Παραδοσιακό Πάσχα στην Τρίπολη 2018 (pics,vid)

Παραδοσιακό Πάσχα στην Τρίπολη 2018 (pics,vid)

Απρίλιος 08, 2018 - 13:23
18 σχόλια

Ο καλός καιρός βοήθησε έτσι ώστε να βρεθούν αρκετοί επισκέπτες από νωρίς το πρωί στην πλατεία του Άρεως όπου ο Δήμος Τρίπολης έχει στήσει τις καθιερωμένες ψησταριές και προσφέρουν δωρεάν αρνί, κόκκινα αυγά, κουλούρια και κρασί.

Υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής το γλέντι έχει ξεκινήσει και αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι αργά το απόγευμα συνεχίζοντας μία παράδοση χρόνων στην Τρίπολη.

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr - Εορτασμός Πάσχα 2018 στην Τρίπολη


18 Σχόλια

20:04 Και να σκεφτεί κανείς ότι κατήργησαν οι νυν κατσαπλιάδες το καρναβάλι στην Τρίπολη, γιατί δεν ήθελαν λέει η εκδήλωση του καρναβαλιού να υποβαθμίσει το "ξακουστό" και "φημισμένο" Πάσχα στην Τρίπολη. Ναι, πριν 30 χρόνια όμως, γιατί πλέον είναι το πιο χάλια και το πιο μούχλα Πάσχα που είχε ποτέ η Τρίπολη. Ασορτί με τη δημοτική αρχή. Για κάποιους ξένους βέβαια που δεν έχουν μέτρο σύγκρισης, καλό είναι το πανηγυράκι. Οι άνθρωποι πάντως είναι απίθανοι. Μόλις μέσα σε 4 χρόνια διέλυσαν ό,τι καλό είχε αυτή η πόλη και συνεχίζουν ακάθεκτοι. Ευτυχώς που σε ένα χρόνο ξεβρωμίζουν, αλλιώς χαθήκαμε...

Για ρωτήστε για το κέρασμα στις περιμετρικές ψησταριές του δήμου ήταν επαρκές; Έχουμε δικαίωμα να μάθουμε εμείς οι Τριπολιτσιώτες που πληρώνουμε για αυτό κ.κ. της δημαρχίας....

Αυτή η δημοτική αρχή θα περάσει ως εφιάλτης από μια ιστορική πόλη που φημιζόταν για το Πάσχα για το Καρναβάλι κλπ.Όλα αυτά έχουν υποβαθμισθεί.Φυσικά η υποβάθμιση ξεκίνησε από το Σμυρνιώτη.Το μόνο που πρέπει να δοκιμάσουμε τώρα πλέον είναι ο Τζιούμης.Δεν πιστεύω ότι μπορεί να κάνει κάτι καλλλίτερο αλλά πρέπει να δοκιμασθεί κι αυτός.

@14:18 Εγώ πάντως θυμάμαι ότι επί δημαρχίας Σμυρνιώτη και διαφήμιση του Πάσχα γινόταν σε αθηναϊκά ΜΜΕ (ΕΡΤ, Αnt1, Star κλπ) και συλλεκτικό γραμματόσημο που κυκλοφορούσε παντού είχε εκδοθεί για το τριπολιτσιώτικο πάσχα κι ούτε το καρναβάλι είχε καταργηθεί. Πώς μιλάς τώρα εσύ για υποβάθμιση, είναι απορίας άξιον...Υποβάθμιση και κατάντια για την πόλη και το δήμο γενικότερα είναι αυτό που ζούμε εδώ και περίπου μια τετραετία, με την ομάδα των άσχετων, αγράμματων κι επικίνδυνων που διοικούν το δήμο. Κι αυτό σου το λέει ένας - πρώτη και τελευταία φορά - ψηφοφόρος του Παυλή. Δεν μου κοβότανε καλύτερα;

Αλήθεια....αληθευει αυτο που άκουσα για το κοστολογιο των εκδηλωσεων του πασχα? Να ανερχεται στα 150.000ευω?? Ή φημολογία ήταν???

Ανώνυμε 15/40 συμφωνώ μαζί σου τα ίδια όμως λένε και για το Σμυρνιώτη.Για παράδειγμα σου λέω ότι τα ίδια λένε και γι αυτόν.Δεν μας κόβεται καλύτερα το χέρι για να μη μπω τίποτα άλλο, που θα ξαναψηφίσουμε Παυλή ή Σμυρνιώτη; Και οι δυο τους παίρνουν Νομπελ ψευτιάς.άλλωστε δεν ξεχναμε οι δεξιοί ότι ο Γιαννάκης πήγε κόντρα στο Κωνσταντόπουλο στις Νομαρχιακές εκλογές.Τιμωρήθηκε και πάλι θα τον τιμωρήσουμε.

