Παροχή γραφικής ύλης σε μαθητές από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Παροχή γραφικής ύλης σε μαθητές από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Φεβρουάριος 14, 2016 - 10:31
0 σχόλια

Την κοινή πρωτοβουλία για το θεσμό «Τετράδιο του μαθητή» παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής και ο  Ειδικός Γραμματέας του Εθνικού Τυπογραφείου Δημήτρης Παπαδημητρόπουλος.

Στόχος  είναι η αξιοποίηση αχρησιμοποίητου υλικού και της τεχνολογικής υποδομής του Τυπογραφείου για την παροχή γραφικής ύλης σε μαθητές που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ο κ. Βερναρδάκης τόνισε ότι πρόκειται για πρωτοβουλία η οποία θα έχει συνέχεια τον Σεπτέμβριο αλλά και τις επόμενες χρονιές.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας εκτυπώθηκαν από το Εθνικό Τυπογραφείο με ελάχιστο κόστος 5.000 τετράδια, μπλοκ σημειώσεων και ζωγραφικής που θα διανεμηθούν τις επόμενες μέρες.  3.000  εξ αυτών θα διανεμηθούν σε μαθητές σχολείων σωφρονιστικών καταστημάτων, 2.000 σε μαθητές σχολείων του Δήμου Περάματος και 1.000 σε σχολεία στα οποία φοιτούν μαθητές Ρομά.

Παράλληλα  θα τεθούν προς  πώληση αριθμημένες αφίσες  με εικαστικό περιεχόμενο, τις οποίες φιλοτέχνησαν αφιλοκερδώς  35 καλλιτέχνες  και εικαστικές ομάδες, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση μαθητών αλλά και Μη  Κυβερνητικών Οργανώσεων, που ασχολούνται με τη στήριξη άπορων παιδιών.  Μία από αυτές τις οργανώσεις είναι και η ΄Κιβωτός του Κόσμου’, ο εκπρόσωπος της οποίας Απόστολος Μακρής απεύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση.

Στην έκθεση του Εθνικού Τυπογραφείου που επιμελήθηκε η Λουΐζα Καραπιδάκη, ιστορικός τέχνης, συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΑΚΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ BITTHΣ, ΣΟΦΙΑ ΒΛΑΖΑΚΗ,ΓEΩΡΓIΟΣ ΓΙΩΤΣΑΣ, ΕΥΗ ΚΑΖΑΚΟΥ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΤΡΑΚΑΖΟΥ, ΑΛΕΚΟΣ ΚΥΡΑΡΙΝΗΣ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΙΤΗ, ΕΛΕΝΗ ΛΥΡΑ, ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΜΑΡΟΥΔΑ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΙΔΟΓΛΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ, ΙΟΛΗ ΞΙΦΑΡΑ, ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΑΝΤΩΝΗΣ Π, ΡΕΝΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΤΣΟΓΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ,  ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΤΖΑΛΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΑ-MAΓKY TOYΛΙATOY, ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΜΑΣ, ΒΟΥΛΑ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΥ, ΠΑΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, ΕΛΛΗ ΧΟΥΣΟΥ - ΜΩΡΑΪΤΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΥΧΟΠΑΙΔΗΣ,FRANÇOIS L’HOTEL, STEPHANIE RHODE, η εικαστική πλατφόρμα:  ΜΑΚΡΥ ΟΧΗΜΑ, με τους ΧΑΡΗ ΚΟΝΤΟΣΦΥΡΗ, ΕΙΡΗΝΗ ΠΟΥΛΙΑΣΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΒΓΟΝΤΖΑ,  Eικαστική ομάδα ΕΝ ΦΛΩ

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.