Παρατείνεται η αγωνία για τον Άγιο Βλάση (pics,vid)

Παρατείνεται η αγωνία για τον Άγιο Βλάση (pics,vid)

Σεπτέμβριος 12, 2017 - 13:00
4 σχόλια

Η απόφαση του δικαστηρίου θα ληφθεί τον Οκτώβριο

Στο Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου συνεχίστηκε η διακοπείσα δίκη της προσφυγής της επιτροπής κατοίκων εναντίον του Δήμου Τρίπολης για την εναπόθεση των απορριμμάτων στον Άγιο Βλάση. Στην αίθουσα βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Δ. Βόσνος, καθώς και ο δικηγόρος του Δήμου Τρίπολης κ. Θάνος Καρνέζης, λόγω κωλύματος του οποίου είχε αναβληθεί η δίκη την 1η Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Τρίπολης ζητεί να δοθεί παράταση για τη χρήση της χωματερής του Αγίου Βλάση διότι δεν υπάρχει άλλη λύση, ώσπου να προχωρήσει η διαχείριση που δρομολογεί ο Δήμος στο Μεγαβούνι.

Ο δικηγόρος των κατοίκων κ. Αλουπογιάννης, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λόγος να δοθεί παράταση, καθώς η διαχείριση που προτείνει ο Δήμος για το Μεγαβούνι είναι κάτι μακρινό.

Αυτό που γίνεται στον Άγιο Βλάση είναι απλή εναπόθεση χωρίς διαχείριση. Τώρα δημιουργείται ένα ψεύτικο δίλημμα για το τι θα γίνει με τα απορρίμματα. Δεν μπορεί να δοθεί παράταση σε μια μη περιβαλλοντική λύση.

Από την πλευρά του, ο κ. Βόσνος ανέφερε ότι η έγκριση περιβαλλοντικών όρων ολοκληρώθηκε το 2015 και ότι ήθελε κάποιες συμπληρώσεις. Όπως είπε, ο Δήμος περίμενε μια κάποια επίλυση διαφορών με το Δασαρχείο και έναν χρόνο δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, ενώ περίμεναν και την ΜΠΕ η οποία εγκρίθηκε το 2017.

Ήμασταν όμηροι των καθυστερήσεων.

Ο κ. Βόσνος υποστήριξε ότι κινήθηκαν με ταχύτητα οι διαδικασίες και η πρόεδρος τον ρώτησε τον ρώτησε σχετικά με τον χρόνο των καθυστερήσεων. Η πρόεδρος επέμεινε και ρώτησε τον αντιδήμαρχο πότε θα είναι έτοιμο το έργο και εκείνος απάντησε ότι γίνονται συνεννοήσεις με τον εργολάβο και ότι σε έναν χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί το έργο αλλά και ότι οι χρόνοι δεν είναι πραγματικοί.

Η πρόεδρος επέμεινε κι άλλο και ο κ. Βόσνος εξήγησε ότι προφανώς θα υπάρξουν καθυστερήσεις λόγω της γραφειοκρατίας και της παθογένεειας.

Η μελέτη χρειάστηκε τρία χρόνια για να γίνει, τον έργο πόσο θα χρειαστεί;

Αυτή ήταν η εύλογη ερώτηση της προέδρου στον κ. Βόσνο. Ο Δήμος Τρίπολης ζητεί τη μεταρρύθμιση των ασφαλιστικών μέτρων των κατοίκων και η πρόεδρος ρώτησε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να απαντήσει τι κάνει ο Δήμος Τρίπολης για να επισπευστούν οι διαδικασίες. Ο κ. Βόσνος απάντησε ότι επιθυμία του Δήμου είναι να γίνουν όλα γρήγορα, και να τελειώσει το έργο, καθώς η εικόνα του Αγίου Βλάση δεν τιμά κανέναν.

Ακολούθως, η πρόεδρος ρώτησε τον κ. Βόσνο σχετικά με το τι τηρεί ο Δήμος ως προς την αντιπυρική προστασία στον Άγιο Βλάση και ο κ. Βόσνος απάντησε ότι φύλαξη, περίφραξη και ό,τι ήταν δυνατόν να γίνει, έχει γίνει. Ακολούθως, η πρόεδρος ρώτησε τον κ. Βόσνο τι πρέπει να κάνουν οι κάτοικοι οι οποίοι έχουν απαυδήσει και εκείνος ζήτησε έναν χρόνο ακόμα, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τον ΠΕΣΔΑ και απάντησε ότι ουσιαστικά άλλος χώρος δεν υπάρχει εκτός από τον Άγιο Βλάση για την εναπόθεση απορριμμάτων ώσπου να ολοκληρωθεί το έργο του Δήμου.

Ο δικηγόρος των κατοίκων ρώτησε τον κ. Βόσνο για ποιον λόγο υπάρχουν τόσες καθυστερήσεις και εκείνος απάντησε ότι δεν μπορεί ο Δήμος να γνωρίζει τον χρόνο έκδοσης των αδειών. Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι δεν έχει γίνει αντιπυρική ζώνη και ότι δεν έχει γίνει στεγανοποίηση του εδάφους, λέγοντας ότι το έδαφος έχει μεγάλη διαπερατότητα επειδή όταν ήταν νταμάρι, χρησιμοποιούνταν φουρνέλα. Στην ερώτηση αν γίνονται ψεκασμοί, ο κ. Βόσνος απάντησε ότι γίνονται και ότι δεν υπάρχουν μυρωδιές.

