Παράταση έως τις 3 Μαρτίου για τη ρύθμιση των 36 δόσεων από τη ΔΕΗ

Παράταση έως τις 3 Μαρτίου για τη ρύθμιση των 36 δόσεων από τη ΔΕΗ

Φεβρουάριος 28, 2017 - 18:48
0 σχόλια

Την παράταση της προθεσμίας υπαγωγής στο πρόγραμμα παροχής «δεύτερης ευκαιρίας» για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τη ΔΕΗ ανακοίνωσε σήμερα (28/2) η επιχείρηση.

Η αρχική προθεσμία έληγε σήμερα και η παράταση δόθηκε μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Αναλυτικότερα όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, όσοι πελάτες είχαν ρυθμίσει την οφειλή τους εντασσόμενοι στο πρόγραμμα των 36 δόσεων αλλά στην πορεία δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν και η ρύθμιση διακόπηκε, θα έχουν ευκαιρία επανένταξης στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβάνοντας και το τρέχον ποσό της οφειλής τους, με σχετική αίτηση μέχρι και τις 3 Μαρτίου.

Για τους οφειλέτες έως και 500 ευρώ συνεχίζει να ισχύει η δυνατότητα υποβολής αίτησης έως 30 Απριλίου, ώστε να ανασταλεί η πληρωμή του οφειλόμενου ποσού για ένα έτος, υπό την προϋπόθεση της εμπρόθεσμης εξόφλησης των λογαριασμών που θα εκδοθούν εφεξής.

Παράλληλα τους παρέχεται έκπτωση 10% επί της συνολικής αξίας του ρεύματος.

Με το υφιστάμενο πρόγραμμα διακανονισμών της ΔΕΗ προβλέπεται για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και νοικοκυριά ότι εφαρμόζονται:

Ευνοϊκές προβλέψεις για οφειλές έως 1.000 ευρώ με ρύθμιση σε 24 δόσεις χωρίς προκαταβολή.

Για οφειλές άνω των 1.000 ευρώ δίνονται δύο επιλογές και ειδικότερα άμεση καταβολή του 10% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου σε 18 μηνιαίες δόσεις ή άμεση καταβολή του 20% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου σε 36 μηνιαίες δόσεις 

Τέλος για τις μεγάλες εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις προβλέπεται 10% άμεση καταβολή και ποσό δόσης κατ' ελάχιστο το 20% του Μέσου Μηνιαίου Λογαριασμού, με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 μηνιαίες και μέγιστο τις 36 μηνιαίες.

(ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr)

Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.