Παραδοσιακά γιορτάστηκαν τα Κούλουμα στην Τρίπολη (pics,vid)

Παραδοσιακά γιορτάστηκαν τα Κούλουμα στην Τρίπολη (pics,vid)

Μάρτιος 11, 2019 - 13:22
0 σχόλια

Με ανοιξιάτικο καιρό εορτάστηκαν τα Κούλουμα στην Τρίπολη την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου.

Ο δήμος Τρίπολης και φέτος επέλεξε οι εκδηλώσεις για την ημέρα να μεταφερθούν στο προαύλιο χώρο της Αγίας Τριάδας (Σέχι).

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλληλοβοήθειας «Αγία Τριάς» Σέχι παραχώρησε στην δήμο τον εξαίσιο αυτό χώρο αποδεικνύοντας ότι οι Σεχιώτες είναι φιλόξενοι.

Αρκετός  ήταν ο κόσμος που παρευρέθηκε στην εκδήλωση του δήμου, η οποία περιελάμβανε γλέντι και φυσικά όλα τα σαρακοστιανά εδέσματα.

Λαγάνα, ταραμοσαλάτα, ελιές και η πατροπαράδοτη φασολάδα μοιράζονταν στον κόσμο έτσι ώστε να τηρηθούν τα έθιμα τα οποία προτάσσουν σαρακοστιανά εδέσματα για την ημέρα.

Από νωρίς η παραδοσιακή ορχήστρα του Νίκου Πετρόπουλου έδινε τον ρυθμό και πολλοί ήταν αυτοί που ρίχτηκαν για τα καλά στο χορό.

Στον ουρανό της Τρίπολης πέταγαν πολύχρωμοι χαρταετοί, με τους γονείς να κάνουν ό,τι μπορούν για να φτάσουν όσο πιο ψηλά μπορούσαν τον χαρταετό τους και να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Χρόνια Πολλά, Καλή Σαρακοστή!

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Κούλουμα στην Τρίπολη 2019


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.