Παράκαμψη Δολιανών: Ξεκίνησαν τα έργα - Ακόμα πιο κοντά η Τρίπολη με την Κυνουρία (pics)

Παράκαμψη Δολιανών: Ξεκίνησαν τα έργα - Ακόμα πιο κοντά η Τρίπολη με την Κυνουρία (pics)

Ιανουάριος 17, 2019 - 21:05
5 σχόλια

Ένα μεγάλο πρόβλημα φαίνεται να λύνεται, αφού εδώ και κάποιες μέρες έχουν ξεκινήσει οι εργασίες της παράκαμψης των Κάτω Δολιανών του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, με σκοπό τη βελτίωση της Επαρχιακής Οδού Τρίπολης-Άστρους.

Τον Νοέμβριο του 2018 είχε υπογραφεί η ανάλογη σύμβαση στην Πδεριφέρεια Πελοποννήσου, με τον περιφερειάρχη τότε να κάνει λόγο στο μεγάλο αυτό πρόβλημα που λύνεται και η Περιφέρεια ολοκληρώνει το δρόμο Τρίπολης - Άστρους, διευκολύνοντας κατά πολύ την πρόσβαση προς το Άστρος, αυξάνοντας παράλληλα το επίπεδο ασφάλειας.

Με την κατασκευή του έργου θα παρακαμφθεί ο οικισμός των Κάτω Δολιανών καθώς ο υφιστάμενος οδικός άξονας Τρίπολη –Άστρος διέρχεται εντός του οικιστικού ιστού περιλαμβάνοντας τμήμα με απαράδεκτα γεωμετρικά χαρακτηριστικά ως προς το εύρος της οδού και την κατά μήκος κλίση ενώ είναι πρακτικά αδύνατη η διασταύρωση δύο μεγάλων οχημάτων.

Παράλληλα η υλοποίηση της παράκαμψης των Κάτω Δολιανών σε συνδυασμό με τα ήδη κατασκευασθέντα και βελτιωμένα ως προς το επίπεδο εξυπηρέτησης τμήματα του οδικού άξονα Τρίπολης - Άστρους θα συμβάλουν:

i) στην εξυπηρέτηση της σημερινής αλλά και μελλοντικής κυκλοφορίας,
ii) στη βελτίωση των τεχνικών χαρακτηριστικών και της ασφάλειας του υφιστάμενου οδικού δικτύου,
iii) στη μείωση του απαιτούμενου χρόνου της διαδρομής από την Τρίπολη προς τους οικισμούς των Δήμων Βόρειας και Νότιας
Κυνουρίας και γενικά τα παράλια του νομού Αρκαδίας,
iv) στην ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης των ανατολικών παράλιων της Πελοποννήσου,
v) στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής επιρροής του άξονα. 

Αναλυτικότερα το έργο περιλαμβάνει τις απαιτούμενες εργασίες για τη βελτίωση και ολοκλήρωση της κατασκευής της επαρχιακής οδού Τρίπολης – Άστρους στο τμήμα από Χάνι Τσιμούρι έως Κάτω Δολιανά και ειδικότερα στο τμήμα της Παράκαμψης Κ. Δολιανών από Χ.Θ. 6+600,00 έως Χ.Θ. 7+770,53.

Προβλέπονται εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας και ασφαλτικών, σήμανσης-ασφάλισης.

Περιλαμβάνεται γεφύρωση του ποταμού Τάνου και δύο κάθετοι οδοί.


5 Σχόλια

ΨΕΜΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΜΠΑΖΩΘΗΚΕ ΕΙΧΕ ΑΠΑΛΟΤΡΙΩΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ,ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕς ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ,ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ

Σωστός. Δεν μασαμε. Με ενα φορτηγό και μια μπουλντοζα δεν γινονται εργα. Ποια εταιρια εχει αναλαβει το εργο. Ξυπνησε ο κοσμος ρεε.

Α-ΡΕ ΠΕΤΡΟΟΟΟΟΟ, ΑΣΠΡΙΣΑΝΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ. ΠΟΥΛΑΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙΣ ΚΑΝΑ ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ. ΕΝΝΙΑ (9) ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΣΤΡΟΣ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ - ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΦΑΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Όπως είπε και ένας σοφός για άλλο έργο " άμα υπήρχαν λεφτά, οι τσάπες θα έφταναν στην Κινα"

Ο Κωστας Βλασης εχει βαλει το ποιμνιο του να αντιδρα. Κωστα,οταν θα πηγαινεις στο εξοχικο του Τακη στον Τυρο,να περνας απο τον παλιο δρομο τωρα που θα παρεις αδεια διαρκειας.Να παιρνεις και τον Σκαντζο κοντα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.