Παρακολούθηση απολύμανσης νερού ανθρώπινης κατανάλωσης Δήμου Μεγαλόπολης

Παρακολούθηση απολύμανσης νερού ανθρώπινης κατανάλωσης Δήμου Μεγαλόπολης

Φεβρουάριος 16, 2017 - 10:16
0 σχόλια

Στο πλαίσιο της εν λόγω εργασίας θα υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο σύνολο εργασιών επεξεργασίας του νερού που αφορά στη απολύμανσή του για την παραγωγή και την τροφοδότηση των δικτύων ύδρευσης με πόσιμο νερό, το οποίο θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

1.Ρύθμιση και παρακολούθηση της ορθής λειτουργίας των τριών συστημάτων ροαναλογικής χλωρίωσης της Δημοτικής Κοινότητας Μεγαλόπολης έντεκα φορές για το 2017, προκειμένου να επιτυγχάνεται η απαραίτητη επεξεργασία του νερού για την παραγωγή και τροφοδότηση του δικτύου ύδρευσης με πόσιμο νερό.

2.Επί τόπου παρακολούθηση της απολύμανσης 11 φορές για το 2017 του νερού ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Μεγαλόπολης ως διαδικασία επεξεργασίας του νερού, για την παραγωγή και τροφοδότηση του δικτύου ύδρευσης της .Κ. Μεγαλόπολης με πόσιμο νερό.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν 11 δειγματοληψίες και επί τόπου μετρήσεις του ελεύθερου υπολειμματικού χλωρίου σε διάφορα σημεία του δικτύου ύδρευσης της .Κ. Μεγαλόπολης με τη μέθοδο DPD (χρωματομετρική μέθοδος διαιθυλοπαραφαινυλοδιαμίνης)

3.Ρύθμιση και παρακολούθηση 7 φορές για το 2017 της ορθής λειτουργίας των συστημάτων ροαναλογικής χλωρίωσης και ελεγχόμενης χλωρίωσης των Τοπικών Κοινοτήτων της .Ε. Μεγαλόπολης, της .Ε. Γόρτυνος και της .Ε. Φαλαισίας, τα οποία διαθέτουν εγκατεστημένα συστήματα απολύμανσης, προκειμένου να επιτυγχάνεται η απαραίτητη επεξεργασία του νερού για την παραγωγή και τροφοδότηση των δικτύων ύδρευσης με πόσιμο νερό

4.Επί τόπου παρακολούθηση της απολύμανσης 7 φορές για το 2017 του νερού ύδρευσης των Τοπικών Κοινοτήτων-Οικισμών των .Ε. Μεγαλόπολης, Γόρτυνος, Φαλαισίας που διαθέτουν εγκατεστημένα συστήματα απολύμανσης ως διαδικασία επεξεργασίας του νερού, για την παραγωγή και τροφοδότηση των δικτύων ύδρευσης των εν λόγω Τοπικών Κοινοτήτων-Οικισμών με πόσιμο νερό. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν 7 (επτά) δειγματοληψίες και επί τόπου μετρήσεις του ελεύθερου υπολειμματικού χλωρίου σε διάφορα σημεία του δικτύου ύδρευσης των Τοπικών Κοινοτήτων-Οικισμών των .Ε. Μεγαλόπολης, Γόρτυνος, Φαλαισίας που διαθέτουν εγκατεστημένα συστήματα απολύμανσης με τη μέθοδο DPD (χρωματομετρική μέθοδος διαιθυλοπαραφαινυλοδιαμίνης

5.Ρύθμιση και παρακολούθηση οκτώ φορές για το 2017 της ορθής λειτουργίας του συστήματος χλωρίωσης που είναι εγκατεστημένο στη δεξαμενή θέση «Πετρινοβούνι» της .Ε. Φαλαισίας, προκειμένου να επιτυγχάνεται η απαραίτητη επεξεργασία του νερού για την παραγωγή και τροφοδότηση του δικτύου ύδρευσης με πόσιμο νερό

6.Επί τόπου παρακολούθηση της απολύμανσης 8 (οκτώ) φορές για το 2017 του νερού ύδρευσης της δεξαμενής θέση «Πετρινοβούνι» της .Ε. Φαλαισίας ως διαδικασία επεξεργασίας του νερού, για την παραγωγή και τροφοδότηση του δικτύου ύδρευσης με πόσιμο νερό. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν 8 (οκτώ) δειγματοληψίες και επί τόπου μετρήσεις του ελεύθερου υπολειμματικού χλωρίου:

oστο νερό από την έξοδο της δεξαμενής θέση «Πετρινοβούνι» της .Ε. Φαλαισίας με τη μέθοδο DPD (χρωματομετρική μέθοδος διαιθυλοπαραφαινυλοδιαμίνης)

oσε κατάλληλα σημεία του δικτύου ύδρευσης της Τ.Κ. Λεονταρίου με τη μέθοδο DPD (χρωματομετρική μέθοδος διαιθυλοπαραφαινυλοδιαμίνης)

