Παραχωρείται το κολυμβητήριο του ΔΑΚ Τρίπολης για το μάθημα κολύμβησης στα Δημοτικά Σχολεία

Παραχωρείται το κολυμβητήριο του ΔΑΚ Τρίπολης για το μάθημα κολύμβησης στα Δημοτικά Σχολεία

Αύγουστος 26, 2016 - 14:11
1 σχόλια

Σύμφωνα με απόφαση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Τρίπολης, το κολυμβητήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου της πόλης μας παραχωρείται στα Δημοτικά όλου του Νομού Αρκαδίας, προκειμένου οι μαθητές της Γ' και σε κάποιες περιπτώσεις της Δ' τάξης να διδαχθούν το νέο υποχρεωτικό μάθημα της κολύμβησης που με απόφαση του υπουργείου Παιδείας καθιερώνεται σε όλη τη χώρα ύστερα από την πιλοτική του εφαρμογή το προηγούμενο διδακτικό έτος σε 25 σχολεία της Αττικής. Θα διδάσκεται σε 10-12 ώρες εντός της σχολικής χρονιάς και τα μαθήματα θα ολοκληρώνονται σε ένα τρίμηνο.

Έτσι, το ΝΠΔΔ Τρίπολης αποφάσισε στις 13 Ιουλίου του 2016 να παραχωρήσει 2-3 ακριανές λωρίδες του κολυμβητηρίου για το μάθημα.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση αναφέρεται:

«Το ΝΠΔΔ διαθέτει τη χρήση του δημοτικού κολυμβητηρίου για την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος κολύμβησης στις Α/θμιες μονάδες εκπαίδευσης στους μαθητές Γ΄ και Δ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων του Δήμου για το σχολικό έτος 2016- 2017. Συγκεκριμένα διαθέτει τις 2-3 ακριανές διαδρομές και τη μικρή
πισίνα καθώς και το υπάρχον βοηθητικό υλικό (σωσίβια, σανίδες, αφρώδεις σωλήνες κ.α.)». (δείτε ολόκληρη την απόφαση ΕΔΩ)

Ωστόσο, στην εγκύκλιο του υπουργείου αναφέρεται ότι τα ΝΠΔΔ της χώρας πρέπει να μεριμνήσουν για τη μεταφορά των μαθητών αλλά και για την παρουσία πτυχιούχων φυσικής αγωγής με ειδικότητα την κολύμβηση και το ΝΠΔΔ του Δήμου μας δεν διαθέτει ανάλογο προσωπικό ή όχημα για τη μεταφορά των μαθητών. Έτσι, στην απόφαση αναφέρεται: «Επειδή το ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης δεν διαθέτει οχήματα δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης των μαθητών στο δημοτικό κολυμβητήριο προκειμένου να διευκολυνθούν οι σχετικές μονάδες, ούτε και πτυχιούχους φυσικής αγωγής με ειδικότητα κολύμβησης που ανήκουν στο ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης και μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία».

Μένει να δούμε, λοιπόν, πώς θα καλυφθούν αυτά τα κενά ώστε να διδαχθούν οι μαθητές του Νομού μας κολύμβηση, δηλαδή εκείνοι που, σύμφωνα με την υπουργική εγκύκλιο, φοιτούν σε σχολεία 25 χλμ. μακριά από την πιο κοντινή δημοτική πισίνα.

Το Arcadia Portal είχε αναφερθεί στο θέμα με παλαιότερη ανάρτηση (δείτε ΕΔΩ).

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.