Παράσταση διαμαρτυρίας ετοιμάζουν αύριο οι φοιτητές της Τρίπολης!

Παράσταση διαμαρτυρίας ετοιμάζουν αύριο οι φοιτητές της Τρίπολης!

Οκτώβριος 04, 2010 - 16:16
3 σχόλια

Η Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών Τρίπολης σε ανακοίνωσή της «καταγγέλλει το απαράδεκτο γεγονός το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να παραμένει κλειστό και να μην γίνονται μαθήματα με αιτία την έλλειψη χρημάτων.

Την ίδια στιγμή που οι φοιτητές και οι οικογένειες τους πληρώνουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την έμμεση στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ ετοιμάζονται να προσθέσουν νέα βάρη στις πλάτες μας με νέα αντιλαϊκά μέτρα και αυξήσεις σε ΦΠΑ, ΔΕΗ, πετρέλαιο θέρμανσης κ.α. και επιδοτούν ταυτόχρονα το μεγάλο κεφάλαιο με νέες φοροελαφρύνσεις, τολμούν και μας λένε ότι δεν έχουμε λεφτά για καθηγητές!!
Δεν πάει άλλο!! Ευθύνες έχει και η πρυτανεία και οι υπόλοιπες παρατάξεις (ΔΑΠ- ΠΑΣΠ- ΑΡ.ΕΝ) που δεν έχουν βγάλει άχνα γι' αυτό αλλά και για τα υπόλοιπα τεράστια προβλήματα που απασχολούν τους φοιτητές.
Οι φοιτητές τώρα να βγάλουν συμπεράσματα για αυτά τα κόμματα και τα στηρίγματα τους μέσα στις σχολές. Να τους γυρίσουν την πλάτη. Να μπουν τώρα στην πάλη με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.
Τους προειδοποιούμε ότι δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Άμεση πρόσληψη διδακτικού προσωπικού μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης
Απαιτούμε να δοθούν τα πάσο σε όλους ΤΩΡΑ!
ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ- ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ-ΒΙΒΛΙΑ-ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ-ΔΙΔΑΚΤΡΑ! Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους και όχι των ιδιωτών
Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600€ σε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές που είναι από άλλες πόλεις και που το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000€ ετησίως, για τα παιδιά ανέργων και απολυμένων.
Απαγόρευση του μέτρου διακοπής της σύνδεσης για ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους, στις εργατικές-λαϊκές οικογένειες
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5/10»

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Εδώ ο κόσμος χάνεται και η ΚΝΕ στο κόσμο της.. Όλα κρατικά, δώστε μας και 600 ευρώπουλα.. Ώραια είναι αυτά μάγκες αλλά αν δε βγάλετε απο το μυαλό σας το "πατερούλη" Στάλιν και δείτε τη κατάσταση ρεαλιστικά θα είστε πάντα τρείς και ο κούκος..

όντως τρεις και ο κουκος παραμένουν. Ομως ο δικός σου "ρεαλισμός" σε οδηγεί να καταλάβεις τι φταίει και διαλυεται το πανεπιστήμιο? μήπως τελικά συμφωνείς με ένα πανεπιστήμιο για τους λίγους? και "εκλεκτούς" ? Ίσως το να σκέπτεσαι περισσότετρο σου κένει καλό

Φίλε μου κάθε άλλο.. Διαφωνώ τόσο με την τωρινή δομή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όσο και στο 80% του "πανεπιστημιακού καλλικράτη" Έζησα στο πετσί μου τη "δωρεάν εκπαίδευση" και πήρα πτυχίο άχρηστο ουσιαστικά που μου κόστισε 40.000 με πρόχειρο υπολογισμό. Το φοιτητικό κίνημα έχει μεγάλη ευθύνη για αυτή την κατάντια, προχωρά? διασπασμένο καθοδηγούμενο απο κομματικές σημαίες. Η λύση στα προβλήματα του Ελληνικού Πανεπιστημίου σίγουρα όμως δεν είναι η σοβιετικοποίηση και ο σταλινισμός. Σκέφτομαι πολύ σε πληροφορώ αλλά όπως ο μέσος Έλληνας ξεχνώ να δράσω..