Παράσταση διαμαρτυρίας από την «Ανταρσία στο Μοριά» στη συνεδρίαση του ΠεΣυ

Παράσταση διαμαρτυρίας από την «Ανταρσία στο Μοριά» στη συνεδρίαση του ΠεΣυ

Νοέμβριος 21, 2016 - 18:03
0 σχόλια

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου η οποία θα ελάμβανε χώρα τη Δευτέρα το απόγευμα μεταφέρθηκε για την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου. Το Περιφερειακό Συμβούλιο καλείται να γνωμοδοτήσει επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Σχεδίου «Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου». Η παράταξη «Ανταρσία στο Μοριά» διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στις 16:00, κατηγορώντας την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και την ΤΕΡΝΑ ότι καταστρέφουν τον τόπο με τις δρομολογημένες αποφάσεις τους.

Το δελτίο Τύπου της παράταξης αναφέρει:

Σαν έτοιμη από καιρό η Περιφερειακή Αρχή δρομολογεί τις εξελίξεις για την υπογραφή της σύμβασης ΣΔΙΤ για την παραχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου για την ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Τη σύμβαση σκάνδαλο που είναι καταδικασμένη στη συνείδηση του λαού, καθώς για τα επόμενα 28 χρόνια η Πελοπόννησος θα μετατραπεί σε μια απέραντη χωματερή, όπου τεράστιοι όγκοι σύμμεικτων σκουπιδιών θα θάβονται σε φαραωνικές μονάδες που θα μολύνουν μεγάλες εκτάσεις με ανυπολόγιστες συνέπειες στην υγεία και τη ζωή των κατοίκων. Η Περιφερειακή αρχή που σήμερα θέλει να το παίξει «σωτήρας» εκπροσωπεί στην πραγματικότητα τα συμφέροντα της εταιρείας, δεν αποκαθιστά τις υπάρχουσες χωματερές, αντίθετα εκβιάζει στους δήμους με πρόστιμα που μεταφέρονται στις πλάτες των κατοίκων.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της επόμενης Τετάρτης 23/11 βάζει προς ψήφιση τη Στρατηγική Μελέτη (ΣΜΠΕ) του νέου ΠΕΣΔΑ, που μαζί με την ψήφιση του τελευταίου ανοίγει το δρόμο για την υπογραφή της ΣΔΙΤ.
Στον ίδιο δρόμο και η κυβέρνηση, αφού μοίρασε τσάμπα υποσχέσεις ότι θα μπλόκαρε τη ΣΔΙΤ υπέρ ενός συστήματος αποκεντρωμένης φιλικής στο περιβάλλον διαχείρισης, έρχεται να βάλει την υπογραφή της στο περιβαλλοντικό έγκλημα επικαλούμενη ανύπαρκτες μικροβελτιώσεις.

ΩΣ ΕΔΩ! ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!

Καλούμε το λαό της Πελοποννήσου στις επάλξεις να μην επιτρέψει να συντελεστεί με κανένα τρόπο το επερχόμενο περιβαλλοντικό και κοινωνικό έγκλημα. Είναι ώρα να σηκώσουμε κεφάλι, να στήσουμε πυρήνες αντίστασης σε κάθε πόλη και χωριό για να υπερασπιστούμε τη γη, το περιβάλλον και το δικαίωμα μας να ζούμε στον τόπο μας χωρίς σκουπίδια και μόλυνση, για να μη ζήσουμε την κοινωνική καταστροφή που αυτή θα επιφέρει.

Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη συνολική σύγκρουση με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, το οποίο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της κυρίαρχης τάξης και της λειτουργίας του καπιταλιστικού συστήματος, ώστε να μεταφέρονται όλα τα οικονομικά και άλλα κόστη της διαχείρισης των απορριμμάτων στη λαϊκή πλειοψηφία.

Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ να διασφαλιστεί ο ουσιαστικός δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της διαχείρισης των απορριμμάτων, είναι ένα σύστημα που δεν θα βασίζεται στο κέρδος, άρα θα είναι εξ ολοκλήρου δημόσιο, με ενδιάμεσες διαδημοτικές δομές και πλήρη πρόληψη, μείωση, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση, με προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων. Χωρίς αύξηση των δημοτικών τελών, και με προστασία των θέσεων και των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων καθώς και δημιουργία νέων θέσεων μόνιμης και αξιοπρεπούς εργασίας στην αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/11 4:00μμ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.