Παραλιακά μαγειρέματα

Παραλιακά μαγειρέματα

Ιανουάριος 08, 2019 - 20:23
0 σχόλια

Φιλαράκια μου Καλή Χρονιά!

Στον επίσημο λαμπρό εορτασμό των Θεοφανίων στο Παράλιο βρέθηκε η πλειονότητα  των πολιτικών της Αρκαδίας την Κυριακή 6 Ιανουαρίου.

Κοστούμια και γραβάτες, όλα σε παράταξη.

Οι πολιτικές παρουσίες ανέβασαν  το πολιτικό θερμόμετρο στο Παράλιο Άστρος, με τα πηγαδάκια να δίνουν και να παίρνουν. Μερικά από αυτά είχαν την κλασσική δομή και άλλα… έκαναν την αλλαγή,  δίνοντας αφορμές για σχολιασμούς.

Ο πολιτικός απόηχος ξεκινά από την κάθοδο των επισήμων από τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στο Νησί όπου ο υπεύθυνος παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου, συνομιλούσε με την πολιτευτή Αρκαδίας. Τι να έλεγαν άραγε..; Μήπως για τις εκλογές ή για τις υποψηφιότητες.

Σαν φαντασματάκι που είμαι είδα τι γινόταν και παραπάνω, εκεί πριν πιάσει για τα καλά η κατηφόρα, εκεί λοιπόν, η πολιτευτής βρισκόταν δίπλα από τον πρώην περιφερειακό Γιάννη. Ο οποίος φιλαράκια μου από την πίεση κόντεψε να σκάσει. Αλλά το πρεσάρισμα για τα κομματικά στελέχη που μένουν πιστά στον Πετράν εντείνεται, ήρθαν και τα πειθαρχικά.

Έπειτα στην εξέδρα οι «τρεις σωματοφύλακες» της περιφερειακής αρχής διασπάστηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις… ή μήπως από την «αποστασία» του Γιάννη;...

Τώρα ο Γιάννης ο πρώην πρόεδρος, αν και καθυστέρησε στον καθαγιασμό των υδάτων, ανέβηκε για να αγιαστεί με τον βασιλικό, αλλά και για να πιει αγιασμό απευθείας από τα χέρια του Μητροπολίτη.

Το δισκοπότηρο, σημειωτέον, εφέτος δόθηκε ευλαβικά στον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος και προωθήθηκε στους υπολοίπους. Ο Κώστας, όμως, αν και πρώτος στη σειρά, δεν ξέρουμε αν πήρε ευλογία με τον αγιασμό.

Και έπειτα, μετά την άφιξη της βάρκας στο λιμάνι, άρχισαν τα πολιτικά προεκλογικά μηνύματα, τα οποία δόθηκαν καθυστερημένα και με γκρινίτσα.

Αλλά αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι.

Το καλύτερο μέρος για τα πολιτικά πρόσωπα είναι η χαιρετούρα. Το σφίξιμο του χεριού του ψηφοφόρου. Ξέρετε, εκείνο που θα ρίξει το φακελάκι στην κάλπη.

Φώτιση στους ψηφοφόρους, λοιπόν, να δώσει το Άγιο Πνεύμα γιατί χανόμαστε, ευχήθηκαν από την προβλήτα του λιμανιού οι επίσημοι. Αλλά και υποστηρικτές του έργου που επιτελείται στα παραλιακά.

Έπειτα τα τραπέζια, με το ουζάκι. Πρώτο τραπέζι αυτό του Βαγγέλη που δόθηκε σε στενούς φίλους. Από την παρέα είδα πέρασε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.

Σε φιλικό κλίμα το ουζάκι με τον Γιώργο, κάτω όμως από την βαριά σκιά για την στήριξη που θα φέρει η «Αυγή».

Λίγο πιο κάτω οικογενειακό ουζάκι για τον πρώην πρόεδρο Γιάννη και νυν υποψήφιο περιφερειάρχη ο οποίος έμεινε μακριά από τις σφιχτές χειραψίες και από τα μεγάλα λόγια.

Το γνωστό τραπέζι με τον βουλευτή Αρκαδίας και τον Μανώλη δεν πέρασε απαρατήρητο, μιας και αυτοί οι δύο άνδρες σε κάθε ευκαιρία είναι μαζί, καθώς ο «εχθρός» είναι κοινός και στόχος είναι η αποκαθήλωση.

Η κολλητή παρέα των ιατρών, συνεχίστηκε στο εορταστικό και ενωτικό τραπέζι του Τάκη Μαντά, όπου κάθισαν σιμά του δημάρχου δείχνοντας ότι και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαθούν τον νυν δήμαρχο και τον τιμούν με την παρουσία τους, αλλά και με τις δηλώσεις τους.

Φιλαράκια μου γεια σας, φεύγω για το κοπή τη πίτα, την πρώτη για εφέτος.. Άντε να τις εκατοστίσουμε…

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.