Τατούλης

Παράταση αιτήσεων συμμετοχής για τους αγώνες ρητορικής τέχνης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παράταση αιτήσεων συμμετοχής για τους αγώνες ρητορικής τέχνης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ιανουάριος 18, 2019 - 10:21
0 σχόλια

Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Περιφέρειας Πελοποννήσου σας ενημερώνει ότι δίδεται παράταση υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων   μέχρι και την Πέμπτη  31 Ιανουαρίου 2019. Οι 4οι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής θα διεξαχθούν την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 29-31 Μαρτίου 2019. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο https://rhetorikoiagones.blogspot.com

Πληροφορίες:

 Βολονάκη Ελένη, τηλ.: 693 724 1593, Σόλαρης Ιωάννης, τηλ.: 694 315 3865

 

Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Πελοποννήσου  συνδιοργανώνουν τους 4ους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου μαζί με τις Διευθύνσεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερείας Πελοποννήσου, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών (ΙΡΕΣ), τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Πολύτροπη Αρμονία», τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Μεσσηνίας και τον Ρητορικό Όμιλο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

            Στόχος των ατομικών και ομαδικών ρητορικών αγωνισμάτων είναι οι μαθητές να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές και γλωσσικές δεξιότητές τους, να καλλιεργήσουν τη δημιουργική και την κριτική σκέψη τους, να αρθρώσουν ορθό και τεκμηριωμένο λόγο με αισθητική αξία και να ασκηθούν στον δημοκρατικό διάλογο.

            Η ιδιαιτερότητα των Μαθητικών Αγώνων Ρητορικής Περιφερείας Πελοποννήσου έγκειται στο ότι συμπεριλαμβάνουν και αγωνίσματα με θέματα από την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Στόχος είναι να αναδειχθεί η διαχρονική αξία των παραπάνω κειμένων και να ενθαρρυνθεί η εμβάθυνση στο περιεχόμενό τους και σε νοήματα που εμπνέουν τον σύγχρονο αναγνώστη. Τα θέματα θα αντληθούν από τα σχολικά εγχειρίδια Αρχαίων Ελληνικών από το Πρωτότυπο και από Μετάφραση καθώς και από τα εγχειρίδια της Νεοελληνικής Γλώσσας όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου.

 

 

 

 

Συμμετοχή των σχολείων:

ΔΙΤΤΟΙ ΛΟΓΟΙ: Κάθε σχολείο, Γυμνάσιο ή Λύκειο, μπορεί να παρέχει μια ομάδα 5 ατόμων για διττούς αγώνες. ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ: Κάθε σχολείο, Γυμνάσιο ή Λύκειο, μπορεί να συμμετέχει με 3 θέσεις προτρεπτικού λόγου, 4 θέσεις εκφραστικής ανάγνωσης και 6 θέσεις αυθόρμητου λόγου. Ένα σχολείο επομένως θα μπορεί να στείλει έως 13 μαθητές, αν οι 5 εξ αυτών διαγωνίζονται και στην 5μελή ομάδα των διττών ή έως 18 μαθητές, αν όλοι αγωνιστούν σε ξεχωριστά αγωνίσματα.

Ενημέρωση σχετικά με τα σεμινάρια, το επιμορφωτικό υλικό και τους κανόνες των αγώνων μπορείτε να λαμβάνετε μέσω του ιστολογίου:  

https://rhetorikoiagones.blogspot.com/

 

Επιστημονική Υπεύθυνη Μαθητικών Αγώνων Ρητορικής Τέχνης

Βολονάκη Ελένη, Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας, Τμήμα Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου

Σόλαρης Ιωάννης, Δημακοπούλου Αλεξάνδρα, Αλεξανδράκη Βασιλική

Οργανωτική Επιτροπή

Κακούρης Παναγιώτης (πρόεδρος), Μπαζάνης Βασίλειος, Σερεμετάκης Γεώργιος

Επιτροπή Υποστήριξης και Ενημέρωσης

Μανωλάκης Αναστάσιος (πρόεδρος), Βλάμη Θεοδώρα, Βλαχάκης Ηλίας, Γιαννοπούλου Γιώτα, Γρουσουζάκη Σταυρούλα, Κουσουλάκος Μιχάλης, Κωνσταντοπούλου Ρόη, Μαργαρίτη Μαρία, Πανομήτρου Ευγενία, Παπαλεωνίδα Άσπα, Πουλοπούλου Τρισεύγενη, Σταθοπούλου Λίζα

Επιστημονικοί Συνεργάτες - Επιμορφωτές

Λουτριανάκη Βάλια, φιλόλογος (Αρσάκειο Ψυχικού), Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, DEA, υπ. Δρ

Εγγλέζου Φωτεινή, Συνονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Περιφέρειας Πειραιά, Πρόεδρος Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών, Δρ Διδακτικής Γλώσσας και Ρητορικής

Μουντάνου Ρούλα, Διευθύντρια Εκπαιδευτηρίων «Πολύτροπη Αρμονία»


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.