Παροχή εισοδήματος σε ανάπηρα ανήλικα άτομα

Παροχή εισοδήματος σε ανάπηρα ανήλικα άτομα

Αύγουστος 02, 2014 - 20:23
0 σχόλια

Στις περιπτώσεις ανήλικων ανάπηρων ατόμων που υποβάλλουν αίτηση για παροχή Ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος , στην αίτηση δηλώνεται ο διεθνής αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) του κοινού λογαριασμού που έχουν οι γονείς μεταξύ τους εφόσον και οι δύο έχουν τη γονική μέριμνα του ανήλικου τέκνου τους και θεωρούνται και οι δύο ως οι νόμιμοι αντιπρόσωποι του παιδιού.

Σε περίπτωση που η γονική μέριμνα ασκείται για οποιοδήποτε άλλο λόγο από τον ένα γονέα ή από τους ανιόντες θα πρέπει να δηλώνεται ο διεθνής αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) του προσώπου που ασκεί τη γονική μέριμνα και να επισυνάπτεται αποδεικτικό στοιχείο ότι το πρόσωπο αυτό έχει τη γονική μέριμνα του παιδιού.

Στις περιπτώσεις ενήλικων προσώπων που είναι ανίκανα να διαχειριστούν την περιουσία τους θα πρέπει να δηλώνεται ο διεθνής αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) του νόμιμου αντιπροσώπου τους, δηλαδή του προσώπου που έχει διοριστεί από το Δικαστήριο ως ο διαχειριστής της περιουσίας του με βάση τον περί Διαχείρισης της Περιουσίας Ανίκανων Προσώπων Νόμο, Ν.23(Ι)/1996 και να επισυνάπτεται και το σχετικό Διάταγμα του Δικαστηρίου που να αποδεικνύει το γεγονός αυτό.

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.