοχή της Ασέας. Μία πολύ δυσάρεστη ανάμνηση, που ήρθε και πάλι στη μνήμη μας (όχι ότι  έφυγε ποτέ) μέσα από τις φωτογραφίες της έκθεσης που υπήρχε στο χώρο του προαυλίου του Δημ.Σχ.Ασέας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας βρέθηκε στην εκδήλωση και όπως αναφέρει και σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης:

Ευχή όλων να μην ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές και να μην ξαναδούμε τέτοιες εικόνες στον τόπο μας... Εικόνες που μας πλήγωσαν όλους.Συγχαρητήρια στους εθελοντές που αψηφώντας τον κίνδυνο για τη δική τους ζωή προσπάθησαν να σώσουν τους συμπατριώτες τους και ό,τι άλλο έμψυχο ή άψυχο μπορούσαν...

Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά με τον Παναγιώτη Μάργαρη και την Βασιλική Στεφάνου.

Είχα τη χαρά και την μεγάλη τιμή να παρουσιάσω με δύο ακόμα εξαίρετους επιστήμονες το βιβλίο του ξάδερφού μου και συμπατριώτη μας, διακεκριμένου καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (και όχι μόνο) Παναγιώτη Λιαργκόβα.

Μία παρουσίαση στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Ασέας (ένα σχολείο που έχω αναμνήσεις, αφού σε αυτό υπηρέτησε ως δασκάλα η μητέρα μου), στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ασέας 2017.

Ένα βιβλίο ξεχωριστό, που περιγράφει την ιστορία της Ευρώπης και όχι μόνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα στενά όρια και είναι απαραίτητο να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη, ώστε να φρεσκάρουμε όλοι μας τις γνώσεις γύρω από την Ευρώπη, που είναι το μεγάλο κράτος, στο οποίο ανήκουμε και εμείς.

Να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο του Παναγιώτη και πολλές πολλές επιτυχίες στον ίδιο, που παρά τις θέσεις που κατέχει παραμένει ένας σεμνός και ταπεινός άνθρωπος και αυτό το δείχνει μεταξύ άλλων και το γεγονός πως επέλεξε να παρουσιάσει το βιβλίο του, στην Ασέα, τον τόπο καταγωγής του.

Συγχαρητήρια στο Σύλλογο της Ασέας για την εκδήλωση που είχε και τις βραβεύσεις των εθελοντών στις φωτιές του 2017 (φωτιές που ευχόμαστε να μην ξαναζήσουμε, αφού ακόμα και σήμερα μετράμε πληγές που δεν έχουν κλείσει).

Και του χρόνου!

Video: 

Παρουσίαση βιβλίου Π Λιαργκόβα "το Ευρωπαϊκό Φαινόμενο" στην Ασέα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.