Παράταση προθεσμίας για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων εισφορών

Παράταση προθεσμίας για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων εισφορών

Ιούλιος 07, 2015 - 16:11
0 σχόλια

Με νεότερη διάταξη του άρθρου 70 Ν.4331/15 (ΦΕΚ τ. Α΄ 69 / 2-7-15) παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αίτησης για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών Ν. 4321/15 όπως ισχύει έως 31/7/2015.

Εξακολουθούν να ισχύουν οι ευνοϊκοί όροι απώλειας της ρύθμισης, επιτρέποντας την καθυστέρηση έως ένα μήνα, τριών δόσεων ανά έτος ρύθμισης.
Η παράταση της προθεσμίας υποβολής της αίτησης για ένταξη στη ρύθμιση εξυπηρετεί στην διευκόλυνσή των ασφαλισμένων, για ένταξή τους σε αυτή, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα των ταμειακά ενήμερων (ασφαλιστική ικανότητα, ασφαλιστική ενημερότητα, συνταξιοδοτικές παροχές).
Επιπλέον με την ένταξή τους στη ρύθμιση εξασφαλίζουν την δυνατότητα άσκησης του δικαιώματος μείωσης της ασφαλιστικής κατηγορίας κλάδου σύνταξης έως και 3 κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες από αυτή που υπάγονται υποχρεωτικά έτσι ώστε να καθίσταται πιό εφικτή η δυνατότητα να παραμείνουν συνεπείς σ’ αυτή καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της.
Σας ενημερώνουμε ότι η αίτηση υποβάλλεται διαδικτυακά (www.oaee.gr) μέσω της Υπηρεσίας «ΡΥΘΜΙΣΤΕ ΕΔΩ» ή στις αρμόδιες Περιφερειακές Υπηρεσίες ΟΑΕΕ.
Εάν η οφειλή έχει βεβαιωθεί στο Κ.Ε.Α.Ο. η αίτηση υποβάλλεται διαδικτυακά (www.ika.gr) ή στις αρμόδιες Υπηρεσίες Κ.Ε.Α.Ο.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.