Παπανδρέου από Τρίπολη: Αφήστε ήσυχους τις Ελληνίδες και τους Έλληνες! (photos+video)

Παπανδρέου από Τρίπολη: Αφήστε ήσυχους τις Ελληνίδες και τους Έλληνες! (photos+video)

Ιανουάριος 09, 2015 - 21:20
14 σχόλια

Ομιλία του προέδρου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην Τρίπολη

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών βρέθηκε στην Τρίπολη και παρουσίασε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο τις θέσεις του στους Αρκάδες πολίτες, αλλά και τους υποψηφίους του νεοσύστατου κόμματός του στην Αρκαδία.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου, προκειμένου να υποδεχθεί τον Γ. Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του Κινήματος ξεκίνησε την ομιλία του με την προσφώνηση «φίλες και φίλοι», και αμέσως μετά με το σύνθημα της εκστρατείας του, το «πάμε!».

Ακολούθως, επεσήμανε ότι η δύναμη του Κινήματος είναι μόνο οι πολίτες, οι οποίοι θα σηκώσουν ψηλά τη χώρα με τη δύναμη της φωνής τους, που θα ακουστεί μέσα στη Βουλή «για τις αξίες και την Ελλάδα μας». Και χαρακτήρισε το Κίνημα ένα κίνημα προοδευτικών αξιών, «απέναντι στο συντηρητικό κυνήγι της εξουσίας, ένα κίνημα αλήθειας απέναντι στον ανορθολογισμό», που δεν θα είναι «πατερίτσα της Δεξιάς» (υπονοώντας το ΠαΣοΚ), αλλά ούτε και «ουραγός κανενός».

Στη συνέχεια μίλησε για τα χαρακτηριστικά του νεοπαγούς κόμματος, χαρακτηρίζοντάς το κίνημα «συμμετοχής και αυτοοργάνωσης» και κάλεσε και τους Αρκάδες να υπογράψουν την ιδρυτική του διακήρυξη, στην οποία αναφέρθηκε ως «συμβόλαιο τιμής», και παρουσίασε τις βασικές αρχές του Κινήματος, οι οποίες πηγάζουν από τον Διαφωτισμό, όπως αυτός στέκεται απέναντι στον φονταμενταλισμό, τη δημαγωγία και τον λαϊκισμό.

Σε αυτό το σημείο βρήκε την ευκαιρία να δηλώσει τη στήριξή του στον γαλλικό λαό, που δοκιμάζεται από ένα πρωτοφανές κύμα βίας.

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε την κρίση «λογαριασμό που μας ήρθε για την πελατειακή ασυδοσία των προηγούμενων ετών, που σκόπιμα τον άφησαν κάποιοι στις επόμενες γενιές».

Κυρίως επικεντρώθηκε στο «άδικο» και «εξοργιστικό», γεγονός, όπως είπε, να κινδυνεύει η χώρα ναβγει από το ευρώ, και κατηγόρησε την κλειστή ομάδα ανθρώπων που απέτυχαν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα, παρά τη διακομματική στήριξη στη Βουλή, και αναφέρθηκε στην αποτυχία της παρούσας κυβέρνησης, όπως είπε, να συνεχίσει τις ουσιαστικές τομές που η δική του κυβέρνηση είχε θεμελιώσει το 2009. Επιτέθηκε στην παρούσα κυβέρνηση, λέγοντας πως «αντί να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα στήριξης με σοβαρότητα στην πράξη, βύθισαν την Ελλάδα και πάλι στην αναξιοπιστία», και «αποφάσισαν τότε να παίξουν τη χώρα στα ζάρια των εκλογών, πετώντας την καυτή πατάτα στην επόμενη κυβέρνηση».

Ακολούθως, ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στην πολιτική που ευαγγελίζεται ότι θα ακολουθήσει, επεσήμανε ότι η χώρα μας δεν είναι μόνη της στην Ευρωζώνη και ότι «μπορούμε να χαράξουμε έναν δικό μας δρόμο, αλλά μια εθνική στρατηγική οφείλει να αντιληφθεί τις σημερινές τάσεις του χρηματοπιστωτικού συστήματος», όπως είπε. Και χαρακτήρισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ: «Μόνο ανευθυνότητα, μόνο ανέξοδες επιδείξεις μαγκιάς».

