Παρουσίαση της Αρκαδικής Ελεγείας από τα Άνθη της Πέτρας

Παρουσίαση της Αρκαδικής Ελεγείας από τα Άνθη της Πέτρας

Μάρτιος 16, 2017 - 10:20
1 σχόλια

Θα τιμηθούν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Λαγκαδίων

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, τα Άνθη της Πέτρας διοργανώνουν στο Πόλις Αρτ Καφέ που αποτελεί ένα δημοφιλή χώρο στη Στοά του Βιβλίου (Πεσματζόγλου 5, Αθήνα, ώρα 19:30) την παρουσίαση του CD Αρκαδική Ελεγεία.

Το μουσικό έργο που πλέον κυκλοφορεί σε δίσκο (ύστερα από την ευγενική χορηγία της ALPHA BANK) και έχει βασιστεί σε μοιρολόγια που έχει αποθησαυρίσει σε σχετικό πόνημά της η Μαρία Πισιμίση-Κατσίκα. θα παρουσιαστεί από τον Λαογράφο Δρ, Γιάννη Δρίνη και τον συνθέτη Νότη Μαυρουδή, ενώ στο ιστορικό της συνθετικής δουλειάς θα αναφερθεί ο Νίκος Τάτσης. Δείγμα της δουλειάς θα παρουσιαστεί από τους μουσικούς και τραγουδιστές που συμμετέχουν στο έργο μετά το τέλος των παρουσιάσεων.

Με την παραγωγή αυτή, τα Άνθη της Πέτρας υπογραμμίζουν τη σχέση και την αλληλεπίδραση της τέχνης της πέτρας με άλλες πλευρές της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας και αναδεικνύουν τη σημασία της ολιστικής προσέγγισης του έργου των Λαγκαδινών μαστόρων που έχουν επιλέξει. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την βράβευση των μαθητών του Νηπιαγωγείου & του Δημοτικού Σχολείου Λαγκαδίων για την υψηλής συμβολικής αξίας πρωτοβουλία τους, να ενισχύσουν την προσπάθεια των Ανθέων για την αγορά του κτηρίου για το Κέντρο Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής καθώς και όλων των δωρητών. (Φωτογραφίες από το εξώφυλλο του CD και από τη διαδικασία εγγραφής με τον συνθέτη Νίκο Τάτση και την σπουδαία ηθοποιό Εύα Κοταμανίδου που απαγγέλλει τους στίχους των μοιρολογιών).


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Πιστευετε οτι οι ...10 μαθητες του νηπιαγωγειου&δημοτικου Λαγκαδιων,μαζεψαν 100€ για να ενισχυσουν τα ''ανθη'' ωστε να αγορασουν 25000€ ενα ερειπωμενο σπιτι,να γινει κεντρο μελετης;;;; Αμεσως,οργανωσαν εκδηλωση πολυεξοδη για την.....βραβευση των! Ειναι σαφεστατη η...μποχα απο τα πλαστικα ανθη!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.