Παρουσιάστηκε το 100% επιδοτούμενο πρόγραμμα «Σχέδιο στήριξης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων και νέων επιχειρηματιών σε φάση start-up»

Παρουσιάστηκε το 100% επιδοτούμενο πρόγραμμα «Σχέδιο στήριξης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων και νέων επιχειρηματιών σε φάση start-up»

Ιανουάριος 05, 2012 - 14:09

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα στήριξης νέων επιχειρήσεων και ανοίγματος της αγοράς εργασίας για τους ανέργους  παρουσιάστηκε την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στις 6.30 το απόγευμα, σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσαν το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network και η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «ΑΓΑΠΗΝΩΡ» στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας.

 Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενημέρωσης όλων των επιχειρηματιών και στον σκοπό του προγράμματος. «Το πρόγραμμα έχει σκοπό την τόνωση της πρόσβασης στην απασχόληση και της ένταξης στην αγορά εργασίας των αιτούντων εργασία και των ανενεργών ατόμων και την υποστήριξη των νέων επιχειρήσεων. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η επιχειρηματικότητα είναι η μόνη διέξοδος για τη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας για τους νέους, πρέπει όλοι να στρέψουμε τα μάτια μας στην επιχειρηματικότητα» τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Ο υπεύθυνος για το πρόγραμμα και συνεργάτης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Νικόλαος Μεγρέμης παρουσίασε αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος στο οποίο  μπορούν να υποβάλουν πρόταση άνεργοι και νέες επιχειρήσεις
Το Πρόγραμμα αποτελείται από 2 Δράσεις:
ΔΡΑΣΗ 1: Σχέδιο στήριξης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων και νέων επιχειρηματιών (σε φάση start-up). Αφορά στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων από ανέργους ηλικίας 18-64 ετών και στην στήριξη υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν ιδρυθεί από 01/01/2011.
ΔΡΑΣΗ 2: Ολοκληρωμένο Σχέδιο Παρέμβασης για τη στήριξη των επιχειρήσεων και εργαζομένων τους, μέσω δράσεων συμβουλευτικής, κατάρτισης και παροχής κινήτρων για την τόνωση της πρόσβασης και την ενθάρρυνση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας. Αφορά επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί πριν την 1/1/2011, απασχολούν 5 εργαζόμενους και άνω (5 ΕΜΕ) και σχεδιάζουν να προχωρήσουν στην εφαρμογή αλλαγών, με μέτρα αναδιάρθρωσης και προσαρμογής, τα οποία θα επιφέρουν σοβαρές ανακατατάξεις και επιπτώσεις στο επιχειρησιακό και εργασιακό τους περιβάλλον.

Ο ελάχιστος προϋπολογισμός ανά Δράση έχει ως κατωτέρω:
ΔΡΑΣΗ 1: Από 10.000€ έως € 20.000€. Σε περίπτωση που η πρόταση προβλέπει τη δημιουργία νέας/νέων θέσης/θέσεων εργασίας ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός δύναται να ανέλθει μέχρι 35.000€.
ΔΡΑΣΗ 2: Έως € 20.000€. Σε περίπτωση που η πρόταση προβλέπει τη δημιουργία νέας/νέων θέσης/θέσεων εργασίας ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός δύναται να ανέλθει μέχρι 35.000€.
Το ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης ορίζεται στο 100% του επιλέξιμου προϋπολογισμού.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Νικόλαος Μεγρέμης έδωσε διευκρινιστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν από τους παρευρισκομένους.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «Αγαπήνωρ», στο τηλέφωνο 2710 230233, Υπεύθυνος κ. Νικόλαος Μεγρέμης.