Παρέμβαση δημάρχων ΚΚΕ: Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Παρέμβαση δημάρχων ΚΚΕ: Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Σεπτέμβριος 30, 2018 - 09:02
2 σχόλια

Θέση υπέρ της μονιμοποίησης όλων των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»  χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε συνδυασμός με το αίτημα για νέες προσλήψεις, παίρνουν σε κοινή τους παρέμβαση οι πέντε δήμαρχοι του ΚΚΕ (Ικαρίας Σταμούλος Στέλιος, Καισαριανής Σταμέλλος Ηλίας, Πάτρας Πελετίδης Κώστας, Πετρούπολης Σίμος Βαγγέλης και Χαϊδαρίου Σελέκος Μιχάλης).

Οι πέντε δήμαρχοι τάσσονται υπέρ της:

  • Απεμπλοκής του προγράμματος από ΜΚΟ και δημοτικές επιχειρήσεις.
  • Ενίσχυσης και γενναίας χρηματοδοτημένη του προγράμματός ώστε να μπορέσει να επεκταθεί και να καλύψει ολοκληρωμένα τις ανάγκες των ηλικιωμένων και ΑμεA .

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η παρέμβαση των πέντε δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης:

O αγώνας και το αίτημα των εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» για τη μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, δεν είναι απλά δίκαιος  αλλά και ο πλέον αναγκαίος δρόμος σήμερα, για να στηριχτεί και να συνεχιστεί  το συγκεκριμένο πρόγραμμα .

Ένα πρόγραμμα σημαντικό ως προς τις ανάγκες εκατοντάδων φτωχών  ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, για το δικαίωμα τους να στηρίζονται από την οργανωμένη πολιτεία, να ζουν με αξιοπρέπεια.  Κανείς, και πόσο μάλλον εκλεγμένος στους Δήμους,  δεν μπορεί να σταθεί σιωπηλός  παρατηρητής των  αρνητικών εξελίξεων στο πρόγραμμα. Κανείς δεν μπορεί να μείνει σιωπηλός στο δικαίωμα  των εργαζομένων του στην μόνιμη σταθερή δουλειά, χωρίς τη μακροχρόνια ομηρία των συμβάσεων,  χωρίς την  «δαμόκλεια σπάθη» ενός ακόμη   διαγωνισμού που εξαγγέλλει η κυβέρνηση με το γνωστό κόλπο ένα μέρος των εργαζόμενων  να το πετάει στην ανεργία και τους υπολοίπους να τους θέτει στην κρησάρα και πάλι του ΑΣΕΠ.

 Πρόκειται για υπηρεσίες που καλούνται να καλύψουν ένα φάσμα αναγκών όπως κατ΄ οίκον νοσηλεία, και κοινωνικές ανάγκες (καθαριότητα σπιτιού, μαγείρεμα, φροντίδα, παρέα κλπ). Ένα πρόγραμμα που έτσι και αλλιώς όλοι γνωρίζουμε ότι έχει σήμερα περιορισμένο χαρακτήρα. Η εμπειρία αναδεικνύει ότι στοιχειωδώς και αποσπασματικά καλύπτονται κάποιες ανάγκες. 1.050 μονάδες πανελλαδικά για 100 χιλιάδες ωφελούμενους με ψυχή τους 3,5 χιλιάδες εργαζόμενους   όταν όλοι γνωρίζουμε ότι ο πληθυσμός άνω των  65 χρόνων στην χώρα μας ξεπερνάει τα 2,5 εκ . Όταν ξέρουμε ότι πάνω άπω 1εκ άνθρωποι ζουν μόνοι τους, όταν ζούμε τις συνθήκες φτώχειας χιλιάδων ηλικιωμένων, ΑμεΑ.

  Ως δημοτική αρχή στους δήμους μας, παίρνουμε καθαρή θέση. Είμαστε με τον αγώνα σας. Γιατί έχουμε την αγωνία το πρόγραμμα και να συνεχιστεί και να αναπτυχτεί. Σήμερα  που χιλιάδες συνταξιούχοι παλεύουν να επιβιώσουν  μέσα άπω τις τσακισμένες συντάξεις τους, που τα παιδιά τους παραδέρνουν μεταξύ της ανεργίας και υποαπασχόλησης, που οι δημόσιες δομές φροντίδας των ηλικιωμένων, ΑμεΑ είναι σχεδόν ανύπαρκτες και η φροντίδα τους αποκλειστική έγνοια του  νοικοκυριού δεν μπορεί να χαθεί και η ελάχιστη δυνατότητα ανακούφισής τους.

Οι Δήμαρχοι

Ικαρίας                  ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ  ΣΤΕΛΙΟΣ

 
Καισαριανής               ΣΤΑΜΕΛΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

Πάτρας                     ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Πετρούπολης               ΣΙΜΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Χαϊδαρίου                 ΣΕΛΕΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Tags: 

2 Σχόλια

Άμεσα το πρόγραμμα στους Δήμους πριν την προκήρυξη. Αρκετοί θα μείνουν εκτός καθώς απαιτούνται τα τυπικά προσόντα για μόνιμους ενώ για ΣΟΧ δεν είναι υποχρεωτικά (ΥΕ Δημοτικού- Γυμνασίου) παρά τις υποσχέσεις. Τέλος κάποιοι επιτήδειοι που παίρνουν χρήματα από εργαζόμενους με ψεύτικες υποσχέσεις να ξέρουν ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη μαζί με τους συνεργούς του.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.