Η πόλη δεν μυρίζει.

Στην ερώτηση ως προς το αν υπάρχουν άδειες, ο κ. Βόσνος απάντησε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει και ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει.

Ο Δήμος έχει τα χρήματα για την κατασκευή της μονάδας στο Μεγαβούνι.

Τότε, ο δικηγόρος των κατοίκων προσκόμισε φωτογραφία η οποία απεικονίζει το κλείσιμο της οδού που οδηγεί στον χώρο όπου ο Δήμος φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει την εγκατάσταση, αναφέροντας ότι ο χώρος είναι ιδιόκτητος. 

«Ο δρόμος είναι κλειστός, αλλά δεν αδρανούμε, έχουμε κινήσει όλες τις διαδικασίες», απάντησε ο κ. Βόσνος.

Ακολούθως, προσήλθε ως μάρτυρας ο κ. Τριαντάφυλλος Σελίμης, κάτοικος της περιοχής, ο οποίος κατέθεσε ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχουν στα 300 μέτρα από τη χωματερή κατοικίες και ότι ο χώρος μυρίζει αφόρητα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η αίσθηση της μπόχας και του βόθρου χειροτερεύει την κατάσταση.

Δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα παράθυρά μας.

Ακόμη, ο κ. Σελίμης υποστήριξε ότι δεν έχει γίνει στεγανοποίηση ούτε και αντιπυρική ζώνη, καθώς για αυτό θα έπρεπε να κοπούν δέντρα, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει και δεν έχει γίνει.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε έναν χρόνο ακόμα για το Μεγαβούνι. Η λύση αργεί, ο Δήμος δεν έχει χρήματα και υπάρχουν ιδιοκτησιακά ζητήματα. Οι κάτοικοι έχουν προσφύγει στο ΣτΕ.

Η δίκη ολοκληρώθηκε περίπου στις 12:30. Από την πλευρά του Δήμου Τρίπολης, ζητήθηκε να γίνει μεταρρύθμιση της απόφασης για τα ασφαλιστικά μέτρα των κατοίκων και να παραταθεί για ακόμα έναν χρόνο η χρήση του Αγίου Βλάση, ωσότου, δηλαδή, αποπερατωθεί το έργο στο Μεγαβούνι.

«Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Τρίπολης που επέτρεψε στον Δήμο Τρίπολης να εναποθέτει τα απορρίμματά του στο Μεγαβούνι λήγει και δύο ημέρες πριν από τη λήξη, ο Δήμος Τρίπολης εμφανίζεται και καταθέτει αίτηση ανάκλησης της απόφασης, ζητώντας να λειτουργεί, ώσπου να ολοκληρωθεί ο χώρος στο Μεγαβούνι. Η αίτηση είναι αβάσιμη, διότι δεν συντρέχουν πραγματικοί λόγοι για να δοθεί παράταση και ότι οι συνέπειες δεν αφορούν μόνο στους κατοίκους αλλά όλους μας, καθώς σε ακτίνα 5 χλμ οι συνέπειες είναι ολέθριες, όπως είπε ο δικηγόρος υπεράσπισης της επιτροπής κατοίκων κ. Αλουπογιάννης.

Πρέπει να αφυπνιστούμε και να απαιτήσουμε νόμιμη λύση.

«Λάβαμε την προθεσμία να καταθέσουμε οι δικηγόροι όλα τα έγγραφα έως τις 22 Σεπτεμβρίου και το δικαστήριο θα βγάλει απόφαση σε εύλογο χρόνο», είπε, τέλος, ο κ. Αλουπογιάννης.

O δικηγόρος υπεράσπισης του Δήμου Τρίπολης κ. Καρνέζης μετά την ολοκλήρωση της δίκης προχώρησε σε δηλώσεις οι οποίες είχαν ένα σαφές μήνυμα για κάποιους οι οποίοι προσπάθησαν, όπως είπε, να δημιουργήσουν ένα κλίμα, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτοί δεν είναι από τους κατοίκους, αλλά κάποιοι που έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα:

«Κάποιοι με πράξεις και δηλώσεις προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα άρρωστο κλίμα», είπε και ξεκαθάρισε:

Η Δικαιοσύνη δεν επηρεάζεται από κανέναν

«Αυτοί που θέλησαν να δημιουργήσουν το άρρωστο κλίμα θα πρέπει να επιλέξουν, εάν ενσυνείδητα υπηρετούν κάποια συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τη διαχείριση των απορριμμάτων ή αν παίζουν τον ρόλο του χρησίμου ηλιθίου όπως έχει πει και ο Στάλιν».

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Παρατείνεται η αγωνία για τον Άγιο Βλάση


4 Σχόλια

Γιατι ο Βοσνος ειπε οτι η μοναδικη λυση ειναι ο Αγιος Βλασης,αφου ο Παυλης ειχε την λυση στο τσεπακι

εκ διακοπής όχι εξ αναβολής. @Paul στους συμβολαιογράφους ο αριθμός είναι συγκεκριμένος ανά περιοχή. Όταν δημιουργηθεί κενό, γίνονται εξετάσεις και την παίρνουν αναλόγως του αποτελέσματος που πετύχουν. Στους δικηγόρους δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τον αριθμό.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.