Παπαζαχαρίας: Οι επιλογές της δημοτικής αρχής για τα σκουπίδια οδηγούν σε αδιέξοδο και το πρόβλημα οξύνεται (video)

Παπαζαχαρίας: Οι επιλογές της δημοτικής αρχής για τα σκουπίδια οδηγούν σε αδιέξοδο και το πρόβλημα οξύνεται (video)

Δεκέμβριος 20, 2012 - 14:15

Συνέντευξη τύπου "Μαντινειακής Συμπολιτείας"- Βαρείς χαρακτηρισμοί για την ιδιοκτησία Μπιτσάνη και την διαχείριση του θέματος από δημοτική αρχή και μείζονα μειοψηφία

Τα σκουπίδια και αν θα κάνουν οι πολίτες της Τρίπολης Χριστούγενννα με αυτά, η μέριμνα που έχει ληφθεί για την προστασία της περιοχής του Στρατοπέδου από πλημμύρες, μετά τα γεγονότα που συνέβησαν και στις αρχές του έτους και η υπόθεση της ιδιοκτησίας Μπιτσάνη ήταν τα κύρια θέματα που έθιξαν ο επικεφαλής της "Μαντινειακής Συμπολιτείας"  Τάσος Παπαζαχαρίας και το μέλος της παράταξης Γιάννης Σταθόπουλος στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν πριν λίγη ώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας.

Ο κ. Παπαζαχαρίας σημείωσε ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα ενημερώνουν τους κατοίκους της πόλης για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Μαντινειακής Συμπολιτείας και τόνισε μιλώντας για τα σκουπίδια πως δυστυχώς, έτσι όπως πάει η κατάσταση, φαίνεται πως θα κάνουν οι κάτοικοι γιορτές με αυτά στους κάδους. Μάλιστα επεσήμανε πως το θέμα το έθιξε και στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν έλαβε ξεκάθαρη απάντηση από το δήμαρχο. Επίσης διευκρίνισε πως η λύση του δεματοποιητή δεν φαίνεται να προχωρά και συνέχεια θα δημιουργούνται δυσκολίες ενώ ως μοναδική λύση στο πρόβλημα ανέφερε την διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση.

Στις καλένδες το θέμα με την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής του Στρατοπέδου

Για το θέμα των μέτρων που έχουν ληφθεί από τη δημοτική αρχή σχετικά με την περιοχή του στρατοπέδου και την προστασία από τυχόν πλημμύρες, ένα θέμα που έθιξε επίσης στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Παπαζαχαρίας δήλωσε πως ο δήμαρχος παρέπεμψε τη λύση του στο αόριστο μέλλον και για το λόγο αυτό  κάλεσε τον ίδιο και  τη δημοτική αρχή να δράσει άμεσα και να προχωρήσει σε αντιπλημμυρικά έργα γιατί συνεχώς θα υπάρχουν τα ίδια προβλήματα και γιατί οι κάτοικοι ζουν συνεχώς με την αγωνία για το τι μπορεί να τους συμβεί....

Σταθόπουλος: "Πρόστυχο παιχνίδι γύρω από την ιδιοκτησία Μπιτσάνη"

Από τη δική του πλευρά ο κ. Σταθόπουλος για την ιδιοκτησία Μπιτσάνη χαρακτήρισε την όλη στάση της δημοτικής αρχής και της μείζονος μειοψηφίας " ως πρόστυχο παιχνίδι" και σημείωσε πως χάνεται ο τελευταίος πνεύμονας πρασίνου της πόλης από λανθασμένους χειρισμούς ενώ δεν λαμβάνονται υπόψη οι σχεδιασμοί και όσα προβλέπονται να γίνουν εκεί (σχολείο κλπ) και διευκρίνισε ότι θα είναι δίπλα στους κατοίκους της περιοχής για να μην καταστραφεί το πράσινο, όπως συνέβη με την περίπτωση "Ντούμα- Μαυρόγιαννη" και τη Βίλα Τουρκοβασίλη.

Ελένη Τράκα

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/9n4iCRbNxM4