Στον παρακάτω Πίνακα παρατίθενται συνοπτικά οι Τοπικές Κοινότητες-Οικισμοί και η συχνότητα παρακολούθησης της απολύμανσης του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης σε κάθε μία από αυτές:

Πίνακας: Παρακολούθηση απολύμανσης νερού ανθρώπινης κατανάλωσης Δήμου Μεγαλόπολης

 

Α/Α

Τοπική Κοινότητα

Συχνότητα παρακολούθησης

 

απολύμανσης εντός του 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

1

.Κ. ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

11 φορές

 

 

 

 

 

2

Τ.Κ. ΠΛΑΚΑΣ

7 φορές

 

 

 

 

 

3

Τ.Κ. ΣΟΥΛΟΥ

7 φορές

 

 

 

 

 

4

Τ.Κ. ΡΑΨΩΜΑΤΙΟΥ

7 φορές

 

 

 

 

 

5

Τ.Κ. ΙΣΙΩΜΑΤΟΣ ΚΑΡΥΩΝ

7 φορές

 

 

 

 

 

6

Τ.Κ. ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΩΝ

7 φορές

 

 

 

 

 

7

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΦΑΝΑΪΤΗ-Τ.Κ.

7 φορές

 

ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΩΝ

 

 

 

 

 

 

 

 

8

Τ.Κ. ΧΡΑΝΩΝ

7 φορές

 

 

 

 

 

9

Τ.Κ. ΧΕΙΡΑΔΩΝ

7 φορές

 

 

 

 

 

10

Τ.Κ. ΣΟΥΛΙΟΥ

7 φορές

 

 

 

 

4

 

Πίνακας (Συνέχεια): Παρακολούθηση απολύμανσης νερού ανθρώπινης κατανάλωσης Δήμου Μεγαλόπολης

Α/Α

Τοπική Κοινότητα

 

Συχνότητα παρακολούθησης

 

απολύμανσης εντός του 2017

 

 

 

 

 

 

 

11

Τ.Κ. ΛΥΚΟΣΟΥΡΑΣ

 

7 φορές

 

 

 

 

12

Τ.Κ. ΑΝΩ ΚΑΡΥΩΝ

 

7 φορές

 

 

 

 

13

Τ.Κ. ΙΣΑΡΗ

 

7 φορές

 

 

 

 

14

Τ.Κ. ΚΑΡΙΤΑΙΝΑΣ

 

7 φορές

 

 

 

 

15

Τ.Κ. ΜΑΡΑΘΩΝ

 

7 φορές

 

 

 

 

16

Τ.Κ. ΠΟΤΑΜΙΑΣ

 

7 φορές

 

 

 

 

17

Τ.Κ. ΚΑΜΑΡΑΣ

 

7 φορές

 

 

 

 

18

Τ.Κ. ΣΟΥΛΑΡΙΟΥ

 

7 φορές

 

 

 

 

19

Τ.Κ. ΒΕΛΙΓΟΣΤΗΣ

 

7 φορές

 

 

 

 

20

Τ.Κ. ΑΚΟΒΟΥ

 

7 φορές

 

 

 

 

21

Τ.Κ. ΜΑΥΡΙΩΝ

 

7 φορές

 

 

 

 

22

Τ.Κ. ΣΚΟΡΤΣΙΝΟΥ

 

7 φορές

 

 

 

 

23

ΔΕΞΑΜΕΝΗ «ΠΕΤΡΙΝΟΒΟΥΝΙ»-

.Ε.

8 φορές

ΦΑΛΑΙΣΙΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

24

Τ.Κ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ

 

8 φορές

 

 

 

 

7. Βαθμονόμηση (calibration) του σταθμού μέτρησης υπολειμματικού χλωρίου της Δ.Κ. Μεγαλόπολης 11 (έντεκα) φορές για το 2017 με τη μέθοδο DPD (χρωματομετρική μέθοδος διαιθυλοπαραφαινυλοδιαμίνης)

8.Βαθμονόμηση (calibration) του σταθμού μέτρησης υπολειμματικού χλωρίου της Τ.Κ. Καρίταινας 7 (επτά) φορές για το 2017 με τη μέθοδο DPD (χρωματομετρική μέθοδος διαιθυλοπαραφαινυλοδιαμίνης)

9.Βαθμονόμηση (calibration) του σταθμού μέτρησης υπολειμματικού χλωρίου της Τ.Κ. Ποταμιάς 7 (επτά) φορές για το 2017 με τη μέθοδο DPD (χρωματομετρική μέθοδος διαιθυλοπαραφαινυλοδιαμίνης)

10.Βαθμονόμηση (calibration) του σταθμού μέτρησης υπολειμματικού χλωρίου της Τ.Κ. Καμάρας 7 (επτά) φορές για το 2017 με τη μέθοδο DPD (χρωματομετρική μέθοδος διαιθυλοπαραφαινυλοδιαμίνης)

11.Βαθμονόμηση (calibration) του σταθμού μέτρησης υπολειμματικού χλωρίου της Τ.Κ. Βελιγοστής 7 (επτά) φορές για το 2017 με τη μέθοδο DPD (χρωματομετρική μέθοδος διαιθυλοπαραφαινυλοδιαμίνης)

12.Βαθμονόμηση (calibration) του σταθμού μέτρησης υπολειμματικού χλωρίου της Τ.Κ. Ακόβου 7 (επτά) φορές για το 2017 με τη μέθοδο DPD (χρωματομετρική μέθοδος διαιθυλοπαραφαινυλοδιαμίνης)

Σημειώνεται ότι τόσο η συχνότητα παρακολούθησης της απολύμανσης, όπως αυτή αναφέρεται για κάθε Τοπική Κοινότητα-Οικισμό στον ανωτέρω Πίνακα, όσο και η συχνότητα βαθμονόμησης των σταθμών μέτρησης των Τ.Κ. Μεγαλόπολης, Καρίταινας, Ποταμιάς, Καμάρας, Βελιγοστής, Ακόβου, θα κατανέμεται κατάλληλα εντός της χρονικής διάρκειας της Σύμβασης, θα υλοποιείται για τη μεν περίπτωση της Δ.Κ. Μεγαλόπολης τουλάχιστον μία φορά μηνιαίως, για δε τις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες-Οικισμούς τουλάχιστον μία φορά ανά δίμηνο, με αύξηση της συχνότητας παρακολούθησης και βαθμονόμησης κατά την εαρινή και θερινή περίοδο, που αποτελούν τις περιόδους αιχμής της υδροδότησης.

13. Έκθεση ευρημάτων μετά από κάθε επίσκεψη, με στόχο την άμεση ενημέρωση της Τεχνικής Υπηρεσίας για την κατάσταση των συστημάτων χλωρίωσης, καθώς και για τις επεμβάσεις που τυχόν απαιτούνται σε θέματα της αρμοδιότητάς της (π.χ. πλήρωση δοχείων διαλυμάτων, φόρτιση συσσωρευτών, ηλεκτρολογικά και υδραυλικά θέματα, απόφραξη ακροφυσίων, προμήθεια ανταλλακτικών, κ.λ.π.). Επίσης, λόγω του ότι η λειτουργία του συστήματος χλωρίωσης της Δεξαμενής «Πετρινοβούνι»- .Ε. Φαλαισίας είναι συμβεβλημένη με την λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης, στην ανωτέρω έκθεση (ως παράρτημα) θα ελέγχονται και θα καταγράφονται επιπλέον, τα δεδομένα λειτουργίας της μονάδας (για τις 8 φορές που θα ελεγχθεί το σύστημα χλωρίωσης εντός του 2017), προκειμένου να επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη ρύθμιση και η ορθή λειτουργία του εν λόγω συστήματος χλωρίωσης

14.Αρχειοθέτηση αποτελεσμάτων μετρήσεων του ελεύθερου υπολειμματικού χλωρίου για το σύνολο των Τοπικών Κοινοτήτων-Οικισμών που αναφέρονται στον ανωτέρω Πίνακα

15.Ηλεκτρονική αρχειοθέτηση και επεξεργασία των δεδομένων παροχής νερού της Δημοτικής Κοινότητας Μεγαλόπολης, με βάση τα στοιχεία που θα δίνονται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μεγαλόπολης, με σκοπό την καταγραφή των στιγμιαίων παροχών των γεωτρήσεων και την ημερήσιο χρόνο λειτουργίας τους, τη μέση ημερήσια ποσότητα ανά γεώτρηση που τροφοδοτεί τη δεξαμενή, την καταγραφή των ημερήσιων ενδείξεων του σταθμού μέτρησης υπολειμματικού χλωρίου και τυχόν παρατηρήσεων που προκύπτουν από τη συλλογή των δεδομένων.

Η διάρκεια της παρούσας Σύμβασης ορίζεται ότι αρχίζει από την υπογραφή της και λήγει με την αποπεράτωση των εργασιών, οι οποίες πρέπει να εκτελεστούν εντός του 2017 και όχι πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2017.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.