Παρέμβαση εργαζομένων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη (pics,vid)

Παρέμβαση εργαζομένων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη (pics,vid)

Δεκέμβριος 02, 2017 - 18:33
99 σχόλια

Παρέμβαση συνδικαλιστών της ΔΕΗ Μεγαλόπολης , έγινε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη , την ώρα που γινόταν σύσκεψη  των βουλευτών Κατρούγκαλου, Κοζομπόλη, Γκιόλα, Τσιόγκα και Παπαηλιού.

Η Σύσκεψη είχε προγραμματιστεί στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και όταν οι Βουλευτές  αντιλήφθηκαν την παρουσία των εργαζομένων και την πρόθεση τους να κάνουν παρέμβαση, πήγαν στα γραφεία τους.

Με την παρέμβασή τους οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους για την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ, μεταξύ άλλων και  των λιγνιτικών μονάδων 3 και 4 της Μεγαλόπολης.

Στην ανάρτηση του στο Facebook, ο περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Ορυχείων – Σταθμών Μεγαλόπολης, Σαράντος Αλεξανδρής αναφέρει ότι  η σύσκεψη αρχικά είχε προγραμματιστεί στο Εργατικό Κέντρο, με την παρουσία των κυβερνητικών βουλευτών Κατρούγκαλου, Κοζομπόλη, Γκιόλα, Τσιόγκα και Παπαηλιού, «όταν όμως αντιλήφθηκαν την παρουσία μας και την παρέμβαση μας πήγαν στα γραφεία τους (ΣΥΡΙΖΑ). Παντού θα τους ακολουθούμε όσο επιμένουνε στο ξεπούλημα και τη διάλυση της ΔΕΗ».

 

kafeneio-megalopolis.gr


99 Σχόλια

Δεν διαπραγματευτήκαμε 17 ώρες για να μας χαλάσει τη συμφωνία το κάθε ρετάλι του Λαφαζάνη

Μην τους αφήνετε σε χλωρό κλαρι. Θα ξεπουλήσουν τα πάντα για λίγους μήνες εξουσιας. Ξεμπρόστιαστε τους κωλοτούμπες Συριζαίους να προλάβουμε να σώσουμε ότι μπορούμε από τη λαίλαπα που συμφωνησαν

O Παπαζαχαρίας που είναι ρε παιδιά να μας γράψει οτι η κυβέρνηση δεν πουλά τη ΔΕΗ, οτι η κυβέρνηση δε κάνει πλειστηριασμούς οτι το ΣΔΙΤ ακυρώθηκε και άλλα πολλά; Δε συνήθισε μέχρι τώρα το φτύσιμο;

ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΤΟΜΑΧΙΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΞΡΙΖΑΤΕ ΤΩΡΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Δεν βλέπω τον κ.κ. γραμματέα της τοπικής στις φωτογραφίες, που ήταν να αντιμετωπίσει τους εργαζόμενους;

9:49 εισαι για κλάματα !Οι τελευταία σειρά των μόνιμων δεν παιρνει πανω απο 1000 το μηνα και οι υπερωρίες για ολους πανε υπέρ πατρίδος !Οσο για τους συνταξιούχους με το ΜΕΙΩΜΕΝΟ ρεύμα που ειναι μονο στην πρώτη και κυρία κατοικία έφαγαν την ζωή τους μεσα στον καρκινο !!Εσυ αμμα δούλευες στον Καρέλια δεν θα είχες στα τσιγάρα έκπτωση ,η αν δουλευεις σε τράπεζα Δεν εχεις μειωμένο επιτόκιο προσωπικού ,η αν εισαι ένστολος δεν τρως πολυ φτηνά στις λέσχες αξιωματικών !!ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ να θέλεις το ξεπούλημα σε κατι που το έχουν πληρώσει και οι παππούδες σου !

Όταν θέλουν να καταστρέψουν (πουλήσουν) Δημόσια περιουσία οι υπάλληλοι είναι <<ρετιρέ>>. Την περιουσία την παίρνει ο ιδιώτης χωρίς φράγκο και με τα δικά μας λεφτά μας ... κυβερνάει. Θυμηθείτε ΟΣΕ, ΟΤΕ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ,ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ, να ειπω και άλλα? ΝΤΡΟΠΗ! ΑΙΣΧΟΣ. Ποιος πολιτικός που εκποίησε Κρατική Περιουσία τιμωρήθηκε? Μόνο όσοι αγόρασαν Ρώσικα όπλα τιμωρήθηκαν .

@Είσαι για κλάματα - Άρε επειδή οι τελευταίοι που προσλήφθηκαν αμείβονται φυσιολογικά, αυτό δικαιώνει το πάρτι που γινόταν δεκαετίες τώρα; Ο Καρέλιας να δίνει ότι θέλει στους εργαζόμενους, δεν το παίρνει από την τσέπη μου. Τα ίδια και οι λέσχες αξιωματικών. Δεν μπαίνουν μέσα. Τα ελλείμματα όμως της ΔΕΗ τα πληρώνουμε όλοι. Υπέρογκοι μισθοί, υπέρογκες συντάξεις, υπέρογκες παροχές, υπερβολικός αριθμός εργαζόμενων στα γραφεία. Όπως σχολιάζονται τα μπόνους των στελεχών στις χρεοκοπημένες τράπεζες, αντίστοιχα και για τους υπερβολικούς μισθούς-παροχές σε ένα μονοπώλιο που χρεοκόπησε!!!

Μπήκε ο ΠΑΥΛΟΥΛΗΣ να μας ζαλίσει με τις θεωρίες του ,κοιτά να βρεις τι φταίει και δεν τα πανε καλα μπούλης και Κουλης και άσε τα της ΔΕΗ πολύξερε

Δηλαδή ρε πονηριδη Παύλο μολις την πάρουν την ΔΕΗ τζάμπα οι ΓΑΛΛΟΙ θα λυθούν ολα τα πρόβλημα που ταλαιπωρούν την ΑΡΚΑΔΙΑ ;;;Οπως και η ολυμπιακή εγινε η κορυφαία αεροπορική εταιρία του κόσμου !Εσενα σου χρειάζεται να εισαι σε εναν ιδιωτικό κολοσσό και να εισαι 6 μήνες απλήρωτος

@07:40 - Μια χρεοκοπημένη εταιρεία την πουλάς τσάμπα. Όπως τσάμπα πουλήθηκε η Αγροτική γιατί και αυτή ήταν χρεοκοπημένη έτσι τσάμπα θα πουληθεί και η ΔΕΗ γιατί και αυτή είναι χρεοκοπημένη. Η Ολυμπιακή ως ιδιωτική εταιρεία δουλεύει πολύ καλύτερα από όταν ήταν δημόσια και το βασικό είναι ότι σταματήσαμε να την πληρώνουμε από την τσέπη μας. Και να πέσει έξω η ΙΔΙΩΤΙΚΗ Ολυμπιακή, θα κλείσει και τέλος. Δεν θα πληρώνουμε κηφήνες. Στην παλιά δημόσια Ολυμπιακή η μικρότερη καθυστέρηση σε ΚΑΘΕ πτήση ήταν μισή ώρα. Η ΔΕΗ βάρεσε κανόνι. Όποιος δεν το έχει καταλάβει κοιμάται με τα τσαρούχια.

Η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πριν 3 χρόνια η λύση για την ΔΕΗ θα ήταν πολύ καλύτερη, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους υπόλοιπους πολίτες. Με τις γελοιότητες που έλεγαν και έκαναν εδώ και πολλά χρόνια, έφεραν την ΔΕΗ σε πολύ χειρότερη κατάσταση με αποτέλεσμα τώρα να δέχονται τα ΠΑΝΤΑ. Το ίδιο έχουν κάνει σε όλα τα θέματα. Δεν έχουν ούτε τα στελέχη να διοικήσουν, ούτε την πρόθεση, ούτε τις γνώσεις σαν πολιτικό προσωπικό. Οι τύποι είναι άσχετοι και είναι απόλυτα λογικό ως μαρξιστές που είναι. Έχουν πλάκα για κουβέντα καφενείου αλλά είναι καταστροφικοί στην διοίκηση. Αυτούς ψηφίσατε.

Η ΔΕΗ ειναι ανώνυμη εταιρία το 49 τοις εκατο το κατέχουν Ιδιώτες με το 15 τοις εκατο των μετόχων σε Γάλλους και Άγγλους .Οποτε Παύλο φτυσε τιην καραμέλα, οτι την πληρώνεις εσυ τόσα χρονια και οι λοιπόι φορολογούμενοι !Μηπως μπερδεύεις τα τέλη για ΕΡΤ και δημοτικά τέλη που ειναι στους λογαριασμούς και δεν πανε στην ΔΕΗ !!Εχουμε την φθηνότερη κιλοβατώρα στην Ευρώπη ,τωρα ομως που θα πουληθεί να σε δω που θα πληρώνεις το ρεύμα Οσο οι Σκανδιναβοί !!!!Δεν σε ειδα ομως να γραφεις τίποτα για τις τράπεζες που πήραν τα λεφτα μας για την ανακεφαλαίωση τους .

Ο Παύλος έχει δίκιο. Οι αμοιβές πρέπει να είναι φυσιολογικές, το είπε πεντ'έξι σχόλια πιο πριν. Φυσιολογικό είναι αυτό που έχει διάθεση ο εργοδότης, κάτι όπως η ελεημοσύνη στους ζητιάνους. Ο Σύριζα φταίει σε κάθε περίπτωση, ακόμα και μόνο επειδή υπάρχει. Δεν τον πάμε τον Σύριζα, θέλουμε Φαήλο και Άδωνι και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τον Αντωνάκη που γυαλίζει το μάτι του, να τον θαυμάζουμε όταν εξαπολύει την ψύχωσή του στη Βουλή! Αυτό θέλουμε.

Σιγά μη πει τίποτα για τις Ιερές Τράπεζες ο Παύλος!!! Μη περιμένετε απαντήσεις από τον κατά τα αλλά λαλίστατος συμπολίτης μας. Οι ερωτήσεις του τύπου: έχει υπάρξει κάπου στον κόσμο ιδιωτικοποιήσει Ηλεκτρικής Εταιρίας που να ωφελήθηκαν εργαζόμενοι & καταναλωτές- ή άλλη: γιατί επαναεθνικοποιούνται σε καπιταλιστικές οικονομίες Ηλεκτρικές Εταιρίες ή Εταιρίες Ύδρευσής;… μένουν αναπάντητες από τους απολογητές του Νεοφιλελευθερισμού. Στα αλήθεια Παύλο γιατί δεν μπορείς να απαντήσεις στο απλό ερώτημα: αν η ιδιωτικοποίηση 100% της ΔΕΗ κατά τη γνώμη σου θα ρίξει τη τιμή του ρεύματος ή θα το αυξήσει;

@10:49 - Ξέρεις πολλές ιδιωτικές εταιρείες που διορίζει την διοίκηση τους το ...κράτος; Εγώ πάντως όχι. Μήπως γνωρίζεις ποιος είναι διοικητής της ΔΕΗ σήμερα, αν υπήρξε ποτέ συνδικαλιστής και σε ποιον χώρο πρόσκειται; Έτσι είναι οι ιδιωτικές εταιρείες; Δεν έχουμε την φτηνότερη κιλοβατώρα αλλά την 11η ακριβότερη στην Ευρώπη σε σπίτια αλλά και στο βιομηχανικό ρεύμα. Το μαγαζί βάρεσε κανόνι γιατί το άρμεγαν από 1.000 μεριές. Ως δημόσια η ΔΕΗ βάρεσε ΚΑΝΟΝΙ με κίνδυνο να διαλύσει την οικονομία τελείως. Οι τράπεζες πήραν λεφτά για ανακεφαλαιοποίηση γιατί έδωσαν εταιρικά, στεγαστικά θαλασσοδάνεια.

