Παρασκευόπουλος: Γιατί να μετανιώσω; Ο νόμος μου μείωσε την εγκληματικότητα!

Παρασκευόπουλος: Γιατί να μετανιώσω; Ο νόμος μου μείωσε την εγκληματικότητα!

Απρίλιος 20, 2018 - 19:01
4 σχόλια

Ο νόμος του έδωσε τη δυνατότητα μέχρι και στον αρχηγό* της ρωσόφωνης μαφίας παγκοσμίως να βγει από τη φυλακή, κάνοντας χρήση των ευεργετικών του διατάξεων. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, καθηγητής Νίκος Παρασκευόπουλος, όμως, επιμένει. «Γιατί να μετανιώσω; Αφού (με τον νόμο μου) μειώθηκε η εγκληματικότητα;» διερωτήθηκε κληθείς να σχολιάσει, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το νομοθέτημά του.

«Πρώτα από όλα», διευκρίνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, FOCUS 103,6, «ο νόμος Παρασκευόπουλου έχει καταργηθεί από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, ο νέος νόμος που ισχύει είναι διαφορετικός. Εγώ ο ίδιος είχα πει ότι ο νόμος αυτός είναι μεταβατικός. Εξάλλου, πολλές περιπτώσεις απολύσεων κρατουμένων που αποδίδονται στον νόμο Παρασκευόπουλου δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα. Κόσμος απολύεται συνεχώς από τις φυλακές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα είχαν απολυθεί και χωρίς τον νόμο Παρασκευόπουλου. Το παρακολουθώ το θέμα, ακριβώς γιατί συνήθως συνδέεται με απειλές και ύβρεις στο πρόσωπό μου, κι έτσι βλέπω για κάθε περίπτωση αν όντως αυτός ο οποίος απολύθηκε, απολύθηκε λόγω του συγκεκριμένου νόμου».

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάτι που θα άλλαζε στο συγκεκριμένο νόμο, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι στην πραγματικότητα η εφαρμογή του είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η βαριά εγκληματικότητα και να βελτιωθεί η κατάσταση!

«Γιατί θα πρέπει να μετανιώσω για τον συγκεκριμένο νόμο; Επειδή μειώθηκε η εγκληματικότητα πχ για τις ανθρωποκτονίες; Από εκεί που ήταν χίλιες, έγιναν πεντακόσιες. Γιατί θα πρέπει να μετανιώσω για τη μείωση της εγκληματικότητας; Ποσοστιαία μειώθηκαν και τα ειδεχθή εγκλήματα. Ο νόμος δεν αφορούσε όλους, ήταν αναλογικός και δεν αφορούσε όλες τις κατηγορίες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο εμπνευστής ενός από τους πιο αμφιλεγόμενους νόμους στην ιστορία της χώρας.

*Ο Γεωργιανός Λάσα Σουσανασβίλι, φερόμενος ως ο «αρχηγός της ρωσόφωνης μαφίας παγκοσμίως» και χαρακτηρισθείς από τον ίδιο τον Μπαράκ Ομπάμα ο Νο1 κακοποιός στον κόσμο, συνελήφθη ξανά από την ελληνική αστυνομία! Εξι χρόνια μετά την πρώτη σύλληψή του, το 2012, και τη φυλάκισή του σε Κορυδαλλό, Γρεβενά και Διαβατά για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Το Λίπος –αυτή είναι η προσωνυμία του στον κόσμο της μαφίας– εντοπίστηκε και συνελήφθη σε τριώροφη μεζονέτα επί της οδού Ζαΐμη στη Θεσσαλονίκη.

Παρά την καταδίκη του, σε πρώτο βαθμό, σε κάθειρξη 14 ετών για «διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης», ο γεωργιανός αρχιμαφιόζος είχε καταφέρει να αφεθεί εδώ και λίγους μήνες ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων για την αποσυμφόρηση των φυλακών (νόμος Παρασκευόπουλου), με την αιτιολογία ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας (κακοήθη υπέρταση και καρδιοπάθεια, αγγειακή εγκεφαλοπάθεια, ηπατίτιδα Β και C).

(ΠΗΓΗ: protagon.gr)

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

ΝΤΡΟΠΉ ΣΟΥ!!! ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΟΥ ΕΔΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΦΙΟΖΩΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΚΗ ΚΑΙ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΓΗΣ. ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ...

άρα το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει σοβαρός έλεγχος και επιβολή των περιοριστικών όρων.

Ό ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΧΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ... ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΑΦΙΟΖΟΙ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΛΗΣΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ.... ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΙΝΗ...

Πες το πες το, θα το πιστέψουμε. Αυτό εφαρμόζετε όλοι σας. Εύχομαι το αίμα αυτών των αθώων που δολοφονήθηκαν, σε σας και τα παιδιά σας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.