Παραίτηση Κοτζιά: Πιο κοντά οι βουλευτικές εκλογές και με άρωμα Αρκαδίας;

Παραίτηση Κοτζιά: Πιο κοντά οι βουλευτικές εκλογές και με άρωμα Αρκαδίας;

Οκτώβριος 18, 2018 - 12:08
1 σχόλια

«Γενικό σιωπητήριο» διέταξε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση και στο κόμμα μετά την παραίτηση Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας μας, και μάλιστα σε μια συγκυρία εξαιρετικά κρίσιμη για το Σκοπιανό. Οι «σκιές» πάντως της πρότασης Κοτζιά να υποβάλλονται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο τα «μυστικά κονδύλια» όλων των υπουργείων που τα λαμβάνουν, συμπεριλαμβανομένου και του Εθνικής Άμυνας, του οποίου προΐσταται ο Πάνος Καμμένος, πέφτουν βαριές στην όλη υπόθεση.

Πάντως, είναι σαφές ότι, πρώτον, ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει πλέον δεχθεί ισχυρούς τριγμούς και τίποτα δεν θα είναι ξανά το ίδιο ανάμεσα στον Τσίπρα και στον Καμμένο. Και, δεύτερον, ο «συγκυβερνήτης», ο «εταίρος», ο «ακραίος δεξιός που στήριξε μια αριστερή κυβέρνηση» Πάνος Καμμένος, ενός κόμματος που δεν πιάνει στις δημοσκοπήσεις πάνω από 1%, καθορίζει μια ολόκληρη κυβέρνηση με τον εκβιασμό «σας ρίχνω αν με αψηφήσετε».

Και ο Τσίπρας δεν τον αψηφά, αντιθέτως τον έχει... κορόνα στο κεφάλι του.

Τελικώς, εκεί που η κυβέρνησή του κάνει ένα βήμα εμπρός, αναγκάζεται να κάνει δύο βήματα πίσω, και μάλιστα προς τα δεξιά κιόλας, αφού μέχρι στιγμής ο Καμμένος με τη σκληρή τελικά προσωπική πολιτική του, έχει επιτύχει την απομάκρυνση δύο υπουργών σε εμβληματικές για την Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ θέσεις: του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ο οποίος θα μεταρρύθμιζε την Παιδεία και του κ. Κοτζιά, ο οποίος είχε αναλάβει το Μακεδονικό.

Σήμερα, η Ελλάδα έχει Πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν είναι πρωτόγνωρο το φαινόμενο. Είναι, όμως, σαν να λέει ο Τσίπρας στον Καμμένο «μαζί μου δεν θα τα βάλεις, έτσι;».

Προς εκλογές... αλλά πότε;

Θυμίζουμε ότι Τσίπρας και Καμμένος είχαν συμφωνήσει να πορευτούν μαζί ωσότου έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι, βάσει της προσωπικής τους συμφωνίας, η διγλωσσία δεν θα είναι αποδεκτή. Ταυτόχρονα, ο Πρωθυπουργός δεσμεύεται ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις, ότι χιλιάδες θέσεις εργασίας θα προκηρυχθούν μέσω ΑΣΕΠ, και ελπίζει ότι το κλίμα θα αντιστραφεί.

Από την άλλη πλευρά, σημειωτέον ότι ο Κοτζιάς είναι βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην κίνηση στην οποία συμμετέχει («ΠΡΑΤΤΩ»), συμμετέχει η βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Γεωργία Γεννιά, με καταγωγή από την Τρίπολη, όσο και ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κλυδωνισμό στην κυβέρνηση; Προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, δυνητικά, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για σοβαρές εξελίξεις και όχι στον χρόνο που θα επιθυμούσε ο κ. Τσίπρας ή ο εταίρος του κ. Καμμένος.

 

Γαλανιάδη Εύα


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.