πώς είπε ο Κατρούγκαλος: είναι αναγκαστικός συμβιβασμός. Άρα ο νόμος που θα ψηφίσουν ( και ο Γιώργος που θα σηκώσει πιο ψηλά το χέρι) είναι αναγκαστικός όπως γινόταν και επί χούντας για να κρατηθούν στην εξουσία. Αυτοί είναι ικανοί να κατεβάσουν ακόμα και τάνκς. Θα βρούνε τον τρόπο με τίποτα προβοκάτσιες. ΄Αλλωστε ο Καμένος είχε δηλώσει, ότι ο στρατός είναι ο εγγυητής και για την εσωτερική τάξη.

Όλοι εσείς που στεναχωρείτε τον Παύλο πρέπει να καταλάβετε ότι δεν μιλάτε την ίδια γλώσσα. ΔΕΚΟ και συνδικαλισμός είναι το απόλυτο κακό. Το κράτος που κυβερνάται από συριζαίους πρέπει να κατεδαφιστεί. Μετά το χτίζουμε στα μέτρα μας (όπως παλιά). Φυσιολογικός μισθός είναι αυτός που καθορίζει ο εργοδότης στην αμέριστη φιλευσπλαχνία του. Καλός εργάτης είναι αυτός που ζητάει λιγότερα από όσα του δίνουν. Η ΔΕΗ ασκεί αθέμιτο ανταγωνισμό στον Μυτιληναίο. Αν περάσει στους ιδιώτες θα μπορούν να συνεννοηθούν για να στήσουν το καρτέλ. Και με έναν Αντωνάκη πρωθυπουργό όλα θα πηγαίνουν πρίμα.

@19:04 - Ωραίο το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο. Η ΔΕΗ πουλιέται τσάμπα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιλογή ΣΥΡΙΖΑ είναι η ιδιωτικοποίηση των λιγνιτικών μονάδων. Με διοίκηση στην ΔΕΗ που επέλεξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γίνεται η ιδιωτικοποίηση. Αν δεν ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει αυτές τις αποφάσεις γιατί διαφωνούσε τότε υπήρχε λύση. ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ. Αυτοί όμως όχι μόνο δεν παραιτήθηκαν αλλά υπογράφουν με χαρά. Ξέρουν ότι μόνο έτσι θα μείνουν έστω μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2018 στην εξουσία. Μετά δεν τους παίρνει γιατί τον Ιανουάριο του 2019 ξημερώνει το πετσόκομμα που υπέγραψαν στις συντάξεις. Όλα εδώ πληρώνονται.

@21.45 ((στα τέσσερα)) ποιος πολιτικός ,αρχηγός κόμματος και πρωθυπουργός το είπε; τον ξέρεις ή όχι;

Και να ξέρετε όλοι εσείς που κλαιγόσαστε για τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, για την αύξηση των φόρων και των λογαριασμών, να ξέρετε λοιπόν ότι τα λεφτά είναι σκοτούρα, πιο πολλά λεφτά, μεγαλύτερες οι σκοτούρες. Για το καλό μας το κάνουν και μας ξεπαραδιάζουν. Τοξικό προϊόν ο πλούτος. Οι πάμπλουτοι θυσιάζονται για το καλό όλων των υπολοίπων, κύριοι! Και αντί να τους ευγνωμονούμε, τους βρίζουμε.

