Παρουσίαση του νέου Κανονισμού Πυροπροστασίας Κτιρίων στην Τρίπολη (pics,vid)

Παρουσίαση του νέου Κανονισμού Πυροπροστασίας Κτιρίων στην Τρίπολη (pics,vid)

Απρίλιος 01, 2019 - 21:00
0 σχόλια

Στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης παρουσιάστηκε ο Νέος Νόμος Πυροπροστασίας Κτιρίων  σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΤΕΕ Πελοποννήσου την Δευτέρα 1 Απριλίου με θέμα: Κανονισμός Πυροπροστασίας Κτιρίων (Π.Δ. 41/2018) - Ασφάλεια εγκαταστάσεων υγραερίου 2019.

 Την εκδήλωση  παρακολούθησαν επιστήμονες του τεχνικού κόσμου  αλλά και αξιωματικοί της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Ο Νέος Νόμος Πυροπροστασίας ήρθε για να καλύψει κενά και ασάφειες του παλαιού νόμου αλλά και να θεσμοθετήσει μια σειρά από σύγχρονες έννοιες, μεθόδους κατασκευής και διαδικασίες.

Η παρουσίαση του κανονισμού έγινε από πλευράς Υπουργείου Ενέργειας έγινε από τις μηχανικούς κ. Σκάρλα και κ. Τσαρτίνογλου και από πλευράς του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους επιπυραγούς κ. Τσαφαλόπουλο και κ. Μπάρα.

Ο Κανονισμός Πυροπροστασίας Κτιρίων καθορίζει τις απαιτήσεις και τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται στα κτίρια, προκειμένου:

α) Να προστατεύεται η ζωή και η υγεία των ατόμων που βρίσκονται σε αυτά σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

β) Να εμποδίζεται η εξάπλωση της φωτιάς από τον χώρο όπου εκδηλώθηκε στους άλλους χώρους του κτιρίου.

γ) Να αποτρέπεται η μετάδοση της φωτιάς από τον χώρο που εκδηλώθηκε στα όμορα και στα γειτονικά ακίνητα καθώς και στις γειτονικές περιοχές.

δ) Να προστατεύονται τα ίδια τα κτίρια και τα περιεχόμενά τους.

Πρωταρχικός στόχος του Κανονισμού Πυροπροστασίας Κτιρίων παραμένει η ασφάλεια του κοινού σε περίπτωση εκδήλωσης φωτιάς, η οποία επιτυγχάνεται γενικά με κατάλληλο σχεδιασμό του κτιρίου και των επιμέρους χώρων του, με την εγκατάσταση ενεργητικών μέσων και συστημάτων, καθώς και με την κατάλληλη επιλογή υλικών και εξοπλισμού.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Παρουσίαση του νέου Κανονισμού Πυροπροστασίας Κτιρίων στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.