«Κάλεσα και καλώ τους πάντες να σταματήσουν άμεσα να τροφοδοτούν την κουβέντα περί εξόδου από το ευρώ», επεσήμανε στη συνέχεια και, απευθυνόμενος στους εταίρους, είπε: «Σήμερα αφήστε ήσυχους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες! Εκλογές έχουμε! Ας μιλήσει η δημοκρατία! Ας τη σεβαστούν όλοι!».

Τόνισε, δε, ότι δεν είναι δυνατόν να περιμένει η χώρα μας εξωτερική βοήθεια για να ξεπεράσει τα προβλήματα, καθώς «τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δική μας ευθύνη να αλλάξουμε την Ελλάδα. Μόνοι μας θα αλλάξουμε τα πράγματα ή μόνοι μας θα καταστραφούμε», όπως είπε.

Χαρακτήρισε το σχέδιο του Κινήματος «αληθινά πατριωτικό, που θα είναι δικό μας, με την υπογραφή των Ελλήνων πολιτών» και υποστήριξε ότι η χώρα θα αλλάξει, «εντοπίζοντας τις βασικές προβληματικές πελατειακές δομές που πρέπει μια για πάντα να αλλάξουν», προκειμένου η χώρα να γίνει «μια σύγχρονη Δυτική χώρα αξιών, δικαιοσύνης, δημιουργίας», όπως είπε.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που δημιουργήθηκαν επί κυβέρνησής του, όπως στον «Καλλικράτη», στη Διαύγεια, στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, και αντεπιτέθηκε, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του πρώτη φορολόγησε τις off-shoreεταιρείες και «μάτωσε για να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών». Συγκεκριμένα για τον «Καλλικράτη», ανέφερε ότι δεν πρέπει να αποδομηθεί, αλλά να βελτιωθεί, τώρα που γνωρίζουμε τις αδυναμίες του». Και ως προς την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, είπε ότι μείωσε τη φαρμακευτική δαπάνη κατά 30%, και γι’ αυτό πρέπει να περάσουν όλες οι λειτουργίες του Δημοσίου στην ηλεκτρονική εποχή.

Αναφερόμενος στη μελλοντική Βουλή η οποία θα προκύψει από τις εκλογές, είπε ότι το κόμμα του θα προωθήσει τις συνεργασίες αλλά «δεν θα είναι παρακολούθημα κανενός, και ακόμα περισσότερο δεν θα είναι ουραγός της Δεξιάς». «Το Κίνημά μας είναι εδώ για να εκφράσει όλους όσοι ένιωθαν τη λογική τους να βιάζεται, τη νοημοσύνη τους να προσβάλλεται, από όλο αυτό το χυδαίο πλέγμα συκοφαντιών και παραπληροφόρησης», επεσήμανε.

Ακολούθως, όπως και στις προηγούμενες ομιλίες του, αναφέρθηκε στο όραμα του πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος το 1974 «διάλεξε τον δύσκολο δρόμο. Τον πιο δύσκολο δρόμο», και έκανε την αυτοκριτική του, λέγοντας ότι ποτέ δεν διεκδίκησε το αλάθητο, ότι έμαθε από τα λάθη του και τώρα είναι αποφασισμένος.

Ολοκληρώνοντας, παρακίνησε τους πολίτες χέρι με χέρι να σηκώσουν το Κίνημα, καθώς απομένουν μόνο 16 ημέρες έως τις εκλογές «με επιχειρήματα, όχι με ύβρεις, με πολιτική, όχι με μικρότητες» και είπε: «Τώρα είναι η ώρα των Δημοκρατών Σοσιαλιστών! Πάμε. Πάμε ξανά!»

Στην ομιλία παραβρέθηκαν οι Ντάνος Θεόδωρος Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας, Τομάρας Πέτρος Αναπληρωτής Καθηγητής Μάρκετινγκ στο Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Μάρκετινγκ) του ΑΤΕΙ Αθήνας Κυνουρία, Διαμάντω Σαραντοπούλου Συνδικαλίστρια εργαζόμενη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, Κώστας Μιχόπουλος Πρώην Δήμαρχος Γόρτυνος, ΔΣ Μεγαλόπολης και οι Ηλίας Σπηλιωτόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης κ. Νικολάκου, ο κ. Κοτσιάνης, Γιώργος Μπαρούτσας, ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής , ο αντιδήμαρχος κ. Βόσνος, ο κ. Μπρουμάς πρόεδρος ΕΚΑ.