Ξαναλέω, δεν χασομεράγαμε 17 ώρες με το ζαβό για πλάκα. Το ποτήρι θα το πιεί ολόκληρο

Νέα παγκόσμια οικονομικά δεδομένα από τον νεοδημοκράτη Παυλάρα. Δηλαδή ρε Παυλάρα για να έχουμε καλό ερώτημα, τις λέσχες αξιωματικών δεν τις πληρώνουν οι φορολογούμενοι; Κλασικός γκασμοδεξιός. Όχι στο δημόσιο εκτός εάν φοράει στολή η ράσο! Η Ολυμπιακή είναι ανύπαρκτη πια, μόνο πτήσεις με ελικοφόρα σε νησιά κάνει & οι Έλληνες ταξιδεύουν πλέον στις άλλες ηπείρους μέσω της τουρκικής κρατικής εταιρείας. Τρομερή ιδιωτικοποίηση έκανε το κόμμα σου, με πρόωρες συντάξεις, μετατάξεις σε υπουργεία & κάτι απούλητα αεροπλάνα τα οποία πληρώναμε χρυσάφι έως το 2015 για να είναι καθηλωμένα , τα θαύματα ΝΔ

ο ΠΑΥΛΟΥΛΗΣ ειναι μια κατηγορία μόνος του !!Αρχιζω να πιστεύω οτι ειναι γεροντάκι που τα εχει χάσει ,δεν δικαιολογούνται αύρα που λεει , Η βρήκε καμια κληρονομιά και δεν εχει δουλέψει ποτε στην ζωή του γιατι δεν γνωρίζει οτι οι ιδιώτες δίνουν ψίχουλα!!!!

Στην ΔΕΗ η κατρακύλα ξεκίνησε με την κυβέρνηση του μπουλη ,έβαλε εναν άσχετο διεύθυντη τον mr Toyota και το μονο που εκανε εκανε αύξηση στον εαυτό του ,συν οτι οι Νεοδημοκράτες συνδικαληστες έκαναν κουμάντο και πιάστηκαν οι μασέλες τους απο το φαγοπότι ,μετα με τον ερχομό της λαίλαπας του ΑΝΤΩΝΗ μπήκε στην τελική ευθεία για τον θάνατο της !!οποτε παυλαρε άκυρες όλες οι θεωρίες σου !!

@23:20 - Τους μισθούς και τις παροχές των ΔΕΗτζήδων δεν τις έχουν δει οι στρατιωτικοί ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα. Βλέπεις αυτοί δεν είχαν ένα διακόπτη στα χέρια να εκβιάζουν την κοινωνία. Εσύ υποστηρίζεις ότι μισθοί-συντάξεις-παροχές υπάλληλων ΔΕΗ είναι ίδιες με αυτές των στρατιωτικών; Τότε γιατί όλοι στην πόλη μας είναι δεητζήδες και δεν έγιναν υπαξιωματικοί-αξιωματικοί; Προφανώς γιατί τα δικά σου οικονομικά δεδομένα είναι άλλα αντί άλλων. Την Ολυμπιακή την εξαγόρασε η Aegean. Η σύγκριση γίνεται μεταξύ Aegean και παλιάς Ολυμπιακής. Δεν δίνουμε ούτε ευρώ και έχουμε καλύτερες υπηρεσίες.

@Αστεριανός - Με 20%+ ανεργία και τεράστια κρίση στον ιδιωτικό τομέα, προφανώς και οι μισθοί έχουν καταρρεύσει. Εμπιστευτείτε έναν φιλελεύθερο πολιτικό, να φέρει επενδύσεις και σοβαρή ανάπτυξη, να ανέβουν οι μισθοί. Με κομμουνιστές που φορολογούν 60% τον ιδιώτη, τι μισθό περιμένεις να πάρεις; Αυτοί σκοπεύουν να δίνουν φιλοδωρήματα στους φτωχούς που δημιουργούν, για να μην τους πάρουν με τα γιαούρτια και να κάνουν και καμία πρόσληψη εδώ και εκεί στο δημόσιο με μισθούς πείνας πάλι. Διάλεξε τι προτιμάς. Να είσαι ένα ρουσφέτι στο δημόσιο ή να δουλεύεις σε ένα ιδιωτικό τομέα με καλές παροχές;

