Παρουσιάστηκαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου του ΚΚΕ!

Παρουσιάστηκαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου του ΚΚΕ!

Ιούλιος 18, 2010 - 23:19

Η οργάνωση Πελοποννήσου του ΚΚΕ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος στην Τρίπολη, με θέμα: «Οργάνωση της λαϊκής πάλης μπροστά στις περιφερειακές και τοπικές εκλογές».
Ο Τζαβάρας Δημήτρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου – Ζακύνθου – Κεφαλονιάς του ΚΚΕ, στην τοποθέτηση του επισήμανε, μεταξύ άλλων: “Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης μας οι αντιπεριφερειάρχες μας στην Πελοπόννησο, οι κομμουνιστές και οι συνεργαζόμενοι μαζί μας στη «Λαϊκή Συσπείρωση»,

είναι και θα είναι:
 Η ασπίδα του λαού απέναντι στους εχθρούς των συμφερόντων του.
 Η φωνή του και το αυτί του μέσα στα όργανα τοπικής διοίκησης .
 Πανταχού παρόντες εκεί που βασανίζεται ο κόσμος, στους κλάδους, στους τόπους μόρφωσης και κατοικίας, στις πόλεις και τα χωριά που πλήττονται.
 Πρωτοπόροι μαχητές της λαϊκής πάλης που «βάζουν το στήθος τους σημάδι» απέναντι στην εκμετάλλευση.

Θεωρούμε ότι, παρά τις δυσκολίες και τις υποκειμενικές μας αδυναμίες, οι υποψήφιοί μας είναι πρωταγωνιστές του λαϊκού κινήματος και του ταξικού αγωνιστικού πόλου στην Περιφέρεια μας και στους νομούς της:
 Στην εργατική τάξη και ειδικά σε χώρους και κλάδους με μεγάλη συγκέντρωση εργαζομένων και αυξημένη καταπίεση, για τα οξυμμένα προβλήματα των εργατών, την οργάνωση και συσπείρωσή τους στο ΠΑΜΕ και τα στηρίγματά του, για το διαχωρισμό από την «πέμπτη φάλαγγα» του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
 Στη νεολαία:
• Στους χιλιάδες φοιτητές / σπουδαστές των ΤΕΙ και ΑΕΙ, για όλα όσα απασχολούν τα παιδιά αυτά της λαϊκής οικογένειας, για τις συνθήκες διαμονής και φοίτησής τους, για το περιεχόμενο των σπουδών τους.
• Στις χιλιάδες των μαθητών, ειδικά των φτωχών σχολείων και των σχολών μαθητείας, εκεί όπου η πλουτοκρατία στοιβάζει τους «απόκληρος» του γενικού σχολικού δικτύου, τους προορισμένους για φτηνό – ευέλικτο εργατικό δυναμικό, για την αγωνιστική συμπόρευσή τους με το λαό, κόντρα στις νουθεσίες (και, συχνά, τη ράβδο) που επιφυλάσσει το κατεστημένο στα παιδιά που αγωνίζονται.
• Στους μικρομεσαίους αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες / εμπόρους, για το δικαίωμά τους να ζήσουν και να επιβιώσουν.”

ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΝΙΚΟΣ Μέλος του γραφείου της επιτροπής περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Οικονομολόγος, δημόσιος υπάλληλος εφοριακός. 52 χρόνων, γεννημένος στα Μαγούλιανα Γορτυνίας. Χρόνια συνδικαλιστικό στέλεχος, έχει διατελέσει μέλος της Πανελλαδικής επιτροπής του ΠΑΜΕ, μέλος της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ και γραμματέας της ομοσπονδίας εφοριακών υπαλλήλων.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ Μέλος της ΝΕ Αργολίδας του ΚΚΕ. Αγρότης από τη Νέα Κίο 36 χρονών, Είναι μέλος της γραμματείας Αργολίδας της ΠΑΣΥ, Νομαρχιακός Σύμβουλος.

ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΓΟΥΡΓΑΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ Συνταξιούχος της ΔΕΗ, 62 χρόνων από τη Μυγδαλιά Γορτυνίας. Χρόνια συνδικαλιστής στη ΔΕΗ. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και στην τοπική «αυτοδιοίκηση».

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΑΚΑΡΕΠΗ ΕΙΡΗΝΗ Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Χημικός, συνταξιούχος του δημοσίου,57 χρονών γεννημένη στη Μυτιλήνη. Έχει ασχοληθεί με το γονεϊκό και γυναικείο κίνημα.
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣ Μέλος της Ν.Ε. Λακωνίας του ΚΚΕ Συνταξιούχος δασικός υπάλληλος. 69 χρονών από τις Καρυές (Αράχωβα) Λακωνίας. Έχει διατελέσει πρόεδρος της κοινότητας Καρυών. Είναι Νομαρχιακός σύμβουλος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΔΑΜΑΛΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Μέλος της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ Δάσκαλος, 51 χρονών γεννημένος στη Δόξα Γορτυνίας. Συνδικαλιστής από τα φοιτητικά χρόνια. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος και γραμματέας συλλόγου εκπ/κών Π. Ε. και γραμματέας της Ελεγκτικής επιτροπής της ΔΟΕ. Είναι μέλος της πανελλαδικής γραμματείας εκπ/κών του ΠΑΜΕ, του Γενικού Συμβούλιου της ΑΔΕΔΥ και νομαρχιακός σύμβουλος Μεσσηνίας.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: 
Tags: