Παπαζαχαρίας: Αέρας κοπανιστός η υπογραφή της ΣΔΙΤ

Παπαζαχαρίας: Αέρας κοπανιστός η υπογραφή της ΣΔΙΤ

Δεκέμβριος 17, 2015 - 12:12
2 σχόλια

Κοπανιστός αέρας οι εξαγγελίες Τατούλη και Νικολάκου περί υπογραφής της σύμβασης με την Εταιρεία ΤΕΡΝΑ για τη διαχείριση των Απορριμμάτων στη Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Με κοινή τους απόφαση τα τρία συναρμόδια Υπουργεία: Οικονομίας-Εσωτερικών και Περιβάλλοντος έθαψαν οριστικά και αμετάκλητα τα όνειρα για διαχείριση των απορριμμάτων στη Περιφέρεια της Πελοποννήσου από Ιδιωτικά συμφέροντα!

Ο απαρχαιωμένος Περιφερειακός σχεδιασμός σε συνάρτηση με τους ληστρικούς όρους που βάζει σε βάρος των Δημοτών και των Δήμων η προτεινόμενη συμφωνία με τον ιδιώτη, έγινε η αφορμή να κάνουν τη παρακάτω κοινή δήλωση τα τρία προαναφερόμενα Υπουργεία!

Μεταξύ των άλλων η κυβέρνηση μέσω και της ήδη συσταθείσας Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής, αποφάσισε και δεσμεύεται να επανεξετάσει άμεσα το κατά πόσον ο σχεδιασμός όλων των έργων ΣΔΙΤ  Διαχείρισης των Απορριμμάτων είναι σύμφωνος με την Κοινοτική και την Εθνική Νομοθεσία δηλαδή με τον Νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ 2015).

Όπως ρητά αναφέρει η κοινή δήλωση των τριών συναρμόδιων υπουργείων: Δεσμευόμαστε να συμβάλουμε χωρίς χρονοτριβή, στο πλαίσιο της αναθεώρησης των Περιφερειακών σχεδιασμών, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους Αυτοδιοικητικούς φορείς, στη χρηματοδότηση και υλοποίηση των νέων σχεδιασμών ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων που θα προκύψουν, με βάση τον σεβασμό στο Δημόσιο συμφέρον και το σύγχρονο Ευρωπαϊκό περιβαλλοντικό κεκτημένο!

Ύστερα από αυτά οι μεν Δήμαρχοι πρέπει να σηκώσουν τα μανίκια και να εργαστούν ταχέως στην κατεύθυνση να φτιάξει ο καθένας η σε συνέργεια με όμορους Δήμους τον δικό τους σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων τους, η δε κυβέρνηση όπως έχει δεσμευτεί, να τους βοηθήσει πρώτα με την τελευταία τεχνογνωσία και δεύτερο με την απαραίτητη χρηματοδότηση ώστε να προγραμματίσουν και να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό τους με την πιο σύγχρονη τεχνολογία!

Οι πομπώδεις δηλώσεις και οι τσιριχτές τηλεοπτικές εμφανίσεις από στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν έχουν πλέον κανένα νόημα γιατί  ανήκουν στη σφαίρα του επιθυμητού, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν επιτέλους κάποιοι ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει στη χώρα μας και ότι του επιθυμητού προηγείται το Δημόσιο συμφέρον και πιο συγκεκριμένα το συμφέρον των Δημοτών!!!

Τάσος Παπαζαχαρίας.


2 Σχόλια

Δεν πήραν την άδειά σας για να προχωρήσουν στην υπογραφή κύριε αρθρογράφε; Αλήθεια σε ποίο χώρο κινήστε κύριε; Τιμή σας και καμάρι σας, αλλά γράψτε το καθαρά για να το ξέρουμε και εμείς οι αναγνώστες των κειμένων σας. Ευχαριστούμε !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.