@17:43 - Ψεύτης ο Σμυρνιώτης; Σε ποια πόλη ζεις; Όλη η πόλη απολαμβάνει το πεζοδρομημένο κέντρο που κατασκευάστηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Το ίδιο και τα υπόλοιπα έργα της παράταξής του. Σχολεία κτλ. Για να συγκρίνεις Παυλή και Σμυρνιώτη προφανώς έχεις συμφέροντα σε άλλο συνδυασμό, αλλιώς είναι αδιανόητο. Επί Δημαρχίας Σμυρνιώτη άλλαξε προς το καλύτερο η πόλη. Επί δημαρχίας Παυλή βιώσαμε το απόλυτο ΜΗΔΕΝ. Αυτά που γράφεις για τον Κωνσταντόπουλο είναι γραφικά. Δεν διασπάς όσο και να προσπαθείς. Η δημαρχία Σμυρνιώτη ήταν η καλύτερη τα τελευταία 40 χρόνια. Πάλι Σμυρνιώτη δαγκωτό.

Παυλάκη αγόρι μου από ότι φαίνεται είσαι μικρός στην ηλίκία.Φρόντισε να μάθεις τα πράγματα σωστά.Κανένα συμφέρον δεν έχω απλώς είμαι 62 χρονών και κουράσθηκα να ακούω ψέματα.Ως αναφορά τα έργα Σμυρνιώτη πρέπει να ξέρεις ότι βρήκε μελέτες και χρήματα από τον Κοτσιάνη.Η Πόλη που ζούμε είναι μικρή και γνωριζόμαστε καλά.Επειδή λοιπόν είμαι κατα τη δεξιά πτέρυγα σου λέω ότι θα ψηφίσω Τζιούμη για να δοκιμαστεί και αυτός για αυτά που υπόσχεται.Τέλος όπως οι πολιτικοί που εμείς ψηφίζουμε έχουν το δικαίωμα να αλλάζουν κόμματα,βλέπε Σαμαράς Τατούλης Σμυρνιώτης κόντρα στον Κωνσταντόπουλο εμείς;

Τι λε ρε Παύλο ,πάρκαρα το Datsun πίσω απο το Μάλιαροπουλειο και τωρα δεν μπορώ !χαλασε την πόλη με τον πεζόδρομο ,καλα γυρνάγαμε τσάκα τσάκα κει χαμού

Τι διαφορετικό προσφέρει το Πάσχα στη Τρίπολη το 2018 σε σχέση με το 2012, σε σχεση με το 2009 με το 2005 με το 2002 με το 1998/1994/1990 κ.λ.π? Αρνιά , χορευτικά, και το copy paste χάνεται πισω στους αιώνες? Σε μια κοινωνία που αλλάζει...τα γούστα διαμορφώνονται διαρκώς...και με την τεχνολογία να φερνει τα εθιμα του καθε τόπου στο κινητο σου και τους (ακριβούς) καινούριους δρόμους που εφεραν καθε προορισμό κοντά ή κρατάς την ίδια συνταγή όταν ειναι επιτυχημένη ή την τροποποιείς ώστε να κουμπώνει στη συγχρονη εποχη..αναλογα με τον κόσμο που θες και τις ηληκίες που θές...γινεται αραγε αυτό?

Επειδή το έχετε κάψει, μερικές επισημάνσεις: 1) το όλο σκηνικό περισσότερο μοιάζει με τραβηγμένη απόπειρα ενσωμάτωσης των γύφτων και δευτερευόντως των αλλοδαπών στην κανονικότητα μια ειδικής ημέρας που παραδοσιακά αφορά μόνο τους γηγενείς.

2) η πόλη δεν είναι πειραματόζωο για να δοκιμαστεί ένας ακόμη πασόκος που ποτέ δεν διαφοροποιήθηκε από τον γαλαζοπράσινο πολτό που βολεύεται σε θέσεις που η τοπική αυτοδιοίκηση ως κατεξοχήν χώρος για ρουσφέτι και βόλεμα μειονεκτικών ατόμων προσφέρει.

3) Αυτοί που για τέσσερα (αρ. 4) χρόνια είχαν την πλατεία Αρεως πίστα μοτο κρος έδειξαν τις ικανότητές τους. Η πόλη είναι έρμαιο όσων ανεμπόδιστοι καταφέρνουν να κάνουν εδώ ό,τι ντρεπόντουσαν να κάνουν στα χωριά τους.

Πάσχα 2018 στην Ελλάδα! Πού να πάτε ταξίδι το Πάσχα στην Ελλάδα; https://gr.skyscanner.com/news/inspiration/mere-ana-ten-ellada-opou-to-paskha-einai-xekhoristo/ https://www.ellines.com/specials/11779-paschalinoi-proorismoi-stin-ellada-kai-ta-ethima-tous/

Να καταθέσεις επώνυμα τις προτάσεις σου κύριε. Όταν λέμε όχι σε κάτι έχουμε και αντιπρόταση. Αλλιώς φαίνεται ότι κρίνουμε με κακεντρέχεια.

@ Προβο... to the point και στα τρία. Γεια στο στόμα σου! Ειδικά στο #2. Ακούς εκεί «να δοκιμάσουμε κι αυτόν...» Κάπως έτσι βρεθήκαμε με τον Αλέκση στο σβέρκο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.