Παρουσίαση του βιβλίου «Η Αφροδίτη της Ανάφης» του Δ.Κωνσταντάρα στην Ασέα (photos&video)

Παρουσίαση του βιβλίου «Η Αφροδίτη της Ανάφης» του Δ.Κωνσταντάρα στην Ασέα (photos&video)

Αύγουστος 09, 2013 - 10:24

Στη ζωή δεν υπάρχουν ασήμαντοι άνθρωποι- Όλοι μπορούν να τα καταφέρουν

Η πολιτική αναφορά Τατούλη για τα "άκρα"

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ασέας, χθες το βράδυ, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ασέας, παρουσιάστηκε το νέο μυθιστόρημα του Δημήτρη Κωνσταντάρα "Η Αφροδίτη της Ανάφης". Μία πραγματική ιστορία όχι για τη θεά Αφροδίτη, ούτε για μία γυναίκα με την ομορφιά και τις ερωτικές περιπέτειες και περιπλανήσεις της θεάς, αλλά μίας γυναίκας, που χωρίς κανένα προσόν, πέρασε τις δικές της δυσκολίες στην κατοχική Αθήνα και στη μεταπολεμική Ελλάδα και κατάφερε να επιβιώσει και να ζήσει μία ζωή έντιμη και αξιοπρεπή.

Μία γυναίκα, που όπως είπαν οι παρουσιαστές του βιβλίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο εκδότης του βιβλίου Σ. Κανάκης, ο αντιδήμαρχος Ιλίου Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Θάνος Οικονομόπουλος, φίλοι συνάμα του συγγραφέα, κατάφερε να επιβιώσει και να αφήσει το δικό της στίγμα, επισημαίνοντας πως σε αυτή τη ζωή δεν υπάρχουν ασήμαντοι άνθρωποι και όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν ήρωα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο γεγονός ότι ένας απλός άνθρωπος, ο γείτονάς μας, μπορεί να αποτελέσει τον ήρωα ενός σημαντικού βιβλίου και όπως είπε ο κ. Τατούλης αυτό είναι και το ιδιαίτερο στοιχείο του συγγραφέα Δημήτρη Κωνσταντάρα, ότι δηλαδή εντρυφεί στην ανακάλυψη των ξεχωριστών ιδιοτήτων που υπάρχουν στους απλούς - καθημερινούς ανθρώπους.

Μία πολύ όμορφη παρουσίαση βιβλίου που είχε στοιχεία πολιτικά, δημοσιογραφικά, ανθρώπινα και χαρακτηρίστηκε από το χιούμορ και την ζεστάσια αλλά και το δέσιμο που υπήρχε μεταξύ των παρουσιαστών του βιβλίου και του συγγραφέα Δημήτρη Κωνσταντάρα...

Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει και η πολιτική αναφορά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου που στο τέλος της παρέμβασής του σημείωσε ότι "η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά με τα άκρα".

Στην εκδήλωση της παρουσίασης παρόντες ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόδωρος Ντάνος και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Γιαννακόπουλος και αρκετός κόσμος.

Δείτε στο πρώτο βίντεο τη συνέντευξη του κ. Κωνσταντάρα και στο δεύτερο την παρουσίαση του βιβλίου.

ε.τ.

 

Video: 

youtube://v/3yiHvDBHNuc

youtube://v/E7bt2DvdqJI