Επιτέλους ο Παύλος ομολόγησε πως η ελεύθερη αγορά & οικονομία είναι η αιτία της χρεοκοπίας μας. Ομολόγησε την ολέθρια απληστία των Τραπεζιτών & της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Ομολόγησε πως οι πολιτικές του Νέο-φιλελευθερισμού είναι καταστροφικές…. αλλά για έναν περίεργο λόγο συνεχίζει να υποστηρίζει Νέο-φιλελεύθερο κόμμα & αρχηγό!!! (Για να κάνω λίγο το δικηγόρο του διάβολου ή του κομμουνιστή!) Βλέπουμε ξανά πως για τους Φιλελέδες υπάρχουν δυο μέτρα & δυο σταθμά. Σκούζουν δαιμονισμένα αν δίνονται χρήματα σε οτιδήποτε δημόσιο, δικαιολογίες & χαρές αν τα χρήματα δίνονται σε οτιδήποτε ιδιωτικό!!!!

Το μητσοτακέικο δημιούργησε σχολή: δε σε φτύνουν Παύλο, ψιχαλίζει (τι να σου κάνει ο γλύφτης 13:09).

@08.56 ποιος έδωσε τις περισσότερες αυξήσεις ή μάλλον καλλίτερα ποιος ήθελε ψήφους μισθωτών για να κυβερνήσει;

@07:41 - Ο "μπούλης" έκανε πολλά πράγματα λάθος αλλά ο Αθανασόπουλος δεν ήταν ένα από αυτά. Όταν έχεις να διοικήσεις τον κάθε "Φωτόπουλο", οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μηδενικές. Το λάθος ήταν του Αθανασόπουλου που δέχτηκε να μπλέξει με τον συνδικαλισμό της ΔΕΗ. Ένα σούπερ επιτυχημένο στέλεχος σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του πλανήτη (Toyota), δέχτηκε να συνδιαλέγεται με τα ...ρουσφέτια. Στην ΔΕΗ υπάρχουν και άξιοι αλλά το κουμάντο δεν το κάνουν αυτοί. Μια κρατική εταιρεία είναι που την διοίκησαν οι συνδικαλιστές μέχρι που χρεοκόπησε. Το κατάφεραν και αυτό. Να χρεοκοπήσουν μονοπώλιο!

@STOIXOS - Τα συμπεράσματα που βγάζεις μόνο με συνοδεία τσίπουρου/ούζου δικαιολογούνται και μάλιστα όχι καλής ποιότητας... :)

Ελεγαν όχι στη "μικρή ΔΕΗ" για να την κάνουν μικρότερη ρε κουτά. ΠΑΣΟΚ ήταν οι άνθρωποι μην τους παίρνετε απ'τα μούτρα

Ετσι και ειχε διορίσει ο τσιπρας τον mr Toyota τι θα έλεγες ρε Παύλο ;;;Βγήκε ο παυλαν σαν εκπρόσωπος τύπου ΝΔ για την νότια Πελοπόννησο !!!!!!!

Παύλο να υποθέσουμε πως δεν κατανοήσει τη σημασία ούτε αυτών που γράφεις; Έγραψες: Οι τράπεζες πήραν λεφτά για ανακεφαλαιοποίηση γιατί έδωσαν εταιρικά, στεγαστικά θαλασσοδάνεια. 1ον Άλλη μια φανταστική σου ερμηνεία! Στις τράπεζες αρχίσαν να δίνονται χρήματα ήδη από το 2007 επι Κ. Καραμανλή. Τότε δεν υπήρχε ούτε ύφεση στην οικονομία, ούτε χρεοκοπία, ούτε πρόβλημα στην αποπληρωμή δανείων. Γιατί χρειάζονταν από τότε λοιπόν οι τράπεζες τα χρήματα των φορολογουμένων; Περιμένουμε ανάλυση τεκμηριώσει που να δείχνει πως η πρόταση σου αυτή δεν πηγάζει πάλι από τη φαντασία σου.

