Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η παρουσίαση βιβλίου για τον Ι. Ν. Αγίου Βασιλείου Τρίπολης (pics,vid)

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η παρουσίαση βιβλίου για τον Ι. Ν. Αγίου Βασιλείου Τρίπολης (pics,vid)

Ιανουάριος 15, 2017 - 20:02
2 σχόλια

Ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου Τρίπολης αδιαμφισβήτητα είναι έναοΟρθόδοξο εκκλησιαστικό μνημείο με ιδιαίτερη ιστορική και καλλιτεχνική αξία.

Η ιστορία του ναού αρχίζει σχεδόν και με την ιστορία της Τρίπολης και θεωρείται το σύμβολο της πόλης, η οποία συνδέεται στενά και με την Ελληνική Επανάσταση του 1821 καθώς και την απαρχή του νέου Ελληνισμού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος όταν ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο τού ανατέθηκε από τον τότε Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Γερμανό Ρουμπάνη ιία εργασία αναφορικά με την ιστορία του Ιερού Ναού η οποία όμως έμεινε στο συρτάρι καθώς με το τέλος της εργασίας ο Μητροπολίτης Ρουμπάνης έφυγε από τη ζωή.

Όπως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, το 2005 όταν και εορτάστηκαν επισήμως τα 150 χρόνια από τη θεμελίωση του ναού (1885 - 2005) πήρε την απόφαση να φέρει στο προσκήνιο την εργασία.

Έτσι λοιπόν την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Μητροπολίτη Μαντινείας και κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου με τίτλο «Ο Ιερός Ναός του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως».

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου Ιεραρχίας κ.κ. Ιερώνυμος Β τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο αυτό.

Υπεύθυνοι διοργάνωσης της εκδήλωσης ήταν η Ιερα Μητρόπολη και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρυσοστομος Παπαθανασίου Ιεροκήρυκας Αθηνών και ο Φιλόλογος Καθηγητής κ. Γεώργιος Βλάσης.

Την επιμέλεια και τον συντονισμό της παρουσίασης είχε η κυρία Γεωργία Δροσοπούλου-Γεωργαρά.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εκδήλωση για το βιβλίο «Ο Ιερός Ναός του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως


2 Σχόλια

Κόσμημα η εκκλησία μας, λαμπρό το βιβλίο του Σεβασμιότατου, Ευχαριστούμαι..........

ΚΥΡΙΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ, ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΛΙΓΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΩΣΤΑ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.