Παπαηλιού: Ο Λοβέρδος παίζει θέατρο στην Εξεταστική για τα δάνεια

Παπαηλιού: Ο Λοβέρδος παίζει θέατρο στην Εξεταστική για τα δάνεια

Οκτώβριος 03, 2016 - 12:55
1 σχόλια

Ένταση και αντεγκλήσεις σημειώθηκαν κατά τη συνεδρίαση στις 29/9 της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τη νομιμότητα δανείων από τράπεζες σε Κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης, με κυβερνητικούς βουλευτές να αντιδρούν έντονα στις κατηγορίες βουλευτών της αντιπολίτευσης ότι η πλειοψηφία έχει έτοιμο πόρισμα και να τους κατηγορούν για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Το κλίμα πυροδοτήθηκε, όταν ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, ισχυρίστηκε πως «με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη Βουλή, ότι σύντομα έρχεται το πόρισμα της Εξεταστικής και θα δούμε ποιος θα γελάσει, αποδεικνύει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία το έχει ήδη έτοιμο».

«Παρακαλώ μην μας κοροϊδεύετε. Αν έχετε ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για αυτά έχετε ευθύνη», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Σωκράτης Φάμελος, αντέδρασε, καταλογίζοντας «σκοπιμότητα στις συνεχείς παρεμβάσεις του κ. Λοβέρδου που δεν βοηθούν στην εξέταση μαρτύρων». «Ο Πρωθυπουργός τοποθετήθηκε σε αυτό που ξέρει ολόκληρη η Ελλάδα. Στις 19 Δεκεμβρίου θα δοθεί το πόρισμα. Ουδέν μένει κρυπτό. Αν κάποια μέλη δεν θέλουν πόρισμα μπορούν να ανησυχήσουν. Κανένα πόρισμα δεν είναι έτοιμο, καμία σύνδεση δεν έχουμε με κέντρα εξουσίας», επισήμανε ο κ. Φάμελος.

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, αντιδρώντας στις προσβλητικές, για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές του, επισημάνσεις του Ανδρέα Λοβέρδου (και εν συνεχεία του  K. Τζαβάρα), ανέφερε:

α) Οι συνεχείς παραστάσεις που δίδει ο Α. Λοβέρδος, σε κάθε συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής δεν έχουν τέλος. Προσβάλλει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής και δυσφημεί το έργο της. Επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και να πυροδοτήσει το κλίμα.

β) Τα περί πορίσματος, στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταλήξει, επιστρέφονται στον Α. Λοβέρδο (και στον Κ. Τζαβάρα). Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και όχι μόνον, επιτελούν το καθήκον που τους έχει ανατεθεί από τη Βουλή. Ο Α. Λοβέρδος είναι εκείνος που έχει ήδη εκδόσει πόρισμα. Επαναλαμβάνει συνεχώς, ότι η Εξεταστική Επιτροπή είναι άνευ αντικειμένου, αφού οι συνεδριάσεις της συνιστούν «εικονική αναπαράσταση» και συνεδριάσεις «προσομοίωσης»  και ότι από τις εξετάσεις των μαρτύρων δεν προκύπτει κάτι μεμπτό.

γ) Τέλος, η επιχείρηση του Α. Λοβέρδου και του Κ. Τζαβάρα, να διαστρεβλώσουν τα λεχθέντα από τον πρωθυπουργό, κατά τη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την παιδεία, και να του αποδώσουν ψευδως ανάμιξη στο έργο της Εξεταστικής Επιτροπής και προειλημμένο πόρισμα, πέφτει στο κενό. Η αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ότι σύντομα θα εκδοθεί πόρισμα, είναι κοινή γνώση τόσο των Ελλήνων πολιτών που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής από την τηλεόραση όσο και των βουλευτών-μελών της.

Είναι προφανές, ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν και προσπαθούν να αποτρέψουν την έκδοση πορίσματος, για ευνόητους λόγους. Όμως δεν θα το αποφύγουν.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ξωφλίστε τα θαλασσοδάνεια στις τράπεζες ρε αλήτες και μετά ελάτε γαλαζοπράσινοι , να ξανακυβερνήσετε...........................

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.