Παρασκήνια της ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου στη Μεγαλόπολη

Παρασκήνια της ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου στη Μεγαλόπολη

Αύγουστος 30, 2014 - 16:27
0 σχόλια

Γέμισε από κόσμο το Δημαρχείο Μεγαλόπολης μέσα και έξω κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής  χθες Παρασκευή 29 Αυγούστου. Αρκετοί πολίτες πήγαν να παρακολουθήσουν την τελετή από κοντά.

Μεγάλος και ο αριθμός από τους νεοεκλεγμένους συμβούλους και εκπροσώπους των τοπικών διαμερισμάτων. Άξιοι όλοι τους και τους ευχόμαστε να είναι χρήσιμοι για τους πολίτες και να βοηθήσουν τον τόπο μας.

Παρόντες και πολλοί καλεσμένοι , ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωσνταντινόπουλος, ο αντιπεριφεριάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο νέος Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής με τους συνεργάτες του κ. Βόσνο και Παπαδημητρίου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγαλόπολης, ο Διευθυντής Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης της ΔΕΗ, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο , στην τελετή κυριάρχησε το θέμα με την δικαστική διαμάχη σχετικά με την ένσταση Μπούρα αλλά και με τα όσα έβγαλε στο φως η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Το θέμα έθιξε πολύ δυνατά ο επικεφαλής της παράταξης Επόμενη Μέρα, Γιάννης Γεωργακόπουλος, όταν δήλωσε στην ομιλία του ότι στην Μεγαλόπολη δεν είμαστε μια ευτυχισμένη παρέα γιατί η τελετή ορκωμοσίας γίνεται στην σκιά όλων όσων έγιναν στις εκλογές και αναφερόμενος στα τρυπημένα ψηφοδέλτια είπε ότι είναι ένα γεγονός που πήγε να αλλοιώσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα ανέφερε: ¨Όποιο χέρι το έκανε αυτό πήρε την δύναμη του από το έλλειμμα δημοκρατίας!¨

Με παράπονα ξεκίνησε την θητεία του ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος , επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση , ο οποίος ορκίστηκε μόνος του και ζήτησε από τον νέο Δήμαρχο να γραφτεί στο πρακτικό του πολιτικού του όρκου η φράση ¨δηλώνω ότι θα υπερασπίζομαι τα δικαιώματα του Ελληνικού Λαού¨. Την φράση αυτή την ανέφερε ο ίδιος στον πολιτικό  όρκο του , δεν μπήκε τελικά όμως στο πρακτικό και αυτό οδήγησε στην πρώτη ουσιαστικά επίσημη κόντρα με την  νέα δημοτική αρχή.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Παναγιώτης Μπούρας στην ομιλία του μίλησε για την Δημοκρατία και τους κανόνες αυτορύθμισης που έχει. Μίλησε ότι η τελετή γίνεται στην σκιά κάποιων γεγονότων που αφορούν την τελική ετυμηγορία των πολιτών, στην ουσία για ακόμη μια φορά αμφισβήτησε το αποτέλεσμα των εκλογών. Μάλιστα ανέφερε ότι και ο ίδιος και η παράταξη του αναμένουν την δικαστική απόφαση που ελπίζουν και εύχονται να τους δικαιώσει. Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του ότι ¨αναμένει να αποδοθεί δικαιοσύνη και  να επέλθει η τάξη.¨ Ο Παναγιώτης Μπούρας απέφυγε να αποκαλέσει Δήμαρχο τον Διονύση Παπαδόπουλο και απλά τον προσφώνησε συνάδελφο. Στο τέλος της ομιλίας του βέβαια αναφέρθηκε ότι το αποτέλεσμα μοίρασε τις προτιμήσεις στην μέση και αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα προς όλους.

Ζήτησε συνεργασία από όλους και από όποια θέση ταχθεί ο καθένας να δώσουν όλοι μαζί προοπτική στον τόπο και κλείνοντας ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και προσωπικά στο έργο του Διονύση Παπαδόπουλου.

Ο Παναγιώτης Μπούρας αναφέρθηκε πολλές φορές στην Δημοκρατία αλλά ακόμα όμως και χθες το βράδυ και  πριν αλλά και μετά την ορκωμοσία, συνεχίζουν – με μειωμένη ένταση -  να κυκλοφορούν οι φήμες ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών. Αυτό που προκαλεί μεγάλη αίσθηση και πολλά ερωτηματικά , είναι ποιοι τελικά δημιουργούν και κυκλοφορούν αυτές τις φήμες και τι ρόλο παίζουν. Και το αναφέρω αυτό για ακόμα μια φορά γιατί βλέπω από την πλευρά  Μπούρα να υπάρχουν αυτές οι υποτιθέμενες διαρροές και πληροφορίες από την αναμενόμενη δικαστική απόφαση και 2 πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.  Αυτοί που βγάζουν τις φήμες η λένε ψέμματα στους πολίτες εν γνώση τους , η έχουν πρόσβαση στις δικαστικές αρχές και αν συμβαίνει αυτό, ενδεχομένως να υπάρχει και δυνατότητα παρέμβασης. Άλλη περίπτωση δεν μπορεί να ισχύει και καταλαβαίνουμε όλοι μας ότι όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμία σχέση με την Δημοκρατία και δείχνουν απλά πως έχουν μάθει να λειτουργούν κάποιοι. Θέλω να πιστεύω ότι απλά λένε ψέμματα δεν μπορώ να φανταστώ ότι γίνονται προσπάθειες παρέμβασης.

Από την πλευρά του ο  νέος Δήμαρχος Μεγαλόπολης στον λόγο του ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν στην τελετή και αναφέρθηκε στην ανάγκη να λειτουργήσουν όλοι μαζί για το καλό του τόπου. Δήλωσε ότι ¨πρέπει όλοι μαζί να αντιληφθούμε ότι αυτό που θα μας δώσει την όποια δυνατότητα να λειτουργήσουμε είναι το αντικειμενικό γεγονός της συνύπαρξης μας¨ και συνέχισε ότι μόνο ένας δρόμος υπάρχει , της συνεργασίας και έτσι θα μπορούμε να κοιτάμε τους συμπατριώτες μας στα μάτια.

Κλείνοντας δήλωσε με έμφαση ότι ¨οι πολίτες δεν θέλουν διαχωριστικές γραμμές και αντίπαλες παρατάξεις , γι αυτό σήμερα εδώ απόψε δημιουργούμε μια νέα παράταξη , ενιαία, μαχητική και την ονομάζουμε η παράταξη Μεγαλόπολη !¨

Από δευτέρα λοιπόν ο Διονύσιος Παπαδόπουλος αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα. Απομένει σε μας τους πολίτες να δούμε αν όλα όσα έλεγε μέχρι σήμερα θα τα κάνει πράξη και βέβαια δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περίοδος χάριτος στην κριτική μου από το Καφενείο της Μεγαλόπολης. Οι πολίτες αναμένουν βέβαια να δουν αν θα κάνουν πράξη τα λεγόμενα τους και οι υπόλοιποι επικεφαλής των παρατάξεων.

Όλοι ελπίζουμε και ευχόμαστε κάποια στιγμή να επικρατήσει η κοινή λογική και να αντιληφθούν όλοι οι εκλεγμένοι ποιο είναι το συμφέρον του τόπου και των πολιτών.

Πηγή: kafeneio-megalopolis.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.