Παρέμβαση Υπουργού για τη διαβίωση των ζώων στα δημοτικά και ιδιωτικά κυνοκομεία

Παρέμβαση Υπουργού για τη διαβίωση των ζώων στα δημοτικά και ιδιωτικά κυνοκομεία

Νοέμβριος 08, 2018 - 21:00
0 σχόλια

«Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για την κατάσταση που επικρατεί στα Δημοτικά κυνοκομεία επανέρχεται στην επιφάνεια το θέμα των αδέσποτων και άστεγων ζώων συντροφιάς. Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, οφείλεται στην έλλειψης παιδείας και  οδηγεί τα ζώα σε εγκατάλειψη και εξαθλίωση.

Από την άλλη, προσπάθειες, «διαχείρισης» από δημοτικούς ή ιδιωτικούς φορείς με την δημιουργία χώρων υποδοχής και φροντίδας, πολλές φορές είναι αναποτελεσματικές. Υπάρχουν παράλληλα  καταγγελίες για αδιαφανείς διαδικασίες και διαδρομές αλλά και για απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης.

Το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς ή της κακοποίησης  τους είναι απαράδεκτο ηθικά και ποινικά κολάσιμο.

Σε μια οργανωμένη και ευνομούμενη Πολιτεία, και από την θέση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης έχω το καθήκον να παρέμβω προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων στα δημοτικά και ιδιωτικά κυνοκομεία. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται η πολιτική  του ΥπΑΑΤ, ώστε να εξασφαλιστεί η τήρηση της ενωσιακής νομοθεσίας και των κανονισμών διεθνών πρακτικών προωθώντας και διευκολύνοντας παράλληλα με όλους τους τρόπους τη δυνατότητα υιοθεσίας των ζώων αυτών από συμπολίτες μας που τα αγαπούν πραγματικά».

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.