2ον: Για χάριν της συζήτησής θα πούμε πως ισχύει το σχόλιο σου(που δεν ισχύει)…. τότε εσύ είσαι που ρίχνεις τις ευθύνες της χρεοκοπίας των Τράπεζων στην ανικανότητα μια “Ελεύθερης” Αγοράς-Oικονομίας να αυτορυθμιστεί και καθομολογείς την καταστροφική απληστία μια Φιλελεύθερης Αγοράς-Οικονομίας βλέπε: Τραπεζίτες, Εταιρείες & Ιδιώτες δανειζόμενοι. Το κατάλαβες ή το θες να στο κάνω πιο λιανά; Αν είναι έτσι όπως μας τα λες, που είναι το νομοθετικό πλαίσιο που θα αποτρέψει την επανάληψη μια νέας χρεοκοπίας;

@1. Κάποια στοιχεία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που χρεώθηκαν στους πολίτες το 2007; 2. Στον καπιταλισμό οι εταιρείες μπορούν και να χρεοκοπήσουν. Δεν υπάρχει αλάθητο, ούτε τελειότητα. Μόνο στον κομμουνισμό ήταν όλα "τέλεια". Για αυτό πείναγαν και ζούσαν στην μιζέρια. Δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που θα αποτρέψει με βεβαιότητα μια χρεοκοπία, ούτε αυτό είναι το ζητούμενο. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να υπάρχουν κανόνες που τηρούνται, για να μειώσεις τα ποσοστά χρεοκοπίας. Επίσης κανόνες ώστε να γίνεται καλύτερη διαχείριση μιας χρεοκοπίας τράπεζας.

1ον Sorry για την ημερομηνία, δεν ήταν 2007, ήταν 2008. Ν.3723/2008 (άρθρο 1 παράγραφος 1 και άρθρα 2, 3, 4, 5) συνολικά 28 δις Ευρώ. 2ον Μάλλον δεν έχεις καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Δεν μιλάμε για μια τυπική χρεοκοπία αλλά για μια χρεοκοπία στην οποία το χρέος των Τραπεζιτών μεταφέρθηκε στους φορολογούμενους πολίτες. Γιατί ζορίζεσαι όταν επωμιζόμαστε το χρέος όταν προέρχεται από δημόσια εταιρία ενώ ταυτόχρονα το κάνεις γαργάρα όταν προέρχεται από Ιδιωτική; Γιατί δεν εθνικοποιήθηκαν οι πληρωμένες από εμάς τράπεζες; Που είναι οι νόμοι που θα βάλουν φρένο στην απληστία των Τραπεζιτών!

Πάτε να γεμίσετε το άδειο κεφάλι του Παυλάκου ;Γραφτε τον μην ασχολείστε με γραφικούς

Ας μας εξηγήσει ο μπαγλαμοπαυλος γιατι κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι σε απεργίες σε όλη την Ευρώπη Γερμανία κάνανε μεχρι και του αμαζον ,οι υπαλλήλοι της Lufthansa ,Γαλλία τα ίδια ,Ιταλία αστα να πανε ,τι πέτυχε ο φιλελευθερισμός που έβλεπε μονο αυξήσεις στην Ευρώπη και άνοδο του βιοτικού επιπέδου

Παύλος μου με όλο το συμπάθιο αλλά ο Κούλης ήταν υπουργός της νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ο άνθρωπος που έγινε αιτία να χάσει ο κόσμος τη δουλειά του. Ποια εμπιστοσύνη να του δώσουμε? και γιατί τώρα? τι άλλαξε? Μήπως θέλει να ολοκληρώσει το έργο του? Αυτός μπορεί να γίνει μόνο Πρωθυπουργός στα ΚΕΫΜΑΝ μαζί με τη Μαρέβα και τους άλλους ιδιοκτήτες OFFSHORE

Εσένα παλικάρι μου πόσος είναι ο μισθός σου? Πόσα σου δίνει ο εργοδότης σου ΧΛΑΠΑΤΣΑ?

@STOIXOS - "Παρέχεται η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, μέχρι του συνολικού ποσού των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, προς τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν λάβει άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος, εφόσον καλύπτουν το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας που θέτει η Τράπεζα της Ελλάδος, για δάνεια που θα συναφθούν μέχρι 31.12.2009 με ή χωρίς έκδοση τίτλων και θα έχουν διάρκεια από τρεις μήνες έως τρία έτη. Η ανωτέρω εγγύηση παρέχεται έναντι προμήθειας ή και επαρκών, κατά την κρίση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, εξασφαλίσεων." Εγγύηση έδωσε το δημόσιο γιατί είχε σκάσει ήδη η κρίση.