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ομιλία του προέδρου του Κινήματος Δημοκρατώ


14 Σχόλια

Αυτοί εκεί νομίζεις ότι πήγαν για πλάκα και δεν θα τον ψηφίσουν ; Ξέχασαν όλοι το Καστελόριζο. Πόσο διανοητικά καθυστερημένοι είμαστε.

βλεπεις τις ηλικιες; η πλειοψηφια ειναι μεγαλης ηλικιας. μη δω κανενα να παραπονιεται για συνταξη,μειωσεις κλπ. ειμαστε για κλαμματα... μωρε καλα μας κανουν. μυαλο δεν βαζουμε

Ας είμαστε αντικειμενικοί, Η ΝΔ τόσα χρόνια που κυβερνούσε και μας έβαλε 2 φορές πιο βαθιά δεν φταίει σε κάτι; Ο Αλογοσκούφης που έχει χαθεί; Ο κόσμος ακόμα ΝΔ ψηφίζει δαγκωτό. Το Καστελόριζο ήταν 90% αποτέλεσμα της ΝΔ και 10% του Γιώργου. Τουλάχιστον ας πάρουν και οι δύο τους , τρεις πια, το μαθημά τους. Αρκετά με αυτούς!

ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΑ!!!!! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΗ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΤΩΧΙΑ.

ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ Η ΠΟΤΕ ΔΙΩΞΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΟΓΙΑ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΑΛΙ ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΑΥΤΟΥς ΠΟΥ ΜΑς ΚΑΤΕΣΤΤΕΨΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΧΑΘΗΚΑΜΕ

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΣΟΥ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΄80 , ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟ ΖΙΒΑΓΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ... Ο ΒΟΣΝΟΣ ΝΤΕ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΠΙΣΩ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕΤΑ . ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ . ΛΑΜ....

Δήμαρχε άσε τον Γιωργάκη και κοιτα να εφαρμόσεις το "Σχέδιο σου για τα Σκουπίδια". ....Αυτό που έλεγες ότι είχες , και σε ψηφίσαμε (γιατί είμαστε ζώα)

Πήγε εκεί για να μάθει καλύτερα πως θα λέει το θα θα θα και το Λεφτά Υπάρχουν......

Απο την πλατεία Άρεως στην πλατεία Αγίου Βασίλειου και απο την πλατεία Αγίου Βασίλειου στο πνευματικό κέντρο! Σε λίγα χρόνια οι προεκλογικές ομιλίες θα γίνονται σε ασανσέρ!!

Οι δάσκαλοι έλεγαν στα παιδιά: προσέξτε τα κόμματα γιατί καταστρέφουν τη σύνταξη. Πόσο δίκιο είχαν...

Από που ήρθαν αυτοί που ήταν εκεί ρε παιδιά? Και για τους δεξιούλιδες που ξεχνούν τα Ζάπεια και τα φούμαρα που μας έταζε ο αρχηγός τους, τι φάγατε ρε παιδιά λωτούς? ντροπή σας, εσας σας χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για να καταλάβετε τι θα πει φτώχεια. Οσον αφορά το παιδί αν υπήρχε σήμερα ο καιάδας αυτός και άλλη σαν και αυτόν μαζί και οι συγκάτοικοι του στο αμέρικα δεν θα μας βασάνιζαν σήμερα. Λυπάμαι μόνο για κάποιους λίγους συντρόφους μου που ήταν εκεί, οι πολλοί ήταν άγνωστοι

Τελικά εκείνος ο προεδρος ο *** (κοσκωτας) με ποιον ειναι??? Mε την Τατουλη λέει,στο ΠΑΣΟΚ παει, χθες στον Παπανδρέου αύριο λέει θα παει στον λυκουρετζος! Τελικά;;;η μήπως τον ο πρώην στον βλαση;;;;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.