Παπακώστα, Σπηλιωτόπουλος και Τσιτουρίδης... κάνουν κόμμα

Παπακώστα, Σπηλιωτόπουλος και Τσιτουρίδης... κάνουν κόμμα

Μάρτιος 25, 2019 - 18:03
0 σχόλια

Από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδόθηκαν χθες το βράδυ πληροφορίες από το περιβάλλον της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα, ότι δεν θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ.

«Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές -μετέδωσε το ΑΠΕ- η Κατερίνα Παπακώστα αναμένεται να συνεργαστεί με δύο στελέχη που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία: Τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και τον Σάββα Τσιτουρίδη και τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες τυπικές διαδικασίες».

Ο Σάββας Τσιτουρίδης και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος διετέλεσαν υπουργοί στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή στο διάστημα 2004-2009. Η Κατερίνα Παπακώστα είχε διοριστεί υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά το 2014.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είχε διατελέσει υπουργός Τουρισμού από το 2007 έως το 2009 και υπουργός Παιδείας το 2009.

Το 2014 ο κ. Σπηλιωτόπουλος παραιτήθηκε από τη θέση του βουλευτή για να διεκδικήσει τη δημαρχία της Αθήνας, αλλά η Ν.Δ. στήριξε τον υποψήφιο Νικήτα Κακλαμάνη.

Ο κ. Τσιτουρίδης είχε παραιτηθεί το 2004 από Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για λόγους ευθξίας, λόγω της δημοσιότητας που έλαβε η μετεγγραφή του γιου του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ενώ το Το 2007 παραιτήθηκε από Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας με αφορμή εισαγγελική έρευνα για χρηματιστηριακές πράξεις του στενού του συνεργάτη Ευγένιου Παπαδόπουλου στο διάστημα 1999-2000[2]. Η έρευνα αυτή όμως κατέληξε στο αρχείο, αφού δεν προέκυψε καμία εμπλοκή του εν λόγου συνεργάτη του.

Η κυρία Παπακώσταν διορίστηκε αναπληρώτρια τομεάρχης υγείας το 2016 από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά τον Οκτώβριο του 2017 διεγράφη από το κόμμα με απόφαση του τελευταίου.

Τον Ιούλιο του 2018 η κυρία Παπακώστα ίδρυσε την πολιτική κίνηση  «Ελληνική Ορμή» και ένα μήνα αργότερα τοποθετήθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη.

ΠΗΓΗ: protothema.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.