@Παπαγεωργίου - Ποιος κόσμος έχασε την δουλειά του από τον Κυριάκο; Στην φαντασία σου; Αντί να κράζεις τον Τσίπρα που δεν έχει τσίπα και έχει κάνει ρεκόρ στα ψέματα, γράφεις ανακρίβειες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Ο Τσίπρας θέλει ζητιάνους να δίνει φιλοδωρήματα, ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει μπρος τον ιδιωτικό τομέα. Από ένα φιλελεύθερο ανθηρό ιδιωτικό τομέα, θα ζήσει με ευμάρεια και το κοινωνικό κράτος και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Με ανύπαρκτο ιδιωτικό τομέα απλά θα τελειώσουμε όλοι. Εκεί μας πάνε οι γελοίοι συριζανέλ. Με τις νέες περικοπές συντάξεων από τον Ιανουάριο 2019 θα φάνε γερό μαύρο.

Παύλο η κρίση ήταν στην Αμερική, εδώ δεν είχαμε κρίση. Ούτε οι τράπεζες μας ήταν εκτεθειμένοι στα αμερικανικά subprime. Αρά γιατί είχαν πρόβλημα το 2007 οι τράπεζες; 1ον σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, στο τέλος του 2009, το ποσοστό αξιοποίησης των μέτρων ενίσχυσης από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα κυμάνθηκε τελικά στο 33,6% για το σύνολο των μέτρων. Και τα χρήματα δόθηκαν για να ενισχυθεί η ρευστότητα στην Ελληνική οικονομίας και όχι να κλείσουν οι Τράπεζες μερικώς τις τεράστιες τρύπες των υποχρεώσεων τους.....

...Μιλάμε λοιπόν για μια τεράστια απάτη σε βάρος των Ελλήνων από τους δήθεν πυλώνες της Ιδιώτης οικονομίας τους Τραπεζίτες σε αγαστή συνεργασία βέβαια με Νέα Δημοκρατία ΠΑΣΟΚ, & Ιδιωτικά ΜΜΕ! Ήδη στις τράπεζες έχουν δοθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο 238 δις οι οποίες αντί να εθνικοποιηθούν αφού τις χρυσοπληρώσαμε τελικά ξεπουλήθηκαν σε ξένους τραπεζικούς γύπες σε τιμές ευτελιστικές. Κατάλαβες γιατί με τέτοια οικονομία δεν θα έχουμε ποτέ ανάπτυξη; Διάβασε (να googlαρης ξέρεις) πιο αναλυτικά στο mikrometoxos.gr τον Σπύρο Λαβδιώτη στο: Πως βάφτισαν δημόσιο χρέος τις ζημιές των τραπεζών....

...Το θέμα επίσης είναι ότι οι τεράστιες τρύπες των Τραπεζών πιθανότατα έγιναν από την οικονομική ελίτ της χώρας, που έπαιρνε για δεκαετίες θαλασσοδάνεια και όχι όπως μας λες, από τους πολίτες (στεγαστικά) (μιλάμε για το 2007-10 όχι τώρα που διέλυσαν τους πάντες) ή τις μικρές επιχειρήσεις-εταιρείες. (Όπως και νάνε στην ουσία δέχεσαι το τεράστιο πρόβλημα της απληστίας και της ανικανότητας να αυτορυθμιστεί μια “ελεύθερη” νέο-φιλελεύθερη οικονομία.) 2ον Μετά από όλα αυτά δεν σε βλέπουμε να διαρρηγνύεις τα ιμάτιά σου για το ιδιωτικό χρέος των Τραπεζιτών, που μας φορτώθηκε με πολύ βρώμικο τρόπο!!!

Σελίδες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.