Παπαηλιού: Τα δάνεια δόθηκαν στα κόμματα με παραβίαση των κανόνων

Παπαηλιού: Τα δάνεια δόθηκαν στα κόμματα με παραβίαση των κανόνων

Αύγουστος 03, 2016 - 12:17
4 σχόλια

Κατά τη συνεδρίαση της 2.8.2016 της Εξεταστικής Επιτροπής ο βουλευτής Αρκαδίας  Γιώργος Η. Παπαηλιού, αναφερόμενος στη ΝΔ είπε :

Επισημαίνεται η «πρώτη» της συμμετοχής των βουλευτών της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή, στην εξέταση των μαρτύρων (εν προκειμένω του διευθύνοντος συμβούλου της «Πήγασος» Φώτη Μπόμπολα). Αυτό σημαίνει ότι από πλευράς συναδέλφων της ΝΔ έχει αρχίσει η μελέτη των στοιχείων που μας έχουν αποσταλεί !!! ώστε να συμβάλλουν και αυτοί ουσιαστικά στο έργο της Εξεταστικής Επιτροπής !!!

Προφανώς αυτό συνδέεται με δύο σημερινές ειδήσεις :

την αναίρεση από τον Άρειο Πάγο του απαλλακτικού βουλεύματος κατά του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου (επί κυβέρνησης Γ.Α.Παπανδρέου) ο οποίος πλέον κατηγορείται για κακούργημα που αφορά το «φουσκωμένο» έλλειμμα έτους  2009, με αποτέλεσμα η χώρα μας να υπαχθεί στη «μνημονιακή» μέγγενη.    

και το ρεπορτάζ του πρώην υπουργού της ΝΔ Ι. Μιχελάκη, ότι, με παρέμβαση Κυριάκου Μητσοτάκη, υπήρξε επικοινωνιακό «θάψιμο» της συγκεκριμένης υπόθεσης. Γι΄ αυτό και η εκκωφαντική σιωπή της ΝΔ.

Εν πάση περιπτώσει, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας μελετήσει τα στοιχεία και εξετάζοντας τους μάρτυρες, επιδιώκουμε να τιμήσουμε την εντολή της Ολομέλειας της Βουλής, να αναζητήσουμε  την αλήθεια σχετικά με τη δανειοδότηση των κομμάτων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης από το τραπεζικό σύστημα.

Α Ν μάλιστα αποδειχθεί, παρότι εμείς δεν έχουμε «έτοιμο» πόρισμα, όπως κάποιοι άλλοι και παρότι   «ο κόσμος τόχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι»,  Α Ν  αποδειχθεί η τριγωνική σχέση τραπεζών-μέσων μαζικής ενημέρωσης και παλαιού πολιτικού συστήματος, τότε θα έχει συμπληρωθεί  ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ, ίσως το σημαντικότερο, του συστήματος διαπλοκής και διαφθοράς που ταλάνισε τον τόπο και τον οδήγησε σε καθεστώς επιτροπείας. Και σήμερα ο ελληνικός λαός «πληρώνει το μάρμαρο» και μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.         

Δελτίο Τύπου


4 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.