Παρασκήνιο και «παγωμάρα» μετά την απόφαση στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Τρίπολης (pics)

Παρασκήνιο και «παγωμάρα» μετά την απόφαση στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Τρίπολης (pics)

Νοέμβριος 13, 2018 - 12:40
12 σχόλια

Μούδιασμα στα μέλη της παράταξης Παυλή, αλλά και στον πολιτικό κόσμο, προκάλεσε η απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας το κυβερνών κόμμα να δώσει στήριξη στον κ. Παυλή.

Η απόφαση αυτή οπωσδήποτε δεν ήταν κάτι μη αναμενόμενο, καθώς οι προθέσεις είχαν αποκαλυφθεί εδώ και καιρό, παρόλο που κάποιοι ήθελαν να κρατήσουν κλειστές τις πόρτες ενός συλλογικού οργάνου το οποίο πρεσβεύει, όπως αναφέρει η κεντρική γραμμή του κόμματος, τις «ανοιχτές» διεργασίες.

Το συλλογικό όργανο αποφάσισε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου το βράδυ να στηρίξει και επίσημα τον νυν δήμαρχο, στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, προκαλώντας σιωπηρές και όχι μόνο αντιδράσεις.

Οι αντιδράσεις αυτές «αποτυπώθηκαν» στην ψηφοφορία που έγινε στη χθεσινή συνάντηση καθώς απορρίφθηκε η πρόταση να γίνει μυστική ψηφοφορία με κάλπη, ενώ προτάθηκε η ψηφοφορία με ανάταση της χειρός. Αυτή η ψηφοφορία δεν βρήκε πολλούς σύμφωνους, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που απείχαν και βγήκαν εκτός αιθούσης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δύο ήταν οι προτάσεις που κατέβηκαν προς ψήφιση και αυτές είχαν να κάνουν με τη στήριξη στο πρόσωπο του κ. Παυλή, αφενός, και με την ανεξάρτητη κάθοδο ακόμα και με νέο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Μαντινειακής Συμπολιτείας», αφετέρου, καθώς και με την επίσημη στήριξη του κόμματος τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

Με κάθε επιφύλαξη, σας μεταφέρουμε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:

Η πρώτη πρόταση έλαβε 32 ψήφους ενώ η δεύτερη 15, σε κάθε περίπτωση οι ψήφοι αυτοί δεν είναι αντιπροσωπευτικοί του συλλογικού οργάνου το οποίο απαριθμεί πάνω από 200 μέλη.

Η πλειοψηφία των μελών που βρέθηκαν στη συνεδρίαση αποφάσισαν να στηρίξουν το πρόσωπο του κ. Παυλή, πιστεύοντας και έχοντας ως γνώμονα, μάλλον, ότι η θητεία που έχει διατελέσει ως τώρα είναι ικανοποιητική, στηρίζοντας έτσι τη νέα προσπάθεια του νυν δημάρχου στις επόμενες εκλογές ανταμείβοντάς τον και δείχνοντάς του εμπιστοσύνη για το καλό του Δήμου Τρίπολης.

Να αναφέρουμε ότι στη συνεδρίαση βρέθηκε η Αντωνία Γιαννούλη επικεφαλής της «Μαντινειακής Συμπολιτείας», παράταξης η οποία είχε τη στήριξη του κόμματος στις προηγούμενες εκλογές.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το ArcadiaPortal.gr, η κυρία Γιαννούλη δεν θέλησε ακόμα να προβεί σε κάποια δήλωση, για την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τον «απέναντί της» της στο δημοτικό συμβούλιο κ. Παυλή.

Αφήνοντας πίσω τις εσωτερικής διεργασίες του οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, να αναφερθούμε και στον πολιτικό απόηχο και στο μούδιασμα που ένιωσαν τα υπόλοιπα κόμματα που διερευνούσαν την πιθανότητα στήριξης στον νυν δήμαρχο, καθώς οι πολλαπλές και βιαστικές συνεδριάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο απέδωσαν καρπούς και έτσι οι συριζαίοι «έκοψαν» πρώτοι ο νήμα της στήριξης και τάχθηκαν υπέρ του κ. Παυλή.

Να αναφέρουμε ότι και το Κίνημα Αλλαγής ίσως να είχε πρόθεση να στηρίξει τον κ. Παυλή ο οποίος ανήκει στον χώρο της κεντροαριστεράς, αλλά οι εξελίξεις αυτές οπωσδήποτε θα πάγωσαν τις όποιες σκέψεις υπήρχαν για την συσστράτευση δυνάμεων, καθώς ο γενικός γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει τα… δόντια, αλλά και έχει αναφερθεί με ποταπούς χαρακτηρισμούς, στο πρόσωπο της πρόεδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά.

Όσον αφορά στα πρόσωπα που βρίσκονται στην παράταξη του κ. Παυλή, τα οποία προέρχονται από τον χώρο της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς, πάντως όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα ένιωσαν ότι βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί, στο οποίο αιωρούνται και πρέπει σύντομα είτε να αποκτήσουν ισορροπία είτε να… εγκαταλείψουν το σχοινί, καθώς οι πολιτικές τους ιδεολογίες δεν τους επιτρέπουν τη στήριξή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ύστερα από την επίσημη απόφαση του συλλογικού οργάνου  του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξουν πολλές εξελίξεις, μιας και τα παιχνίδια της πολιτικής ορισμένες φορές έχουν ένα περιορισμένο καθολικό πλαίσιο, που δεν επιτρέπει παρεκκλίσεις. Τα μέλη της παράταξης του κ. Παυλή σύντομα θα πρέπει να αποφασίσουν σε ποιο στρατόπεδο να ταχθούν, καθώς ο προεκλογικός αγώνας θα φουντώσει όσο πλησιάζουν οι εκλογές.

Έφη Καστραντά


12 Σχόλια

Υγειονομική ζώνη γύρω απο σύριζα σημαίνει μακρυά από ότι ακουμπάει, όπως με τους λεπρούς. Το ζήτημα υπάρχει μόνο γιατί οι πασόκοι είναι σάρκα εκ της σαρκός και δεν κινδυνεύουν

Ο Παυλής θα ειναι και παλι δήμαρχος και ασφαλώς αυτο σας ενοχλεί! Κάντε υπομονή γιατι ακομα δεν εχετε δει τιποτα.

Αυτό είναι δυστυχώς το κατάντημα της ριζοσπαστικής αριστεράς.

15:33 Προσέξτε εσείς οι ελάχιστοι εναπομείναντες ψηφοφόροι του Παυλή μην σκίσετε τα καλσόν σας, γιατί δεν θα έχετε να φορέσετε στις εκλογές

Ο ΨΗΛΟΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΑΡΑΣ, Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ??? ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.... ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΗΤΣΟ ΠΑΥΛΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ..... ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ ??? ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ, ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΘΑ ΤΟΝ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ !!!!!!

Οι δημότες θα ψηφίσουν άτομο που μπορεί να κάνει πράγματα για την πόλη και όχι ότι στηρίζει το κάθε κόμμα. Ο Παυλής το μόνο που έκανε είναι ότι μας φόρτωσε τους λαθροισλαμιστές και γι’ αυτό τον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα φάει πολύ μαύρο ο Μητσάκος.

χαχαχαχαχαχαχαχαχα μονο αυτο μου ερχεται φιλτατε δεν νομιζω οτι υπαρχουν αλλοι να .δ.......ση ο εν λογο δημαρχος ,

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.