Παράσταση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ Αρκαδίας

Παράσταση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ Αρκαδίας

Ιανουάριος 10, 2018 - 08:43
1 σχόλια

Καλούμε τους συναδέλφους, να συμμετάσχουν σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή  12/1/2018 και ώρα 13:30 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου με θέμα την επικείμενη ψήφιση από τη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με όλα τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης.

Για το σκοπό αυτό το ΔΣ της ΕΛΜΕ κηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας (11.45π.μ. – 13.45μ.μ.).

Μέτρα (προαπαιτούμενα) που:

  • Πλήττουν τη δημόσια εκπαίδευση όπως την υποχρεωτική 30ωρη παραμονή στα σχολεία, κριτήρια συγχωνεύσεων, αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων, αξιολόγηση με οποιανδήποτε μορφή.
  • Βάζουν εμπόδια στο απεργιακό δικαίωμα επιδιώκοντας ουσιαστικά την κατάργησή του.  
  • Μειώνουν  το αφορολόγητο από τα 9.600 ευρώ στα 5.681 ευρώ που συνεπάγεται μείον 700 ευρώ μείον τον χρόνο στις αποδοχές. Προωθούν την κατάργηση οικογενειακών επιδομάτων και φοροαπαλλαγών.
  • Αυξάνουν  τη φορολογία, μέσω της κατάργησης του 1,5% έκπτωσης φόρου, καθώς και αυξήσεις στις εισφορές για τον ΕΟΠΥΥ. Στον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων έως το τέλος του έτους, που θα αποτελέσει τον «προθάλαμο» για να περικοπεί το 2019 μέρος της «προσωπικής διαφοράς».
  • Εντείνουν τους πλειστηριασμούς  χιλιάδων λαϊκών κατοικιών. (Γι΄ αυτό ψήφισαν  τροπολογία που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και οδηγεί σε φυλάκιση έως και 6 μήνες).

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γ. Γραμματέας

Ηλίας  Αγγελάκος                                                                  Ανδρέας  Γιαννόπουλος

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.