Παραδοσιακά γιορτάστηκε η Τσικνοπέμπτη στην Τρίπολη (pics,vid)

Παραδοσιακά γιορτάστηκε η Τσικνοπέμπτη στην Τρίπολη (pics,vid)

Φεβρουάριος 20, 2020 - 14:09
2 σχόλια

Από το πρωί της Πέμπτης 20 Φεβρουαρίου παρά τον άστατο καιρό οι ψησταριές είχαν πάρει φωτιά στους δρόμους και τις γειτονιές της Τρίπολης και η «τσίκνα» που χαρακτηρίζει τη σημερινή μέρα «τραβούσε» από την μύτη τους περαστικούς.

Την Τσικνοπέμπτη λοιπόν σύμφωνα με το έθιμο, στα σπίτια ψήνουν κρέας στη σχάρα, γεμίζοντας τον αέρα με τη μυρωδιά της «τσίκνας».

Έτσι τα διάφορα κιόσκια στους δρόμους κερνούσαν μεζέδες και κρασί τους περαστικούς έτσι ώστε το ξεφάντωμα να κρατήσει μέχρι αργά το βράδυ.

Ο δήμος Τρίπολης γιόρτασε την ημέρα στο κέντρο της Τρίπολης, μπροστά στο παλιό δημαρχείο και κέρασε τους περαστικούς με πάνω από 1.000 σουβλάκια που δόθηκαν στο δήμο από χορηγία.

O Δήμαρχος Τρίπολης μιλώντας στα ΜΜΕ έκανε αναφορά για την σημερινή ημέρα αλλά και για την επαναφορα του Καρναβαλιού της Τρίπολης ύστερα από πολλά χρόνια επισημαίνοντας πως θα είναι ένα τετραήμερο διασκέδασης με το κόσμο να δηλώνει ήδη τεράστια συμμετοχή στο Καρναβάλι

Το ίδιο σκηνικό και στο ΚΑΠΗ του δήμου, με τους ηλικιωμένους να γλεντούν και να χορεύουν τηρώντας τα έθιμα.

Ευχόμαστε σε όλους Καλή Σαρακοστή!

Video: 

ArcadiaPortal.gr Τσικνοπέμπτη στην Τρίπολη 2020


2 Σχόλια

Ωραίος ο Σιδέρης, με την επένδυση του ξανά ζώντανεψε τον πεζόδρομο Δεληγιάννη ανοίγοντας και αλλά μαγαζιά μετά από αυτόν!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.