Παπανδρέου: Στις 4 Δεκεμβρίου το δημοψήφισμα

Παπανδρέου: Στις 4 Δεκεμβρίου το δημοψήφισμα

Νοέμβριος 03, 2011 - 01:07
2 σχόλια

"Πρέπει να έχουμε την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός και ανακοίνωσε ότι εργαζόμαστε για να γίνει το δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου. 

Προηγουμένως Σαρκοζί και Μέρκελ είπαν ξεκάθαρα ότι θέλουν την Ελλάδα στο Ευρώ και φάνηκαν προβληματισμένοι με την απόφαση του Πρωθυπουργού αλλά δεν θέλουν να επέμβουν στην δημοκρατική διαδικασία. Χαρακτηριστικά είπαν "Αποφασίστε αν θέλετε ή όχι να μείνετε στο ευρώ" , "Θέλουμε σταθερό ευρώ με ή χωρίς την Ελλάδα", Μέρκελ: "Είμαστε προετοιμασμένοι για την περίπτωση που η Ελλάδα επιλέξει τη δραχμή"

Ουσιαστικά είπαν  ότι η κίνηση του έλληνα πρωθυπουργού έβαλε ερωτηματικό στη συμμετοχή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ! "Αν η Ελλάδα δεν τηρεί τους κανόνες πρέπει  να φύγει από τη  ζώνη του ευρώ".  Σε ερώτηση για το αν είναι προετοιμασμένοι να φύγει η Ελλάδα από το  ευρώ  Μέρκελ και Σαρκοζί απάντησαν ότι το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: "είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε"!

Πιέσεις από το ΠΑΣΟΚ

Αφόρητη πίεση στον Παπανδρέου και ξεσηκωμός εναντίον του δημοψηφίσματος
Στο πόδι είναι από  τα ξημερώματα ολόκληρη η κυβέρνηση  και το ΠΑΣΟΚ, καθώς το χαστούκι των  ευρωπαίων ηγετών στον Γιώργο Παπανδρέου, χθες βράδυ στις Κάννες για το δημοψήφισμα, άλλαξε δραματικά τα δεδομένα, καθώς  υπήρξε και η διαφοροποίηση του  Ευάγγελου Βενιζέλου. Σχεδόν όλο το κυβερνών κόμμα είναι με την άποψη ότι  δεν μπορεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα  για την παραμονή της χώρα στο  ευρώ. Το πρόταγμα είναι τώρα, με ορατό το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας της χώρας να διασφαλιστεί η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου για το νέο πακέτο διάσωσης της χώρας. 

Βενιζέλος κατά δημοψηφίσματος – Δήλωση «βόμβα»

Την απόλυτη αντίθεσή του με την διεξαγωγή δημοψηφίσματος με θέμα την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επιστρέφοντας από τις Κάννες, όπου ακολούθησε τον πρωθυπουργό στην Σύνοδο Κορυφής. Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε πως ««Η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ είναι μια ιστορική κατάκτηση της χώρας που δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Το κεκτημένο αυτό του ελληνικού λαού δεν μπορεί να εξαρτηθεί από την διεξαγωγή δημοψηφίσματος». Παράλληλα φαίνεται να διαφωνεί και με την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την δανειακή σύμβαση αφού ζητά άμεση εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. Επίσης άφησε να εννοηθεί πως η άποψή του είναι να εγκαταληφθεί η ιδέα διεξαγωγής δημοψηφίσματος αυτή τη στιγμή, αφού «αυτό που προέχει, χωρίς καμία περίσπαση ή καθυστέρηση, είναι να εκταμιευτεί η έκτη δόση, όπως αποφασίστηκε στο Eurogroup της 26ης Οκτωβρίου, μετά από δέκα ώρες μάχης»

Καιλή: Δεν παραιτούμαι από βουλευτής – Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης!

Περισσότερα στο protothema.gr

 

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/JXfetnnzeGI

youtube://v/jDPMOA-0HrE


2 Σχόλια

Ηρθε το τέλος! Δραχμές Υπάρχουν κύριοι προδότες;;;;;;;

Ποιός Έλληνας θα αφήσει τα λεφτά στις τράπεζες πριν το "δημοψήφισμα"; Γιατί ανεχόμαστε ακόμα τον προδότη Jefry:;;